Igår lämnade vi vår lugna boplats i Grafenrheinfeld utanför Schweinfurt för att börja vår resa utmed Romantische Strasse.

Första anhalten blev Würzburg där vi parkerade på en stor mixad parkering utmed floden Main, samma flod som vi cyklat över och utmed när vi rört oss i och runt Schweinfurt. Vi fick en kanonfin plats tyckte vi. Rullade upp på nivåklossarna, tog ut cyklarna och gav oss iväg för spana in den stora universitetsstaden Würzburg.

Vi cyklade upp till fästningen Marienberg och njöt av utsikter och byggnader. Fästningen syntes var vi än var i stan nästan. Efter besöket uppe på borgen cyklade vi ner och gick över Main via ”Alte Mainbrücke” som på en söndag tydligen var en samlingsplats. Folk stod med vinglas och njöt av solen i folkvimlet. Vi passerade och cyklade in mot slottet, som alltså är listat hos Unesco. Visst är residenset häftigt med utsmyckningar och en fantastisk trädgård. Men vi gillade Marienberg mycket mer!

Hungern slog till och vi letade efter någon plats att äta nåt litet, men det var lite för mycket folk överallt för vår smak. Så vi återvände till FrankieBoy för att äta. Och vi kände då att nej, vi vill inte stanna där på natten. Så vi åt en sen lunch och packade ihop och rullade vidare.

Här kan du se rundan vi cyklade i Würzburg.

Nedan bilder är alla tagna antingen med Marienberg i fokus eller från när vi var på fästningen.

Marienberg

Hus innan porten in till borgen.

Marienberg

Marienberg från andra sidan floden Main

Marienberg

Marienberg i motljus från Alte Mainbrücke

Marienberg

Inne på borggården

Marienberg

Utsikt över floden Main

Marienberg

Utsikt över Alte Mainbrücke

Marienberg

Utsikt mot Unesco listade slottet

Marienberg

Promenadvägar runt fästningen

Marienberg

En skön viloplats i skuggan

Marienberg

Tornen syns lite här och där

Marienberg

Utsikt mot staden

Marienberg

Promenadväg utmed muren

Marienberg

Marienberg

Om vi kommer tillbaka till Würzburg skulle vi återvända till fästningen samt kolla runt lite mer inne i stan. Men inte en söndag då det är för mycket folk i rörelse för att passa oss. Men vi är glada för besöket och ser fram emot de mindre städerna/byarna utmed Romantische Strasse som vi nu har börjat färdas utmed.

/Anna & Roger