propellerplan airshow beja

Beja Airshow, propellerplan

Vi var på Beja Airshow på lördagen, de har samma program lördag och söndag. Vi kom dit efter lunch och jag stod i solen med keps, massor av vatten och hörlurar i ca 3 timmar och fotade. Och njöt!

Det var strålande sol från en klarblå himmel, mycket motljusfotografering och ibland låg röken tät i luften.

Målsättningen med fotandet av propellerplanen var att få skärpa på flygplanskroppen men att propellern synligt skulle vara in action. Och jag lyckades på fler än jag vågat hoppas på! Jag har verkligen fått en kick av den här dagens fotografering!

Det hade varit roligt att ha en annan bakgrund än bara himlen, men jag tänker att jag kan stå på någon annan plats nästa gång och då vara mer noggrann med bakgrunden och jag skulle gärna vilja få lite bilder där piloten är närmare. Men nu vet jag ju att jag kan grunderna för att fota flygande plan!

Alla bilderna är fotade med mitt teleobjektiv 150-500mm

Tyvärr var det på söndagen en flygolycka mellan ett par propellerplan. Det gula ensamma planet som flyger uppåt kraschade och piloten dog. Jag har kontaktat Yakstars, som flygakrobaterna kallar sig, och erbjudit dem och familjen bilden, om de vill ha den får de den gratis så klart. Det är en av de bästa bilderna tycker jag.

Inlägg med foton på sånt som fanns på marken under Beja Airshow 2024.

Publicerat:

i:

,

26 svar till ”Beja Airshow, propellerplan”

 1. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Fy så tragiskt.
  Men dina bilder är fantastiska- det är så jag känner och hör hur det är där.
  Ha en bra lördag!
  Strax dags att åka till Motala och få iväg årets gäng med cyklister. Sen är det några timmars oro – att alla ska komma tillbaka hela i mål.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var tragiskt. Tack! Ha en fin dag du med, jaha det är Vätternrundan idag.

 2. Profilbild för Paula Merio

  Näää så tragiskt, du är säkert lättad över att det inte hände när ni var där! Att flyga är en farlig sport men det är väl ändå sällan olykor som denna händer! Det förtar ju glädjen över all skicklighet ni såg under uppvisningen. Fantastiskt fina bilder, fick du inte nackspärr efter tre timmar? Lilla orten Dala-Järna här i Dalarna har också en årlig flyguppvisning , min dotters familj har ofta varit där och tittat.
  Nu ska jag noppa jordgubbar och fixa matsäck och snart ge mig av på en utflykt med tjejerna. Ha en fin lördag

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt tragiskt och ja, jag var väldigt tacksam att det inte hände när vi var där. Tack! Nej ingen nackspärr alls. Ha en fin utflykt!

 3. Profilbild för Mamma C

  Usch så tragiskt. Men det händer nog inte så ofta, men ändå.
  Dina bilder är jättefina som du tagit.
  Ha en bra lördag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var tragiskt att läsa om olyckan. Tack så mycket, detsamma!

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilka häftiga bilder, förstår att du fick en kick av detta! Tyckte speciellt om den med det gula flygplanet och sedan kom jag till slutet av inlägget och fick läsa om den tragiska olyckan.
  En fin lördag önskar vi er! Nu ska jag plita ihop ett blogginlägg medan Lars är ute och golfar på Nora GK. Än skiner solen men det ska bli regn mot kvällen…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Jag är glad för den bilden, faktiskt extra mycket eftersom vad som hände på söndagen. Hoppas regnet kommer när ni ändå tänkt hänga inne i Lajkan 🙂

 5. Profilbild för znogge

  Wow, vilka fantastiska bilder och vilken upplevelse. Däremot var det väldigt tragiskt med olyckan som fick en dödlig utgång. Allt kan ändras så snabbt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja visst är det tragiskt. Livet kan snabbt förändras.

