saknar ahlgrens bilar

Det här saknar vi faktiskt

Självklart finns det sånt vi saknar trots att vi verkligen njuter av vårt liv, mer än nånsin.

Det som vi helt klart saknar mest är familj och vänner. Inte alls förvånande så klart, vi visste att saknaden skulle komma. Men den har inte slagit ut oss helt utan vi fungerar fortfarande fint. Känner att telefon, SMS och sociala medier täcker en hel del av våra behov – fast den där kramen vi får på Malaga flygplats om 1,5 månad ser vi väldigt mycket fram emot!

Ett paket kommer lastat..

Eftersom vi nu står still på en och samma plats ett tag har vi beställt en leverans med det vi saknar mest. Paketet som snart dyker upp kommer att innehålla godsaker som:

Glutenfritt knäckebröd

Jag har ätit upp det knäckebröd jag bunkrat med, äter nu sprött majsbröd och riskakor när jag hittar det. Har i den här staden hittat ett mjukt glutenfritt bröd som faktiskt är riktigt gott (har provat flera varianter som jag slängt…). Men älskar verkligen knäckebröd, så saknar det enormt.

Ahlgrens bilar

Dessa godisbilar är Rogers passion. Han saknar dessa bilar så enormt mycket. Det fanns en variant i julgransform som jag köpte när vi var på IKEA utanför Valencia och köpte kaviar. De tog slut samma dag…

Snus

Roger har snusat hela sitt liv, inför resan så minskade han sin förbrukning jättemycket. Han köpte med sig en stock som legat i frysen, men det räcker inte hela resan även om han är nere på 2-3 prisar per dag. Så att få lite färsk snus ser han så klart väldigt mycket fram emot.

Ostbågar

Det är en ganska nyvunnen kärlek, då jag fått för mig att det var gluten i ostbågar så har vi inte ätit det på många år. Sen får jag veta att OLWs ostbågar (de godaste!) är glutenfria. Så det väljer vi gärna som snacks, men här finns inte ostbågar. Eller jo, det finns varianter – men de smakar inte alls som OLWs.

Har kontakter på EU-parlamentet – se den här dialogen, så vi får väl se vad som händer 😉

ostbågar

 

Så. Som du ser är det inga livsnödvändiga grejer vi saknar, så det går med andra ord ingen nöd på oss alls! Men vi ser ändå fram emot paketet..

Vad skulle du sakna mest tror du om du skulle vara borta flera månader från Sverige, om du bortser från det självklara familj och vänner.

/Anna

Pressfoto från Ahlgrens webbplats.

Publicerat:

i:

28 svar till ”Det här saknar vi faktiskt”

 1. Profilbild för Christel

  Efter ett tag vande vi oss, det blev inte så betydelsefullt, vi var ute i 2,5 år med en sommar hemma i Sverige. Men ska jag säga några matvaror så är det filmjölk och lingon, även crème fraîche men det finns oftast numera. Sill under jularna, men Ikea finns lite varstans. Vi hade vänner som gjorde inlagd sill av flygfisk, det gick haha. Annars saknade jag vår rena natur och allemansrätten.

  1. Profilbild för Christel

   Förresten så har jag gjort den där novemberlistan

   1. Profilbild för Anna
    Anna

    Kul då ska jag kika in!

  2. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja creme fraiche saknar vi – finns i stora butiker men vi handlar hellre i mindre och där finns det inte. Idag ska vi på jakt! Jag tycker än så länge det är spännande med annan natur än den svenska, men förstår vad du menar – det är verkligen inte så rent här.

   1. Profilbild för Gunnel Andersson
    Gunnel Andersson

    Lakrits o zoegas kaffe är det vi brukar ha en hel del med oss av+ eukalyptus pastiller.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Lakris har jag faktiskt sett, men minns inte var. Kaffe tycker jag vi hittar rätt gott.

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Vi är anpassningsbara så vi har inte saknat just nåt när vi har
  vart borta på våra resor,som längst 3 veckor!
  Men som ni som är borta längre blir det nog skillnad!

  Ha det gott……

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ni får se om det är annorlunda när ni kommer iväg på lite längre tur.

 3. Profilbild för Tess

  Åh, ostbågar och Ahlgrens bilar kan jag förstå att ni saknar! 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är goa saker det 😀

 4. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  KNÄCKEBRÖD och riktigt grovt rågbröd har jag saknat under vistelser i bl a Indien och afrikanska länder. Jag vill inte se åt vitt bröd när jag kommer hem.
  Under husbilsresor laddar vi gärna med matjessill. Det har vi ätit i de flesta länder vi åkt i. Vi tycker det smakar underbart efter en varm, svettig dag (kanske för att det är ordentligt salt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är fördel med att inte äta gluten, men också det tråkiga. Jag äter ju inget bröd alls om jag inte hittar glutenfritt. Roger njuter nästan varje dag av färska baguetter.

