Algarve med sina ljuvliga stränder kan bli en oas för oss när havet drar. Om vi inte väljer västkusten, som vi gillar mer. Men i fredags blev det en hel dag i Algarve utan att se havet.

Vi startade dagen tidigt (för oss är det tidigt att vara på rull före 10). Strax efter 11 parkerade vi utanför IKEA i Loulé.

IKEA

Målet med IKEA var att provligga sängar så vi kan beställa madrasser på nätet. Likaså ville vi hitta en soffa för leverans samtidigt. Vi köpte lampor och högtalare till köket, Trådfri till utebelysningen, ett stort underlakan till sängen vi sen ska beställa samt ett rivjärn.

Vi åt torra plantbullar med potatismos, smaklös svampsås, lingon och överkokt broccoli. Njae, var ingen hit den här gången, sist vi var här var det mycket godare.

Lidl

Mat behöver alltid fyllas på, passade på att handla på Lidl när vi passerade.

Mestre Raposa

Sedan åkte vi vidare till Mestre Raposa där vi köpt våra fönster och dörrar och hämtade en kartong med skruv som de glömde leverera dagen innan då vi fick leveransen.

Leroy Merlin

På Leroy Merlin skulle vi hämta den reparerade slagborrmaskinen (och lämna den vi fått låna under tiden). Dessutom hade vi fått veta att duschväggen som de skulle leverera nästa vecka till oss hade kommit in i lager och då ville vi gärna hämta den istället så vi kan slutföra renoveringen i badrummet.

Reparationer och utlämning av varor sköts i ett separat utrymme utanför butiken. Det är ofta kö där och likaså den här gången. Efter ca 20 minuter kom vi in och fick löst bytet av maskinen, men duschväggen var inte där! Men vi var välkomna att åka till deras lager i Algoz och hämta den. Bara några kilometer bort så det var inga problem. Vi valde att köra dit direkt och även om det var lite struligt att hitta rätt dörr och sen hitta personer som kunde hjälpa till så fick vi till slut lastat in duschväggen på en av sängarna.

Tillbaka ner till butiken för att där köpa skruvar, plugg, nytt avloppsrör till toaletten, skottkärra, lerkrukor, fogskum till fönster- & dörrmontering, lina till trimmern, hållare för toarullen och en hel del andra produkter för att få till fortsatt renovering.

Vi var hemma strax efter åtta på kvällen, hann lasta ur allt och parkera Vega precis innan mörkret kom. Så en intensiv dag utan att se havet, trots att det var så nära hela tiden!

Så småningom blir våra dagsutflykter föremål för njutning istället för shopping!

Översta bilden är en del av en lampa jag gillade på IKEA.