Beslut klart: Vi leasar en bil

Vi har funderat på hur vi ska göra med personbil, hyra, köpa eller leasa. Nu har vi tagit beslutet att leasa via LeasePlan.

Vårt resonemang bloggade jag om för ett tag sedan. Sen dess har vi haft dialog med LeasePlan och även letat efter begagnade bilar.

Till slut bestämde vi oss för att leasa en Nissan Micro i 30 månader á €239,-/månad. Det kändes som det bästa alternativet för oss just nu. Så vi satte igång processen med LeasePlan och skaffade alla papper de behövde för att de skulle kunna ta beslut ifall vi accepterades som kund.

Här har jag berättat om hela processen i ett separat inlägg efter att vi fått bilen.

Samma dag som vi fick godkännandet såg vi att de fått in en begagnad Opel Astra (2019) med leasingtid på 18 månader. Det passar oss ännu bättre, så vi bokade den istället för Micran. Det är ju just bindningstiden som är den stora nackdelen med att leasa så att få ner den tiden till 18 månader är toppen! Priset är detsamma €239,-/månad.

Bilen ska hämtas i Lissabon om några veckor, exakt när vet vi inte ännu. Men känns väldigt bra att vi har tagit detta beslutet och att det blev bättre än vi tänkt!

Bilden är en skärmdump från Leaseplan

Publicerat:

i:

,

2 svar till ”Beslut klart: Vi leasar en bil”

  1. Profilbild för Martin Lindén
    Martin Lindén

    Tack för att delar med dig av din kunskap. Mycket inspirerande att följa.

Vädret

Ourique, PT
21°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.