 5. Profilbild för Rolle o Carina

  Såg ju fint ut där ni står nu,kollade bilderna nyss!
  Inte så dyrt heller,11 Euro m el fr dygn 7 o framåt!

  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är ett fantastiskt ställa detta, känns som vi ska väldigt tacksamma för att vi fått en plats, det är fullt varje natt.

 6. Profilbild för Tina
  Tina

  Vilka vackra foton på bilder du har lagt upp på din instagram!!!

  Vi saknar kaviar (självklart), att dricka kallt vatten direkt ur kranen, Fazer mjölkchoklad, knäckebröd och rödbetssallad. Snart kommer vi att sakna lussekatter samt vörtlimpa med julskinka och sötstark senap.

  Oj, vad man saknar när man funderar. Fast man hittar nya favoriter hela tiden längs vägen som man kommer sakna när man åkt vidare 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Tina! Kaviar saknade jag med, så vi stannade på IKEA i Valencia och köpte det. Självklart hittar vi nya favoriter, som vi kommer sen.. som den färska frukten!

 7. Profilbild för Kors och Tvärs

  Än så länge saknar vi ingenting (förutom familjen då förstås) Jag har kvar av mitt glutenfria hårdbröd så jag har sluppit det där torra majsbrödet… Visst skulle lite ostbågar och bilar kunna vara gott, men inget jag absolut måste ha.
  Mäh, jag har inte lagt märke till att Roger snusar, kanske för att jag är van med våra mågars lössnus i gigantiskt stora prillor?
  Längta vidare efter ert paket! Plötsligt händer det ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag märker knappt heller att han snusar. Han sköter det riktigt snyggt och har ju inte snus inne jämt.

 8. Profilbild för Lucy
  Lucy

  Kan ingen skick ostbågar till er?
  Hmm för att svara på din fråga – det jag skulle sakna mest är faktiskt mina två barn och min man. Jag vet att du skrev bortsätt från familjen, men jag har ingenting annat som jag bry mig om, är beroende av eller som jag är ”attached to”. Inga andra personer heller för den delen, eller materiella saker. Det enda jag bry mig om, älskar och ömmar för är det jag nämnde. Allt annat går bort.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jo.. jag skriver ju det, att det kommer ett paket med dessa grejer 😀

 9. Profilbild för Helena Roth

  Hm. Ja, de perioder jag bott utanför Sverige (utbytesstudent i high school och under mitt exjobb på universitetet som jag gjorde i Thailand) så är det i princip ”riktigt” bröd jag saknat mest. I USA hade jag turen att lära känna en klasskamrat som hade känningar och fick sändningar med riktigt mörkt bröd emellanåt. Och på Phuket där min bror bodde när jag var i Thailand fanns ett tyskt bageri som hade riktigt surdegsbröd. Mums!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi är ett brödälskande folk helt klart 😀

 10. Profilbild för Kristina

  I min packning till andra länder finns stearinljus. Vill inte elda paraffin eller doftljus (i Frankrike har allt doft -hu!).
  Till Frankrike tar jag även med mig diskmedel.

  Under resor händer det att jag tar med knäckebröd eller chips men det är mer för själva resan, de är praktiska som nödkost.

  När jag bodde i Wales åkte jag till Ikea och bunkrade när jag skulle bjuda andra på svensk mat.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har batteridrivna blockljus… 😀 Diskmedel har vi sett att det finns typ YES överallt så det känns inte nödvändigt att ha med sig. IKEA har dessvärre inget glutenfritt, det är gluten i princip allt, men är ju bra för alla andra.

 11. Profilbild för Chatrine

  Jag tror inte jag skulle sakna något av det Svenska ätbara, äter ju varken sill eller kaviar typ. Det jag saknar mest när vi är på resande fot mer än 2 veckor är att baka så om vi skulle bo utan tillgång till ugn skulle det helt klart påverka negativt.

  Jag är en stor älskare av årstider, det är nog den biten som gör att vi faktiskt vill bo i Sverige och nöjer oss med att besöka vårt älskade Frankrike ofta.

  Så – det jag skulle sakna om jag inte bodde i Sverige är årstider 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   VI har ugn, så vi får se till att vi är i närheten när ni gör långturer – det lönar ju sig för oss med så vi kan få njuta av ditt bakande! Årstiderna saknar vi inte ett dugg 😀

   1. Profilbild för Chatrine

    April/maj är det dags för nästa långtur – då kan det alltså bli en extra bonus med Anna/Rogermys <3

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Då kanske vi kan ses på brittiska öarna nånstans? ;D

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.