Självklart finns det sånt vi saknar trots att vi verkligen njuter av vårt liv, mer än nånsin.

Det som vi helt klart saknar mest är familj och vänner. Inte alls förvånande så klart, vi visste att saknaden skulle komma. Men den har inte slagit ut oss helt utan vi fungerar fortfarande fint. Känner att telefon, SMS och sociala medier täcker en hel del av våra behov – fast den där kramen vi får på Malaga flygplats om 1,5 månad ser vi väldigt mycket fram emot!

Ett paket kommer lastat..

Eftersom vi nu står still på en och samma plats ett tag har vi beställt en leverans med det vi saknar mest. Paketet som snart dyker upp kommer att innehålla godsaker som:

Glutenfritt knäckebröd

Jag har ätit upp det knäckebröd jag bunkrat med, äter nu sprött majsbröd och riskakor när jag hittar det. Har i den här staden hittat ett mjukt glutenfritt bröd som faktiskt är riktigt gott (har provat flera varianter som jag slängt…). Men älskar verkligen knäckebröd, så saknar det enormt.

Ahlgrens bilar

Dessa godisbilar är Rogers passion. Han saknar dessa bilar så enormt mycket. Det fanns en variant i julgransform som jag köpte när vi var på IKEA utanför Valencia och köpte kaviar. De tog slut samma dag…

Snus

Roger har snusat hela sitt liv, inför resan så minskade han sin förbrukning jättemycket. Han köpte med sig en stock som legat i frysen, men det räcker inte hela resan även om han är nere på 2-3 prisar per dag. Så att få lite färsk snus ser han så klart väldigt mycket fram emot.

Ostbågar

Det är en ganska nyvunnen kärlek, då jag fått för mig att det var gluten i ostbågar så har vi inte ätit det på många år. Sen får jag veta att OLWs ostbågar (de godaste!) är glutenfria. Så det väljer vi gärna som snacks, men här finns inte ostbågar. Eller jo, det finns varianter – men de smakar inte alls som OLWs.

Har kontakter på EU-parlamentet – se den här dialogen, så vi får väl se vad som händer 😉

ostbågar

 

Så. Som du ser är det inga livsnödvändiga grejer vi saknar, så det går med andra ord ingen nöd på oss alls! Men vi ser ändå fram emot paketet..

Vad skulle du sakna mest tror du om du skulle vara borta flera månader från Sverige, om du bortser från det självklara familj och vänner.

/Anna

Pressfoto från Ahlgrens webbplats.