Hur har det gått med..

Dags att knyta ihop lite lösa trådar igen.

.. elen?

Efter att vi uppgraderat elen har vi inte haft strömavbrott mer än någon enstaka gång. Så det verkar som vi fick den effekten vi ville ha!

Vi har ju även bytt elbolag, och endast haft två korta strömavbrott efter det.

Våra strömavbrott här varar i 15 sekunder som max…

.. fågelholken?

Roger satte upp en fågelholk i vår silkesek förra vintern. Den här vintern har jag sett ett par blåmesar flyga in och ut en hel del.

För ett tag sedan såg jag också starar som försökte ta sig in i holken. Men hålet är för litet så de kommer inte in. De tröttnade till slut. Blåmesarna är mest aktiva på morgonen så ibland undrar jag om de ens finns kvar, men jodå de visar sig jämnt när jag börjar tveka.

.. julpusslet?

Jag la färdigt mitt julpussel på 9 dagar, satt en stund varje dag och njöt verkligen av de stunderna. En perfekt syssla i juletid tycker jag, särskilt när det var så regnigt.

.. plommonlikörerna?

Vi skulle provat dem med vänner men vi glömde av det. Tänker det kommer nya tillfällen. Likören blir ju inte sämre av att stå till sig tänker jag. Så det är något jag får återkomma till.

Publicerat:

i:

18 svar till ”Hur har det gått med..”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  bra med fåglar i trädgården, de äter skadedjur, Trädgårdsförening i Göteborg skyddar rosorna med fåglar 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Absolut, de är fina och underhållande nyttodjur 🙂

 2. Profilbild för Marianne

  Mysigt med holken och blåmesarna? Det är så lugnande att titta på fåglar, här går det åt många timmar i veckan med att njuta av de små fjäderfäna. Pussel är ett roligt tidsfördriv, vi hade alltid ett pussel på gång här i stugan när vi växte upp.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja jag gillar att titta på fåglar också. Pussel är jättemysigt, men jag lägger det faktiskt bra på julen, det är lite kul att längta till det också.

 3. Profilbild för Susjos

  Längtar till stugan i Roslagen så jag får titta på småfåglarna, min svägerska som vi delar huset med, är en fena på att se till att det finns mat till de små, så jösses så många fåglar man kan få se!
  Spännande med plommonlikören!
  Ha en fin dag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Underbart att ni har mycket småfåglar i stugan! Ja det blir spännande att smaka dem så småningom. Detsamma!

 4. Profilbild för Anita

  Bra med elen! Och fint att ni har fågelholk. Fåglarna gör mycket nytta när man odlar, äter löss bl.a. Här har det varit fågelräkning i helgen, ”vinterfåglar inpå knuten” … ja det pågår nog idag också. Det är alltid talgoxen som vinner och ofta är blåmesen tvåa. Förr räknade jag alltid den här helgen och hade en utmaning till mig själv, att fotografera alla olika arter jag såg. Men så började det komma rapporter om råttor i närområdet och då tordes vi inte lägga ut fågelmat längre. Jättetrist för jag älskade att sitta och titta på ”mina” fåglar. Men dom (fåglarna) är fortfarande här, det finns ju mycket ätbart ändå i en trädgård, gamla frökapslar t.ex.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det underbart med fåglar i trädgården! Vi har ju lyxen att slippa lägga ut mat då det finns insekter året om. Här finns liksom ingen brist på fågelmat 🙂 Däremot är vi noga med att se till att de har vatten året om oxå. Fler fågelholkar av olika slag vill jag sätta upp. T.ex. för svalor.

 5. Profilbild för Lillan Kind

  Så skönt att slippa återkommande strömavbrott. Såna drabbades vi av på förra lantstället vi bodde så fort det blåste lite hårdare vindar.
  Kul att det har flyttat in fåglar i fågelholken! Jag älskar att ha fåglar i trädgården. Dom gör nytta och sjunger så vackert.
  Det här buy me a coffee har jag sett och hört att en del har, men har aldrig förstått vad det är.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi hade strömavbrott ofta när vi bodde i Vimle. Även när vi bodde i lägenhet i centrala Alingsås. Här märks ju knappt avbrotten, annat än att det är dags att ställa om klockan på spisen. Vi har många fåglar här, fler holkar ska det bli. Buy me a coffee är ett sätt för läsare att kunna tacka för allt content. Det är ju ändå så att många har glädje av det en skriver och vissa vill på något vis tacka el. betala för det. Eftersom jag inte vill ha reklam tänkte jag prova den här varianten. Och nu har jag gjort det 🙂

 6. Profilbild för znogge

  Så skönt att elen fungerar till belåtenhet nu för det är viktigt att den är stabil.
  Mysigt med en fågelholk i trädgården. Här är gott om fåglar men så bor vi också under ett fågelstreck.
  Samarbete via bloggen tackar jag alltid nej till. En av anledningarna är att ersättningen oftast är alldeles för dålig och dessutom tycker jag att det förekommer så mycket reklam redan att jag inte behöver bidra till mer. Däremot så kan jag tipsa om något som jag tycker är bra men då är det helt självvalt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja elen ska liksom funka! Du tänker jag som då vad gäller samarbeten och reklam. Om jag själv tipsar eller berättar om något så är det ju helt mitt eget val och då gör jag det inte för att jag får betalt. Att folk vill tjäna pengar på sina bloggar är upp till var och en, men för mig är bloggen inte ett jobb.

 7. Profilbild för Kraka

  Kul med lite uppföljning!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tänker de som följer allt jag skriver känner att jag tappar trådar kanske. Försöker ta upp dem ibland när jag kommer på det 🙂

 8. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Härligt med småfåglar i holkarna! Just småfåglarna vid fågelbordet är något jag saknar med att bo i lägenhet.
  Tänk pussel är verkligen en härlig avkoppling. Nästa vinter får det nog bli ett 1000-bitars om vi är här på hemmaplan.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Älskar våra fåglar! Här har vi ju inga fågelbord, det finns mat året om ändå. Men vatten behöver de. Och någonstans att bo ostört. Fler holkar blir det nog .)

 9. Profilbild för Carita

  Jättekul att följa med fågelliv! Härligt!
  Och pussel, sådana gillar även jag. Har ett ganska svårt just nu som kommer att kräva några veckor till att lägga.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Älskar fåglar! Idag spatserade en vacker stare omkring och pickade insekter när jag drack kaffe på verandan. Mysigt

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
22°C / 11°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.