Bilder på samma plats vid olika tillfällen

När jag är ute och går blir det samma vägar i bland och en dag i september bestämde jag mig för att fota ut över ett fält varje gång jag passerade det.

Jag tänkte det skulle vara roligt att se förändringarna över tid. Till slut lärde jag mig exakt var jag ska stå och vilken inställning jag ska ha på telefonen för att det ska bli ungefär samma motiv.

Men eftersom jag inte promenerar en fast tid på dagen så förändras ljuset på ett sätt som då inte blir rättvist jämförbart i bilderna. Tanken är god, men jag tror jag ska försöka hitta en plats närmare vårt hem.

Här är bilderna jag började med för det här lilla visuella experimentet alla fall. Från 26 september till 26 december 2022. Översta bilden är från 23 oktober.

26 september
2 oktober
20 oktober
4 november
19 november
11 december
26 december

Jag ska fundera vidare på detta och försöka hitta ett intressantare motiv där det händer lite mer. Kanske fota en gång i månaden bara så växlingarna blir tydligare, samtidigt händer det rätt mycket på en vecka ibland.

Har du någon input så är den varmt välkommen!

Publicerat:

i:

22 svar till ”Bilder på samma plats vid olika tillfällen”

 1. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Vilken kul idé och så mycket som hände där i skiftet oktober- november. Vi vet en som fotograferade ett stort, ensamt träd vid en stenmur på samma sätt. Det blev jättevacker bilder som verkligen följde årstidernas skiftningar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det första regnet kom där i oktober. Jag fick iden av Kristina H Svensson, hon hade månadens bild för längesen. Ett träd är väldigt bra att ha med i bilden. Gärna ett som inte är evergreen. Tack för input, jag letar vidare efter rätt motiv.

 2. Profilbild för Znogge

  Det är en tilltalande idé att föreviga samma plats vid olika tillfällen. Jag har sett liknande projekt i andra bloggar och ett vanligt motiv är ett lövfällande träd. En gång i månaden skulle jag nog välja men har också sett upplägget vår, sommar, vinter och höst. Lycka till med nästa motivval!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja lövfällande träd har jag sett är vanligt. Ja det blir nog antingen två ggr per månad eller varje månad. När jag hittat motivet 🙂

 3. Profilbild för Marianne

  Så roligt att se samma plats och hur det skiftar vid olika årstider, det behöver väl inte hända så mycket på den platsen du väljer nästa gång?!
  Jag gjorde ett inlägg från ”min” sjö där jag bodde tidigare.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Länken funkade dessvärre inte, så tog bort den från din kommentar. Nej det behöver inte hända så mycket, men lite mer 🙂

   1. Profilbild för Marianne

    Det är ok, det var väl egentligen lite fräckt att lägga länk här. Men om du är nyfiken så är det inlägg från dec 16 med rubriken min tillflykt!

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Ingen som helst fara, kommentarer med länkar publiceras inte förrän jag dubbelkollat länken 🙂 Har letat men hittar inte. Ser inte heller att du har en sökfunktion på din blogg.

 4. Profilbild för Ingrid

  Så trevliga bilder och man ser verkligen hur landskapet förändras månad för månad. Förr hade jag alltid en månadsbild, men det är ett bra tag sedan. Jag kanske skulle ta upp det igen?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja vore ju kul om du tog upp det igen 🙂

 5. Profilbild för Anita

  Det var väldigt roligt att se samma motiv från ett antal månader. Från att det ser väldigt torrt ut i september så är det väldigt fint att se att det börjar finnas ett grönt skimmer redan i oktober och som sedan visar sig ordentligt i november. Tycker personligen att din bildserie är väldigt fin. Annars är det populärt med ett lövfällande träd men att se hur en vy över ett landskap förändras var väldigt fint. Jag har många gånger tänkt hitta en plats som jag följer under ett år men … så glömmer jag bort det. Det går ju även att följa en plats genom årstiderna, vår, sommar, höst och vinter. Kul idé som jag hoppas du fortsätter med. Och själv ska jag försöka skärpa mig och hitta en plats …

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt du gillar min bildserie. Vi får stötta varandra i att hitta en plats, vore kul om du också gjorde sådana inlägg. Jag ska hitta en plats, fundera på vad jag vill ha med i bilden.

 6. Profilbild för Madde

  Så intressant att följa samma plats under flera årstider. Har börjat, men aldrig slutföljt det tyvärr.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker det är kul att dokumentera 🙂

 7. Profilbild för Carita

  Men så grönt där är i november och december? Regnperiod?
  Och brunare på grund av torka tidigare på hösten?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi har torka april-okt ungefär, då är det guldigt överallt. Sen kommer regn så det blir grönt över vintern.

 8. Profilbild för Jossu

  Vilken härlig grönska det blev i slutet av året. Jag har också en väg som jag ofta brukar gå, och det är verkligen trevligt att se naturen förändras, speciellt på våren då det händer så mycket.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är naturen häftig! Här blir ju de största förändringarna på hösten när regnet kommer.

 9. Profilbild för LillaSyster

  Visst ser man förändringar. Kul idé =)

 10. Profilbild för Susjos

  Jättekul att se bilder från samma ställe vid olika tidpunkter! Fint!
  Svar: Visst ska jag kolla in ditt blogginlägg om Rånäs, du ska få länkar till vår vistelse också, dock måste ja gnu rusa till jobbet!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ska bli spännande och se om jag kan hitta något nytt motiv. Rånäs var en mkt trevlig upplevelse 🙂

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.