stralsund

Vi kan och vill inte stanna överallt

Att bo på hjul betyder att vi rullar mycket, men vi kan så klart inte besöka varje plats vi passerar.

Det är självklart så att vi har en lång wish-list. En lista med platser som vi vill besöka, se och göra. Vi samlar allt vi hittar och inspireras av i Google Maps och i våra Bucket Lists. Det är en gedigen lista som ständigt fylls på med nya platser. De besökta platserna tas bort efterhand men vi tycker ändå listan bara blir längre 🙂

Det är nu en månad sedan vi lämnade Sverige och vi har inte kommit längre än till Bayern i Tyskland. Om vi skulle stanna precis överallt där det är fint, historiskt, vackert eller skönt så skulle vi fortfarande vara kvar i Danmark.

Vår plan i år var att ge Tyskland tid. Och det har vi gjort och vi gör fortfarande (vi väntar ju dessutom på våra nya madrasser). Men rätt var det är så är vi färdiga. Vi känner då att vi vill rulla vidare, även om vi inte sett det där slottet alla pratar om, eller inte gjort den där avstickaren som stod på vår wish-list. Det kan också vara så att vi hamnar på platser vi inte hade på vår lista, riktiga pärlor som vi inte kände till förrän vi råkade hamna där.

En pärla – Sanddornstrand

Ibland stannar vi länge, längre än vi tänkt på en plats. Ibland bara i några timmar för att kolla läget. Det finns inget rätt eller fel, det finns inte en regel som alla behöver följa. Och vi gör ju sällan som alla andra.

dresden
Tre timmar gav vi Dresden

Det är en av de stora tjusningarna med vår livsstil, att vi inte måste något, vi missar inget utan vi gör som vi behagar i princip varje dag. Vi har ingen färdplan, vi har inga bokade boplatser (jo jul/nyår) som vi måste ta oss till ett visst datum. Som du säker läst många gånger: lust, behov och väder styr vårt liv

Vi är fria att ta nya beslut varje dag, om vi vill. Och så är det. Så vill vi ha det. Och så behöver det vara. För oss. Vi varken vill eller kan stanna överallt.

Översta bilden är från Stralsund.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

7 svar till ”Vi kan och vill inte stanna överallt”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Skönt att ta dagen som den kommer och besöka bara det ni gillar!

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så är det absolut!

 2. Profilbild för Husisblogg

  Behöver inte göra allt såhär i början. Ingen mening att jäkta runt, ställena finns säkerligen kvar till nästa resa. Sedan får man nog också förlika sig med att inte hinna med allt.
  Men tänk vad mycket man får se tack vare husbilen och inte bara flyga till ett speciellt resmål.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tycker aldrig en behöver göra allt eller stressa, varken i början eller när en bott över 500 nätter i husbil. Vi kommer i alla fall aldrig kunna uppleva allt och för oss är det då viktigt att njuta av det vi upplever och inte tänka på det vi väljer bort. Och verkligen sant i att vi upplever så mycket mer tack vare husbilen!

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Visst är det skönt när väder, vind och lust får styra! Vi har nu bara två (tre) datum att förhålla oss till och det är färjan på fredag och campingen 1/12. Sedan går vår reseförsäkring ut 17/4 Tänk vilken skillnad mot när vi reste 4-5 v på semester! Phu….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja försäkringen har vi ju också, men den går att förlänga 😀 Jag tror inte vi hade fixat att vara begränsade till ett antal semesterveckor, den här friheten vill en inte vara begränsad i 😀

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
36°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
36°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.