bloggstatistiken 2022

Lite siffror om bloggen 2022

Varje år kollar jag hur siffrorna ser ut för bloggen. Det är lite haltande uppgifter i år dock. Men lite siffror finns det.

Jag har Google Analytcis kopplat till bloggen, ett otroligt komplext verktyg som jag inte någonsin lärt mig fullt ut. Mina kunder kan det, för de arbetar med det för analyser av sina webbplatser. Men jag kan det inte… och jag uppdaterade inte till den nyaste kopplingen förrän jag gjorde om sajten i april. Så ingen statistik alls för de första 3,5 månaderna. Så jag skippar besökarstatistiken helt och hållet för 2022.

Men det finns ju andra siffror..

Antal inlägg

Jag har skrivit 325 inlägg under 2022. Varje dag blev det inlägg i oktober, november och december på grund av vår roadtrip samt julkalendern. Har ingen ambition att publicera varje dag, men gör ju inget när det blir så.

Det är 36 fler inlägg än förra året.

Hittade ett bi som hade det gött i blomman.

Kommentarer

Det mest kommenterade inlägget är ett från julkalendern faktiskt. Det som jag skrev i lucka 10: Testa att äta något nytt. Där blev det 20 kommentarer (+ mina svar).

Totalt har jag fått 2232 kommentarer av dig och andra läsare. Plus de jag har skrivit som svar.

Kommentarer är jätteroligt att få, det ger absolut bloggandet en annan dimension. Och under 2022 fick jag nästan 3 ggr så många kommentarer som under 2021 och det beror delvis på att jag själv blivit mer aktiv på att kommentera hos andra.

Bilder

Jag har laddat upp 1924 bilder till bloggen under 2022. Flest bilder blev det i oktober, och det var ju också då jag skrev alla inlägg från vår roadtrip i Dourodalen och centrala Portugal.

Det är nästan dubbelt så många bilder som förra året.

Porto Covo (så klart)

Prenumeranter

Det är 908 personer som prenumererar på söndagsmejlet där veckans inlägg är listade. Och vad jag sett i statistiken under året så är det många som läser flera inlägg på just söndagar.

Detta är en tjänst för mina läsare, jag använder inte mejladressen till någon marknadsföring eller på annat sätt kontaktar de som väljer att prenumerera. Det är också lätt att avsluta sin prenumeration i veckomejlet.

Här kan du fylla i din epostadress för att få söndagsmejlet!

Översta bilden: soluppgång en kall januarimorgon.

Publicerat:

i:

22 svar till ”Lite siffror om bloggen 2022”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  sån koll har jag inte, men kommentarer gör bloggen mer levande 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Siffrorna är ju inte direkt viktiga, men det är kul tycker jag.

 2. Profilbild för LillaSyster

  Jag har noll koll på besökare och inlägg…. men jag bloggar på ändå =)
  Soluppgångsbilden är så vacker!
  Ha en bra fredag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag bloggar också av lust, men gillar siffror 🙂 Tack, detsamma!

 3. Profilbild för Znogge

  Jag brukar kolla statistiken som WordPress visar och jag kan se tydliga mönster via den. Helt klart är det i alla fall så att ju mer man själv kommenterar desto fler kommentarer får man. Även om det inte är det viktigaste för många så gör det på något vis bloggen mer levande.

  Vilken fantastisk soluppgång!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är absolut kul med kommentarerna och statistiken är kul, även om den inte påverkar mitt bloggande. Tack!

 4. Profilbild för Madde

  Men visst är det roligare att kunna kommunicera med sina läsare. Blir helt klart roligare med en tvåvägskommunikation.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det, och då lär en ju känna varandra lite också på vägen.

 5. Profilbild för Ingrid

  Oj vilken koll du har! Visst kollar jag också på statistiken och det är intressant att se den och försöka komma underfund med varför det ena inlägget lockar till sig läsare men inte det andra. Mycket är nog hur man sätter rubriker och det är jag dålig på. Ibland kan jag skriva ett inlägg och sen sitter jag bara och glor, för jag vet inte vad jag ska använda för rubrik. Sen har det nog också mycket att göra med hur flitig man är på att kommentera i andras bloggar och om man länkar till facebook eller inte.
  Ha en fin fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är en strukturmänniska som gillar siffror och ordning och reda :). Så koll har jag absolut. Men det är egentligen inte så himla viktigt. Jag bloggar på ändå och kommentarer är absolut roligt.

