approved-med-kass-utsikt

Bra boplatser som inte är Approved by Boihusbil

Varje ställplats, camping eller parkering är en boplats för oss, eftersom vi bor i husbilen på heltid. Alla bedöms på samma sätt, men alla blir inte Approved by Boihusbil fast kan ändå vara en utmärkt övernattning.  Även för oss.

Vill förtydliga att en boplats kan vara en toppenbra plats för sitt ändamål, utan att vara Approved by Boihusbil.

Att bo i en husbil på heltid innebär att vi behöver ha någonstans att stå varje natt, vi har inte en garageuppfart, säsongsplats eller fast boplats att ställa FrankieBoy på när vi inte vill rulla. Därför är boplatser viktiga för oss, kanske mer för oss än för dig. Och det är ju i så fall precis som det ska, för vi är ju alla olika med olika behov och intressen.

Så ibland väljer vi medvetet en boplats som vi vet inte kommer bli Approved. Anledningarna till det kan t.ex. vara:

 • läget är perfekt för det vi vill göra i området (ex. sevärdhet)
 • behovet av service som erbjuds (ex. fylla på vatten, tömma grått, tömma toa, tvättmaskin..)
 • vi ska bara sova och rulla vidare
 • finns inget bättre i området

En grym boplats kanske vi inte stannar längre än 1-2 nätter på heller, för vädret är kasst, vi vill vidare eller för att vi helt enkelt inte trivs i området. Så det ena utesluter inte det andra. Varje boplats är en upplevelse och de flesta är bra! Det handlar oftast om timing.

marsipan lubeck
Len och ljuvlig marsipan

När vi besökte Lübeck till exempel stod vi mitt i stan, målet var att köpa marsipan och ta en snabbtitt på stan. Då var läget perfekt, vi behövde inte böka ut våra cyklar utan kunde gå runt i istället. Var beredda på en störig natt och då blev vi inte heller sura på oljuden. På morgonen rullade vi vidare med god marsipan i FrankieBoy. En boplats som inte verkligen inte blev Approved enligt våra kriterier, men ändå en bra plats. för sitt ändamål.

Översta bilden är Schwerin, där vi stod på ”Sportbootzentrum”. Vår plats var bra i skuggan, för det var heta dagar, men utsikten hade vi endast fått om vi stått på raden utmed vattnet. Perfekt läge för cykelturer.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”Bra boplatser som inte är Approved by Boihusbil”

 1. Profilbild för Ann
  Ann

  Ursäkta, men det skär i mitt språkhjärta med uttryck som ’platser som är approved’. Varför inte använda uttrycket ’godkänd’ när ni skriver på svenska?
  Nu var det tråkiga gjort och jag vill tacka för en intressant blogg. Har ni funderat på att starta en youtubekanal? Hur man klarar kyla och liknande är intressanta ämnen tycker jag. Följer ett finskt par (Vantastic), annars vet jag knappt om det finns några kanaler från Norden om året-runt-boende.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ledsen att behöva skära i ditt hjärta, men vi bor mycket utomlands så det blev på engelska för att inkludera även dem. Boihusbil är ju ett varumärke, som visserligen är på svenska, men vi kan ju inte gärna säga det på engelska. Och så gillar vi ordblandningen själva. Så, nu har du fått förklaringen för det 🙂 Kul att du gillar vår blogg! Nej, vi vill inte ha en YouTubekanal, det är inte för oss alls. Kan dessvärre inte heller hjälpa dig med tips på YouTube med andra året-runt-boende från Norden. Våra vänner från England däremot har en YT-kanal och en blogg. Kanske den kan vara något för dig?

 2. Profilbild för Anna-Kari

  Hej
  Natten till idag stod vi i Saksköping, oj så fint det var där. Vi blev bjudna av hamnkapten på dusch han kom med en varsin femma till oss . ? Ha det bra och kör försiktigt

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad roligt att ni hamnade där! Ja han kom med en femma till oss också. Såg du om han satt upp klistermärket för Approved by Boihusbil?

 3. Profilbild för Anna-Kari

  Nej såg det ingenstans.☹️

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ska nog vara glada om det är en enda i utlandet som sätter upp dekalen, känns det som.

Vädret

Ourique, PT
16°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.