För drygt ett år sedan köpte vi vår CADAC grill och vi har fått frågan om vi är nöjda, mer än en gång. Så det är dags att berätta vad vi tycker!

Vi köpte grillen i Tyskland förra hösten och då berättade vi hur vi cyklade runt i Schweinfurt för att hämta den. I det inlägget finns också mer information om själva grillen. 

Lagar mycket mat på grillen

Så fort väder och boplats tillåter så använder vi grillen till vår matlagning. Den är vår utespis då vi även steker och friterar på den. Grillen har en ställning där vi kan ställa en kastrull eller stekpanna, så all variant av matlagning gör vi på vår CADAC.

Vi äter mestadels vegetariskt. Roger kan äta nån köttbit eller korv nån gång emellanåt och vi äter räkor & makrill nån gång i Sverige.

Älskar att laga mat ute och grillen gör det möjligt oavsett vad det ska serveras för middag. Vi använder grillen till tre olika sätt att laga mat:

Kastrull: fritering görs i kastrull utomhus på grillen, samt att jag gjorde ett avkok på räkskal en gång på Fotö. Övrig kastrullmat brukar göras inne i husbilen eftersom grillen bara är en värmekälla så behövs ju plattorna i köket till eventuell potatis, ris, quinoa eller vad som nu ska serveras till det som görs på grillen.

Stekpanna/paellapanna: stekning är skönt att kunna göra ute, särskilt sånt som orsakar mycket stekos. Pannkakor och fisk tillagas alltid ute, helst också svampbiffar, stekt ris med grönsaker (paellapannan), stekt potatis etc.

Grillplatta: grillen använda flitigt till köttbitar, korv, olika vegobiffar, halloumi och grönsaker

Bananpannkakor är en favorit hos oss! Görs helst på grillen.

Once in a lifetime? Avkok på färska räkskal.

Enkelt och smidigt

Grillen levererades med väskor, så när den inte används ligger den packad i dessa. Vi förvarar den innanför en lucka så vi enkelt kan ta ut den och sätta de få delarna på varandra och snabbt vara igång med matlagningen.

Med en slang kopplar vi in CADAC:en på vårt gasolutkast och vips är maten snart serverad. Vi föredrar gasolgrill, hade det även innan vi flyttade in i FrankieBoy.

Står vi lite längre på en plats kan vi ställa in hela grillen, monterad, i luckan när den inte används.

Grillen är inte varm utanpå, så vi kan också flytta den även om vi precis lagat mat på den.

Vinden fortfarande ett problem

En av många anledningar att vi köpte den här grillen var att lågan inte var så utsatt som på den stekplatta vi hade tidigare. Och denna är mycket mindre känslig för vind, men vi som ofta står vid havet tycker ändå att den är för vindkänslig ibland. Vi har dock en lösning på gång för det :D, mer om det när det är klart!

Grymt nöjda med andra ord!

/Anna & Roger