Vi vill bygga ett Tiny House i Portugal!

Vi vill bygga ett Tiny House i Portugal!

Beslutet är taget – nästa steg i vårt minimalistiska liv är ett Tiny House i Portugal! Om allt går som vi tänkt oss.

Vi har bott i vår husbil sedan april 2018 och stortrivs verkligen med det fria livet som det innebär. Men som förändringsberoende har vi alltid dörrarna öppna för nya möjligheter och andra vägar.

Så efter att ha inspirerats från alla möjliga håll under ganska lång tid har vi nu bestämt oss för att starta arbetet och processen med nästa steg i vårt liv, att flytta till Portugal och bygga oss ett Tiny House. Och jo, vi kommer kombinera det med husbilslivet.

Varför ett Tiny House i Portugal?

Det korta svaret är att vi vill. Det möjliggör andra viktiga saker, sånt som husbilslivet på heltid inte kan ge oss. Läs utförligare svar på nedan länkar eller klicka dig bara vidare till nästa inlägg när du läst klart så kommer du till dessa inlägg snart.

Varför ett Tiny House?
Varför Portugal?

Mandelblom i Portugal

Hur?

Det finns massor av saker som måste redas ut och ordnas med, så det här är inte gjort i ett nafs. Men genom att skriva om det i den här bloggen blir det tydligt, både för oss och för dig som läser, vilken tid det tar och vad som krävs av oss. Vilka processer det innebär, vilka regler som gäller, kostnader och hur vi, förhoppningsvis, lyckas få ihop det – allt kommer vi blogga om.

I kolumnen till höger (på datorskärmen) eller längst ner under inläggen (i mobilen) så finns Nuläget beskrivet, även vilka beslut som vi behöver ta ställning till härnäst.

När?

Vi har inte bråttom, vi gillar vår fria livsstil med husbilen (numera en van) som hem och det här projektet behöver tid för att landa rätt. Detta nya är så klart spännande och kittlande.

Det är tillfällena som kommer avgöra när, var och hur. Och byråkratin i Portugal.

En förhoppning med bloggen är att hitta likasinnade och fler kontakter i Portugal!

Publicerat:

i:

14 svar till “Vi vill bygga ett Tiny House i Portugal!”

  1. Lycka till med detta intressanta projekt! Jag fortsätter att följa.
    ????????

  2. Hej, Hittade er precis nu:-) Har exakt samma ide med både husbil och hus i Portugal. Skall läsa in ”historiken” och ser fram emot att följa er. Lycka till
    Bästa Göran

Translate »