bekväm framför kameran

Bli bekväm framför filmkameran?

Jag har tidigare försökt bli bekväm framför filmkameran och kameran, men aldrig riktigt lyckats, så har hållit mig bakom istället. 

I hela mitt liv har jag ogillat mitt utseende, min röst och min mimik. Jag har kommit långt i min process att inse att jag duger precis som jag är och jag behöver inga bekräftelser från någon annan än mig själv. Men för att riktigt komma i mål har jag nu börjat att filma mig och vår vardag och dessutom publicera det i Instagrams stories. Igen.

Det är lite stolpigt, konstgjort, obekvämt och ovant. Men det ska bli bättre. Det är en väldigt bra träning för mig. Och tänker att det kanske kan vara lite kul för dig att följa oss via rörliga bilder. Jag förställer tydligen rösten också, men det ska jobbas bort!

Jag blandar filmsnuttar med kameran vänd från mig och mot mig. Ska försöka vara lite mer avslappnad och bjuda på en blandning av situationer, dialoger och vyer.

Ibland känner jag att bloggformatet inte passar för det jag vill dela. Det kan vara ett vintips, en reflektion eller en trist bild på avslutad frukost – men som ändå berättar något för dig som tycker vår livsstil är intressant att följa.

Berätta gärna vad du vill se på Instagramstories, så lovar vi att försöka leva upp till det 😀

Så ha tålamod – jag lär mig och jag har roligt!

Liten Instagram-hjälp

För att hjälpa dig som eventuellt inte har full koll på vad stories är och hur du kommer åt dem via Instagram kommer här en liten vägledning.

För dig som har Instagramkonto

Du kan följa mina stories genom att klicka på prickarna bredvid profilnamnet (illustreras nedan med en 1:a på Rogers konto. När du klickat där kommer en meny fram med lite olika alternativ. Klicka på 2:an om du vill aktivera att få notiser från mig. (I bilden står det inaktivera eftersom jag redan följer Rogers inlägg). Klicka på 3:an om du vill aktivera att få notiser om mina händelser/stories.

instagramhjälp

För dig som INTE har ett Instagramkonto

Om du inte har Instagram kan du ändå följa oss och våra händelser. Så här gör du då. Besök exempelvis min profil, via länken till höger eller här…

 1. Genom att klicka på min profilbild så kan du se de stories jag pratar om ovan. Alltså filmsnuttar från de senaste 24h.
 2. Genom att klicka på de runda bilderna här kan du se gamla stories som jag valt att spara. Just nu bara en samling av interiörbilder.
 3. Klicka här om du vill skaffa dig ett eget instagramkonto (du kan göra det helt privat och inte ge möjlighet för någon att se något du gör, men enklare att följa andra om en har ett eget konto).

instagram-webbtanten

/Anna

Publicerat:

i:

12 svar till ”Bli bekväm framför filmkameran?”

 1. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Åh, vad jag känner igen mig. Jag blir nog aldrig riktigt bekväm framför kameran, men också konstaterat att man duger som man är.
  För många år sedan var jag med på en lägerskola för en av mina döttrar. Deras ambitiösa lärare klippte ihop en videofilm som visades på ett föräldramöte. Jag led mig igenom den roliga filmen. Det enda jag hörde var min västgötska dialekt. En pappa kom efteråt (med glimten i ögat) och frågade om jag tänkt gå svenskkurs… Det har jag inte gjort!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tänk vad otåckt bra vi är på att nervärdera oss själva. Vi duger!

 2. Profilbild för Christel

  Jag har redan kollat dina händelser, så roligt! Även om vi aldrig har träffats så känns det så, någon slags samhörighet! Du har en varm och så fin utstrålning och jag som inte hört dig live tycker du har en härlig röst. Kör på, det är roligt med allt, framförallt det där vardagslivet.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för pepp Christel, jag fortsätter 🙂

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Jag gillar dina snuttar, så fortsätt bara som du gör nu.
  Kram

 4. Profilbild för Linda

  Kittlad modig du är! Så långt har jag inte kommit. Har liknande tankar och trösklar att ta mig över. Ändå ör jag övertygad om alla sakernas oroar sig för ör inte ens synliga för andra än en själv. Go girl!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för pepp! Och ja, mina demoner är just mina. Strukturernas krav på en kvinna är höga – det gällde för mig att inse att jag inte har något som helst att bevisa eller att min plats i världen inte är att behaga någon annan. Det har hjälpt mig mycket!

 5. Profilbild för Helena Roth

  Roligt att du börjat på Insta – själv kör jag #BusinessBoomUtmaning vilket innebär FB-live-videos, och det är lärorikt. Att titta stint in i kameran, det e jag urkass på… Och oavsett vad – övning ger färdighet!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är mkt jag är urkass på, framför allt behöver jag se mig som en helhet och inte stirra mig blind på detaljer i mitt utseende eller röst t.ex. Heja oss!

 6. Profilbild för Reiselinda

  Tycker du gör dina stories bra jag!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Linda!

Vädret

Ourique, PT
24°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.