farsdag advent jul

Vaddå fars dag, advent och jul?

Vi ser reklam och förberedelser om Fars Dag, 1:a advent och jul. Men det är ju 20 grader ju!

Vi cyklar utmed strandpromenaden i shorts och linne, känner solens strålar värma oss och vi dricker sangria samtidigt som vi i sociala medier ser att ni hemma i Sverige förbereder för dagens Farsdagsfirande, sätter glögg som ska vara klar till 1:a advent och ser blogginlägg om julmarknader. Det känns riktigt märkligt och avlägset.

Grattis Bengt!

Varmaste grattis på fars dag Bengt – Rogers pappa, Hoppas du får en finfin farsdag med goda bakverk till kaffet och likören samt härlig uppvaktning av dotter med familj.

En tanke skänker vi också till Annas pappa Bosse, som bor på ett moln och tittar på oss. Är säker på att han älskar våra påhitt och särskilt den här resan på en av de halvöar han spenderade mycket av sin tid på.

Advent & julfirande

Jag har älskat upptakten till jul, men den har ebbat ut i takt med barnens ålder och jag har inte krampaktigt hållit fast vid den traditionen utan låtit den rinna ur händerna. Därför känns det väldigt skönt att i år totalt negligera allt som har med advent och jul att göra.

Vad saknar vi då? Det tänkte jag berätta imorgon!

/Anna

Publicerat:

i:

18 svar till ”Vaddå fars dag, advent och jul?”

 1. Profilbild för Matts Torebring

  För oss är julen årets absolut största familjehögtid. Då umgås vi med våra familjer. Ingenting skulle kunna locka mig ifrån detta. Därför kommer vi att alltid vara hemma i Sverige under julen. Några veckor/månader på hösten eller på våren skulle vi trivas med södern, men inte mera. Ha det så gott ni kan.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är många som känner så och det är ljuvligt att vi alla är olika. Och det är ju bra att många väljer att vara i Sverige på julen, då finns det mer plats för oss i värmen 😀

 2. Profilbild för Signe Marina
  Signe Marina

  Ho ho !
  Vi startade vår resa från Norra Norrbotten i slutet på september, det var den 1:a snön som var nalkandes.
  Vi har sålt hus vårt i Kiruna flyttat till landet & köpt vår LMC husbil, allt enligt vår plan.
  Vår plan har varit att vara Oktober månad i Södra Sverige & hälsa på släkt & vänner,
  Fara vidare i Europa när kölden biter oss i kinden.
  Nu äntligen är vi på vår resa som vi fått ändra riktning på, men det går bra med husbil.
  Jo det där med julen har varit en påminnelse om mina föräldrar som dog när jag var 14 & 18 år, då alla ska vara glada & träffa sina nära & kära.
  Så jag tycker det är skönt att slippa köphets & stress som julen innebar när jag jobbade Hemslöjden i Kiruna.
  Vi är nu söder om Girona & njuter av värmen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att du hittat till bloggen också Signe 😀 Ja planer är till för att ändras som BM brukar skriva i kommentarer här. Och hon har så rätt. En plan är ju inte skrivet i sten utan är planerad utifrån förutsättningar en trodde det fanns. När de ändras så är det fantastiskt att vi kan ändra planen! Välkomna till Spanien, vi är nära Malaga och här är det 20 grader ungefär. Underbart och soligt!

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Jag läste precis att det är ljusslinge-upptändning hemma på Torsdag. Då tänds alla slingor i träden utefter hela Storgatan och dej är väldigt vackert. Men oj så avlägset det känns.. Och frukost ute på Fars Dag… Lite märkligt…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja märkligt liv lever vi – fast himla härligt 😀

 4. Profilbild för Charlotte

  Jag går runt på matvaruaffären och möts av glögg och tomtar och det känns som att julen och advent trycks på mig alldeles för tidigt. Jag får liksom antikänslor och skulle vilja slippa se all kommersialism och tingeltangel. Så skönt att slippa det.
  Men jag ska nog ta och ringa pappsen i dag, även om han inte bryr sig om farsdagar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är rätt skönt att slippa allt. Jag är ju allt eller inget – så i år blev det inget 😀

 5. Profilbild för Jessica

  Alla tycker och tänker verkligen olika. Jag älskar julen ?❤

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det så!

 6. Profilbild för Reiselinda

  Är inte någon traditionsmänniska när det gäller högtider och dagar. Jul och nyår som ofta innebär lediga dagar använder jag heller till att resa än till att fira. Är vi dock hemma ett år så brukar vi lägga ner lite krut på julgran, sillinläggningar, bakning och sånt. Uppmärksammar så klart mors- och farsdagar och sånt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Variationen kan ju vara en tradition det med.

 7. Profilbild för Helena Roth

  Haha – vilken cliff hanger!

  Det jag älskar med advent är att jag då äntligen får sätta upp adventsstakar i fönstren, som får sitta uppe länge länge, tills ljuset börjar komma tillbaka och grannarna tittar snett för att mina fönster är de enda med adventsstakar eller -stjärnor… (Nej då. Skämtar. Bryr mig inte om vad grannarna tänker och tycker, det är min business vad jag har i fönstren!)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur 😀 Älskar oxå adventsljusstakarna, men här fyller de ingen funktion alls eftersom solen lyser mest hela tiden. Hade vi varit i Sverige hade jag oxå velat ha ljus i fönstren.. hur en nu hade löst det i husbilen.

 8. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Vi är inga julfreakar precis. Dock träffar vi mina barn och barnbarn en helg innan jul och åker till Lars dotter på julafton.
  Några få ”måsten” finns, min mammas tunnbrödsrecept med ljummen julskinka på, mmmmm vad gott.
  Dock gillar vi veckorna i advent med alla ljua som lyser upp och att sitta ner med lite glögg och goda tilltugg. Någon hysteri vad gäller julklappar och julmat har vi aldrig könt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Advent och upptakt till julen var det jag gillade mest. Men olika anledningar har ändrat på det, och det är i år riktigt skönt att inte göra något halvdant heller.

 9. Profilbild för Anette Åhnbrink

  Sa just till Robert att det var synd att vi inte la in någon flaska glögg i bilen i september, vi har glöggkryddor blev svaret? och ljusstake och påskpynt ligger alltid i husbilen? så lite jul blir det allt! Allt annat är vi glada att slippa, visserligen blir det säkert lilla julafton med barnbarnen innan vi åker ner nästa gång! Nu ska jag lägga mig, flyget går tidigt imorgon, see ya soon?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi fick årgångsglögg som present innan vi åkte – så vi kan bjuda er på ett glas! Skynda er till Rincon – här åker det bilar idag, men i mitten av dec. är det nog fullt igen trodde Cathy.

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.