 6. Profilbild för Marianne

  Så tragiskt med olyckan, det händer ju ibland men inget en tänker på då det inte händer så ofta (tror jag) Superfina bilder, du är verkligen proffsig med kameran, åtminstone i mina ögon.

  Brorsan hade flygcertifikat när jag var tonåring, han flög en Cessna, jag var med några gånger, det lät illa, han busade en gång och gjorde en looping så jag var rädd. Det var häftigt att flyga över Öland,
  det såg ut som ett lapptäcke med de spikraka stenmurarna, vägarna och olikfärgade fält, ett minne som dyker upp lite då och då när åker förbi flygplatserna här.

  Önskar dej en fin helg,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla Marianne, roligt du gillar mina bilder! Jag är nöjd! Vad kul att hänga med brorsan i Cessnan, men förstår du var rädd när han loopade! Kram!

 7. Profilbild för Channal

  Hej Anna! WOW vilka läckra bilder! Jättefina färgglada flygplan som görs sig fint till den blå himlen. Kanonskärpa också! Häftig upplevelse!

  Ha en fin lördag! Må gott och KRAM Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, vad roligt du gillar mina bilder! Detsamma kram!

 8. Profilbild för Anita

  Bilderna är fantastiska och jag tycker det är fint med den blå himlen. Men åh så tragiskt med olyckan som dessvärre fick dödlig utgång. Tänk så snabbt allt kan ändras.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Ja livet kan snabbt ändras.

 9. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Wow, vilka superfina och häftiga bilder. Du kan verkligen fotografering. Men vad sorgligt med olyckan. Snällt av dig att erbjuda bilden utan kostnad. Kanske är det svårt för familjen att se den till att börja med men så småningom blir den nog värdefull. Jag hade väldigt svårt för att se alla typer av skogsmaskiner efter min mans olycka men nu är jag t o m glad för att jag har bilder på honom efter olyckan. Så om de tackar nej så kanske du kan framföra att erbjudandet finns kvar om de senare blir intresserade.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad glad jag blir att du tycker om bilderna, jag är själv väldigt stolt över dem. Kanske de inte är så på hugget med att läsa mejl från sin akrobatsida just nu. Men de kanske vill ha den i framtiden, jag har i af inga planer på att sälja den till någon så de kan få den när helst de vill ha den. Om de vill. Kram!

 10. Profilbild för Micke

  Underbara bilder verkligen, spot on, som man väl säger på utrikiska.
  Har aldrig varit på en sådan flyguppvisning, häftigt att få vara med om förstår jag.

  Tack för detta fina och ha en underbar lördagskväll. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Micke! Det var första gången för mig oxå, men inte sista! Kul du uppskattade att hänga med. Detsamma!

 11. Profilbild för Susjos

  Wow vilka bilder! Visade min man direkt som blev jätteimponerad av dina foton, han älskar flygplan och har för länge sedan fotat en del med systemkameror, han visste om den tragiska olyckan också.

  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Vad roligt att både du och din man gillar mina bilder! Detsamma!

 12. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Tala om effektfulla foton. Hisnande, fina…applåder, applåder!

 13. Profilbild för Anni

  Helt fantastiska foton på något som slutade med tragedi. Usch så sorgligt!
  Ser i kommentarerna att fler än jag har brorsa med flygcerifikat. När min bror fick ta med passagerare första gången var det såklart lillsyrran han tog med. Så flög vi runt tills han sa
  -Så här känns det när man störtar!
  Och så stängde han av motorn.

  Jag har flugit med honom ytterligare några gånger, bl a en vidrig färd från Visby till fastlandet i åskväder. Kan väl säga att han bidrog till att jag en period var väldigt flygrädd. Och att jag inte löst in presentkortet jag fick när jag fyllde 15, en flygtur med honom i segelflygplan …

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla! Ja, väldigt sorgligt. Usch jag hade också blivit livrädd och nog inte vågat flyga på ett tag.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.