Basel

Vill resa mer med tåg

Funderar på våra resor framöver. För vi kommer självfallet vilja se oss om fortsättningsvis också. Men hur resandet kommer se ut är oklart än så länge. Fast jag är väldigt sugen på att åka tåg!

Att åka tåg inom Portugal, till och från Sverige och till andra länder, är något jag tycker skulle vara väldigt spännande. Har inte rest särskilt mycket med tåg, utöver lokaltrafik, så det skulle bli en bredare erfarenhet att nyttja tågnätet lite här och där. Bilden ovan är från när vi åkte tåg från södra Tyskland in till Basel i Schweiz vilket är senaste gången jag åkte tåg.

Det känns rätt vad gäller miljön och det skulle också ge oss båda möjligheten att njuta av vyerna vi passerar. I husbilen sitter ju någon vid ratten och har fokuset på att köra. Det skulle också innebära en annan typ av packning och även boende. Går ju att komplettera med lokaltrafik, hyrbil, taxi, citycykel eller apostlahästar. Allt beroende på äventyret!

Häromdagen pratade vi med vänner om hur överraskade vi blev av Benidorm och att vi gärna återvänder dit för ”Fancy Dress Party” när de kör igång det igen. Det började genast suga i restarmen igen och tanken på tåg växer sig stark.

Har du rest mycket med tåg utanför Sverige?

Publicerat:

i:

8 svar till ”Vill resa mer med tåg”

 1. Profilbild för Bara brittiskt

  Jag är uppvuxen med tåg, idag tågpendlare och ja, vi åker mest tåg i Europa, inte minst till Storbritannien som är mitt bloggtema men också till Italien, Polen runt m.m. Det finns inget roligare sätt att resa.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi hade ju tänkt ta husbil/van runt i England innan Brexit. Men när allt lugnat sig kanske vi istället kan ta tåget där, tack för tips om det!

 2. Profilbild för Kristina Nilsson

  Min man och jag åkte med tåg från Malmö, färja över till Berlin, genom delar av bla Tyskland och Italien för att komma till Verona. Buss vidare till Gardasjön. En av de trevligaste resor vi gjort. Mycket att se under resans gång och massor av trevliga människor. Tips är att varva ”vanliga” tåg med snabbtåg.
  Vänligen Kristina Nilsson

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för inspiration! Bra tips att varva tågvarianter.

 3. Profilbild för Tina

  Reser mycket med tåg Norge, Tyskland, Italien, Japan, Indien, Marocko etc. Och jobbar nu som tågresearrangör för togreiser.no /Traintrotter Tina ????

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Åhå, vad bra, då kan jag fråga dig om jag fastnar någonstans 😀

 4. Profilbild för Maud
  Maud

  Knappt åkt i Sverige då vi bor så till att det är 7-8 mil till närmsta tåg. Vi har åkt en del tåg i Spanien, fr Barcelona och mot Valencia, Alicante o Murcia-trakterna. Glatt överraskade över att de går i tid! Att det är lätt att boka på nätet, bekväma tåg och att det går rätt snabbt. Priserna kan oxå vara låga om man kan välja tider på dagen. Sen har vi hyrt bil också emellan och åkt en sträcka tåg och en hyrbil. Roligare med omväxling och man ser mycket. Om Benidorm: missa inte Calpe och gamla stan i Althea. Men där har ni säkert varit m husbilen????.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad härligt att tågen går i tid i Spanien, deras bussar har aldrig gjort det när vi åkt buss 🙂 Härligt att höra om dina tågerfarenheter.

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.