Blixtar & dunder & magiska under

Den här veckan har vi fått uppleva efterlängtat regn med blixtar och dunder och faktiskt ett par magiska under.

Magiska under nr 1

Regnbågen är väl ett magiskt under om något. Vi får dessutom njuta av den i en komplett båge. Den visar sig alltid på samma ställe så vi vet minsann var båda skatterna ligger!

Första ovädret med den magiska regnbågen.
magiska under
Nästa oväder ett par dagar senare bjöd först på två regnbågar, i alla fall början till..
Och en stund senare fick vi se hela bågen, tydligare denna gången.

Blixtar och dunder

Två gånger under veckan har vi även haft blixtar och dunder, den första omgången kom sent på kvällen när det var mörkt och Roger gick ut och fotade hur vacker himlen blev!

Denna ser nästan ut som en akvarell 🙂

Andra gången blixtrade det på eftermiddagen, så inga bilder blev det då.

Vi har under de här två korta ovädren fått ungefär 30mm regn, underbart för naturen. Och våra vattentankar är nu helt fulla igen.

Magiska under nr. 2

Efter regn kommer solsken heter det ju. Jodå, men här kommer även flygmyrorna. I mängder. Den här gången var vi ute och körde och de smattrade som hagel på vindrutan.

Ett par timmar efter att vi kom hem så fylldes altanen och två av husväggarna med flygmyror. Berättade om fenomenet förra året i det här inlägget.

Vi dödade de på altanen, men lovar vi inte har utrotat dem, det är nu flera tusen som grävt ner sig i vår trädgård…

Det är ändå magiskt tycker jag, hur de flyger i svärmar, parar sig, tappar vingarna och sedan gräver ner sig i jorden. Inte för att jag tycker det är roligt, men imponerande och häftigt är det ju faktiskt.

Sådär, nu är vi nöjda för ett tag (även om inte naturen är det). Men fina färger, regn, blixtar och dunder och ett par magiska under, jo jag tackar jag!

Publicerat:

i:

18 svar till ”Blixtar & dunder & magiska under”

 1. Profilbild för Ingrid

  Naturen är verkligen fantastisk och blixtar och dunder är både otroligt vackert och väldigt skrämmande också. Och småkrypen kan man imponeras av. Jag tänker bland annat på fjärilar som flyttar från Afrika och upp i Norden. Det är inte en och samma fjäril som flyger hela vägen, utan de flyttar generationsvis.
  Ha en skön söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Intressant om fjärilen Ingrid, hade ingen aning om att det var andra individer som till slut landade i Sverige. Tack för upplysningen!

 2. Profilbild för Äventyret framtiden

  Regnväder med åska och dunder kan vara väldigt vackert och det är ju det här inlägget ett bevis på. Fina fina bilder.
  Det är ju bäst att ni inte gräver upp någon av skatterna för då flyttar ju regnbågen bort…
  Flygmyror, visst är det magiskt det också på sitt sätt men jag förstår mycket väl att ni tycker att de kunde flyga någon annanstans. Med regnväder kommer både det ena och det andra. Här har vi besök av de allra minsta myror jag någonsin har varit med om. Jag gav dem mat för en stund sedan…tycker inte om det men det är ekologiskt och får dem att plocka med sig dropparna hem till sin ”stack” under mattor och stenar. Där lär de dela med sig av åt sina närmaste..
  Få se om de minskar i antal.
  Här regnar det just nu…ett finstrilt regn.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Lovar att vi inte ska gräva upp skatterna. De där minimala myrorna har vi också, hade dem även inne innan vi renoverat.. men nu har jag inte sett myror inne på länge. Tror det hjälpte mycket att lägga om hela golvet inne och även göra i ordning altanen. Sol från klarblå himmel kan jag rapportera härifrån, men svalare nu, ska bara bli 25 grader idag, blir långbyxor! 🙂

 3. Profilbild för Kraka

  Regnbågen är verkligen ett magiskt under! För ett par år sedan, när jag satt i en kyrksal utanför Trelleborg, fick jag syn på en gigantisk regnbåge som jag inte tyckte att någon i salen skulle missa. Så jag avbröt het enkelt predikan (eller betraktelse kallas det väl i frikyrkan) och sa att det fanns en gigantisk och spektakulär regnbåge att se utanför. När de som ville hade tittat på den så fortsatte pastorn sin betraktelse. Jag har lätt för att få den typen av infall. På gott och ont…

  Jag är inte förtjust i flygmyror. Trots att också de är en del av naturens under.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt bra att predikan avbröts för att beskåda regnbågen! Såna infall gillar jag skarpt. Nä flygmyror kan vi vara utan tycker jag…

 4. Profilbild för Micke

  Åska och regn tycker jag är en mäktig upplevelse, bara jag slipper gå ut så får det åska så mycket det vill.
  Flygmyror hade vi när vi bodde i radhus för många år sedan, hujeda mej va många de var men vi klarade oss ifrån det värsta iallafall.

  Ha en fin kväll nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är absolut mäktigt, jag känner mig väldigt liten när det åskar. Och skönt att slippa gå ut i oväder, verkligen! Flygmyror klarar jag mig definitivt utan. Ha en fin måndag!

 5. Profilbild för znogge

  Naturen är verkligen fantastisk! Åska tycker jag är en mäktig upplevelse men man ska så klart vara på säker plats och ingen komma till skada. Väldigt vackra bilder!
  Flygmyror hade vi för några år sedan och då kunde jag hålla mig för skratt…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är naturen fantastisk och åskan otäck om den är för nära. Roger tackar! Ja, det kan lätt bli för mycket av de där flygmyrorna när de kommer i stora svärmar.

 6. Profilbild för BP

  Där blev det regnbågar i alla varianter. Fantastiskt fina bilder. Och dubbelregnbågar är rätt sällsynta har jag hört. De dramatiska molnformationerna var WOW dom också.
  Sedan vet jag inte om jag skulle kalla dessa flygmyror för magiska under. Men jag är ju en sådan som blir totalt hysterisk när jag ser småkryp. Å dessa myror kvalar in där;-)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jasså är det sällsynt med dubbla bågar, då känner jag mig väldigt tacksam för att vi fick de det! Småkryp kan vara obehagliga, jag håller med, men samtidigt tycker jag det är ruskigt häftigt och magiskt när det liksom sticker ut så där som flygmyrorna gör.

 7. Profilbild för Ditte

  Naturens under kan variera och vara nog så spännande. Häftiga bilder.
  Och en del under gillar man bättre och andra sämre. Flygmyrorna tillhör inte mina favoriter- Har haft dem på landet utanför Stockholm då och då. Men bara ett par dagar. De tillförde absolut inget.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det ju, allt är ju inte roligt och bra. Men flygmyrorna gör ju sitt de också, de städar fint i trädgården när de blivit myror. Men vi har väldigt många här, så det är lite för mycket av det goda.

 8. Profilbild för Susjos

  Vilka fantastiska regnbågar! Å blixtar är jag lite skraj för, men det är magiska!
  Flygmyror, vad är det för ena insekter? Får läsa mer om dem!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kan också vara rädd för blixten, men när den bara skapar fantastiska färger långt bort är jag trygg. Flygmyror är intressanta, hoppas du stillade din nyfikenhet 🙂 Detsamma!

 9. Profilbild för Susanne wiksell
  Susanne wiksell

  Så härligt att få se lite bilder på det fantastiska åskvädret! Vi satt ute och njöt av det IRL men nu kan jag återuppleva det tack vare de fina bilderna! 🤗

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst var det ett häftigt oväder!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 12°C
24°C / 12°C
25°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.