Schweinfurt. stadsmur

Vart åker vi efter Tyskland?

Vi har börjat fundera över vart vi ska åka när vi lämnar Tyskland. Vi har nämligen ändrat oss igen…

Den 22 december ska vi rulla in i Denia till den bokade platsen vi har på campingen där. Det är ungefär tre månader dit och det är den enda tid vi har att passa. Vi kan så klart avboka den platsen om vi skulle komma på andra planer, men det känns rätt att åka dit över jul och nyår. Vi vill till Iberiska halvön igen och vi landar gärna på en camping i några veckor över helgerna.

Det är två veckor (hoppas innerligt de håller leveranstiden) kvar tills våra madrasser kommer till Frankiafabriken, så under den tiden håller vi oss i södra Tyskland. Men när madrasserna är på plats kommer vi lämna Tyskland, med hjälp av motorvägar 🙂 För vi längtar till havet. Och till något annat. Vi är färdiga med Tyskland egentligen, men vi ska fortsätta njuta av vackra hus, gamla stadsmurar, sagoslott och ljuvliga vyer lite till.

Österrike, Italien eller Frankrike

Vår första planering var ju att runda Dolomiterna och åka ner till Kroatien, sen till Italien. Men det slog vi ur hågen när vi bestämde oss för att göra Tyskland ordentligt.

Sen bestämde vi att vi istället åker direkt till Frankrike när vi är klara med Tyskland och ner via Lyon och sen till Medelhavet och in i Spanien. Och den planen är den vi har följt. Fram till nu.

För nu har vi en helt annat planering och den kan så klart ändras igen, vi kan ju ta hur många nya beslut vi vill.

Det blir nog Österrike i några dagar, sedan motorvägen genom/över Dolomiterna till Italien, vidare till Modena och Ferrarimuseet där. Sen rakt ut till havet för att följa kusten hela vägen runt ner till Denia. Kanske vi gör avstickare från kusten, men huvudplaneringen ser ut så nu.

Anna på ut på SUPen i Östersjön utanför Sanddornstrand

Saknaden efter havet är enorm, galet vilken dragningskraft det har. Inte har det blivit mycket SUPande heller eftersom sjöarna har varit sunkiga.

Varför nya planer igen?

Först och främst för att vi kan. Men också för att vi styrs av vår lust. Den förändras och då ändrar vi oss. Inte svårare än så.

Tanken var ju också att vi kanske skulle göra Italien på vårkanten när vi lämnar Spanien, men som det känns nu blir det troligen Portugal igen efter att vi är klara med Spanien. Vi längtar dit. Sen kanske Italien tar oss med storm och vi hellre återvänder dit till våren. Det vet vi inte. Detta känns som en mycket bra planering. Just nu i alla fall, vädret kan ju vara en orsak till ny planering igen.

Brukar du också ändra din planer?

Översta bilden är stadsmuren i Schweinfurt.

/Anna. & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Vart åker vi efter Tyskland?”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Meningen med planering är ju att ha en plan. Och den kan ju ändras. Hur många gånger som helst. Det är ju därför det heter planering 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur! Du e smart du 🙂

 2. Profilbild för Lena

  Helt rätt! Jag menar både havets dragningskraft och att vi ska kunna ändra oss om lusten säger något annat. Kör på, så ses vi efter vägen eller i Spanien. Kram på er!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja och vi ser fram emot att hänga med er igen 🙂 Kram

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Enkelt,ni har ju hela Västeuropa att välja på! 🙂

  Rulla lugnt….:-)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hihi, ja så är det! Tack!

 4. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Precis det här tycker vi är det bästa med Husbilslivet. Igår kväll tog vi fram kartan i Bilbao, ändrade den planerade färdrutten mot Provence till en snabbresa genom Frankrike med vinnfester iMosel som mål….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är verkligen fantastiskt med den friheten vi har i en husbil! Njut av Mosel!

 5. Profilbild för Stina Jordanson
  Stina Jordanson

  Åk till Lago di Braies i Norditalien. Overkligt vackert. Ställplats vid sjön. Har dock inte bott där med husbil utan bodde på hotell.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Den platsen står med på vår wishlist 🙂 Har dock inte bestämt om vi gör besök där den här gången eller inte. Men tack!

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
31°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.