 6. Profilbild för Kristina Svensson

  Grattis till många kommentarer och många prenumeranter.
  Jag använder mest Google Analytics till att kolla vilka inlägg som får flest läsare. Jag kan se vilka år det är bra skidföre baserat på besöksstatistiken. Sådan info har väl ingen praktiskt betydelse för någon annan än för mig men jag tycker det är kul.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja Google Analytics är bra, fast lite för avancerat tycker jag som inte är ute efter någon marknadsföring. Siffror är definitivt kul!

 7. Profilbild för Micke

  Statistik är alltid kul att se på, kan bli lite överväldigande kanske ibland, det är mer än man tror ibland.

  Ha en underbar kväll nu. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja siffror är kul. Hade en fantastiskt kväll med en underhållande handbollsmatch.

 8. Profilbild för Marianne

  Vad roligt att du har så’n koll, jag har aldrig ens tänkt på att leta statistik.
  Kommentar är ju kul att få och som du nämner så lär man känna varandra genom de, jag fått flera vänner, vissa har jag träffat och vissa har jag telefonkontakt med.
  Min blogg är min dagbok, så jag försöker skriva inlägg om varje dag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag gillar siffror. Jag har också fått vänner via bloggandet, och snart ska jag träffa ytterligare en bloggare för första gången.

 9. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Vilken koll du har, kul. Visst är det kul med kommentarer och lite åsiktsutbyte. Det känns som om man nästan känner en del bloggare trots att man aldrig har setts

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det så, och utan våra bloggar hade vi inte träffats! Hoppas vi får möjligheten att ses snart igen.

 10. Profilbild för Ditte

  Visst är det roligt både med siffror och ha koll på vad som händer på bloggen. Har också Google Analytics men heller inte lärt mig allt. Och det behöver jag inte heller utan bara roligt att se vad som händer under året. Inte minst att se vilka länder besökarna kommer från. Statistiken i sig är inte viktig men roligt att ändå ha koll. Kommentarer är roliga men ibland är det inte direkt så mycket att kommentera men ändå trevlig läsning.
  Bloggen ger en ju också många nya kontaktytor och just via bloggen har jag vänner som jag även träffar utanför ”Blogglandia”.
  Nu hoppas vi på att 2023 blir ett lika trevligt bloggår som 2022.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Siffror gillar jag också. Statistiken är mest kul, påverkar inte mitt bloggande. Jag tycker inte svaret på kommentarer behöver vara så uttömmande. Det blir vad vi gör det till 🙂

 11. Profilbild för Lillan Kind

  Jag har bara kollat vid enstaka tillfällen vilka inlägg som är de mest lästa, även om det aldrig har styrt vad jag skriver om. Men om jag vore mera aktiv skulle det nog vara kul att ha koll även på andra siffror. Jag tycker att det är roligt att få kommentarer, för då har man ju en kontakt med sina läsare. Det är också roligt att kommentera hos andra när jag känner att det finns en ömsesidighet. Däremot tycker jag att det är tråkigt att det finns många som aldrig ger en kommentar tillbaka, och som inte ens tittar in på ens blogg för att se vem det var som skrev något hos dom. Många verkar strunta totalt i sina läsare, och då kan det hända att jag undrar varför dom bloggar. Men hursomhelst tycker jag också att det är trevligt när man börjar känna vänskap med någon genom bloggandet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Precis så tycker jag oxå. Om den jag kommenterat inte bemödar sig med att ens kolla in vem jag är så återvänder jag sällan. Innehållet kan vara väldigt intressant och då kan jag återvända nån gång, men jag blir ingen trogen läsare.

Vädret

Ourique, PT
10°
Klart
06:5920:06 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 11°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
28°C / 11°C
26°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.