Brobizz

BroBizz med bropass över broarna

BroBizz är vårt val. För att ta sig till Europa med (hus)bil krävs det att vi tar bro och/eller färja så vi kommer till kontinenten. 

BroBizz dosa

BroBizz är en dosa som registrerar överfarter. För att få dosan betalade vi en depositionsavgift på 285,- och sen registrerade vi oss hos BroBizz. Första steget klart, sen angav vi uppgifterna för mitt betalkort för att betalning ska ske automatiskt.

Vet ej hur lång tid det tar att få hem dosan, så det känns bra att vi är ute i god tid.

Bropass för rabatterat pris

För att slippa betala fullt pris på överfarterna har vi köpt ett Bropass. Det kostade 390,- och gäller ett helt år. Vi köpte vårt Bropass på Öresundsbron och betalar  därmed halva priset för att köra över bron.

Med bropasset får en sedan rabatter på ett gäng olika färjor, tex Helsingborg-Helsingör och Rødby-Puttgarden men också på Stora Bältbron mellan Själland och Fyn.

Men vi kommer inte att ta någon färja utan kör hela vägen då resan är vårt mål. Vi har inte bråttom och vi ska köra Atlantkusten genom Tyskland, Belgien, Nederländerna, Frankrike, Spanien och Portugal. Sen får vi se vart vi tar vägen. Solkusten kanske. Kanske inte.

Nu väntar vi på att få hem dosan men två dagar efter jag registrerade mitt betalkort så har vi fått BroBizz numret digitalt i appen.

/Roger

Bild: Pixabay

Publicerat:

i:

14 svar till ”BroBizz med bropass över broarna”

 1. Profilbild för ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Vilken smart funktion :). Vet du om det är lika om man åker med husvagn?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Alla behöver betala för att åka över bron.

 2. Profilbild för Lucy
  Lucy

  Smart funktion:) Det är verkligen nya tider, känner ibland att jag inte hänger med i utveckligen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Äsch, man behöver inte hänga med i allt 🙂

 3. Profilbild för Rolle o Carina
  Rolle o Carina

  Härligt,då är ni snart redo för nya äventyr söderut! 🙂

  Ha det gott……

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jajamen förberedelserna pågår!

 4. Profilbild för Petra
  Petra

  Smart funktion måste ju kunna fungera på vanlig bil också:)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det gör det säkert!

 5. Profilbild för Matts Torebring

  Vi har haft BroBizz i många, många år. Men i år blir det rättegång när vi kommer hem.
  I prislistan kostar överfart utan BroBizz 1170:- med manuell betalning. Vi körde igenom med BrBizz på utresan i år. På vårt konto är draget 1207-: den 6 juni. Förklara det, ska de få göra. En av våra vänner har kört över i eftermiddag, med exakt samma bil och med manuell betalning 1170:-

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Trist när det inte funkar som det ska! Hoppas det löser sig på bästa sätt.

 6. Profilbild för Helena Norberg

  Låter klokt, att inte bestämma och boka in sig för bestämt för hur färden ute i Europa kommer att bli. Ta er tid och se er om. Vi älskade Nederländerna för övrigt…men även Bretagne och de vackra små byarna på den nordspanska kusten, Llanes och Cuddilero. Har ni siktat in er på ett datum för när ni rullar vidare söderut? God Hjul! // Helena och Fredrik på S/Y Wilma (www.projektsunshine.blogg.se)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi hoppas komma iväg i mitten av september. Lite osäkert än (se senaste inlägget om sårläkning) Vi kommer ta tid på oss, vi älskar också Nederländerna, men har bara varit i Amsterdam. Ser fram emot alla mysiga byar.

 7. Profilbild för Josefin
  Josefin

  Att köra längs kusten är fantastiskt! Avundas er som kan göra det på obegränsad tid. Jag och min sambo jobbar i Sverige och spenderar semestrarna bilandes längs kuster. I somras åkte vi längs norra Spaniel (Bilbao – Coruña), i november åkte vi längs Australiens södra kust (Ocean road) och har tidigare åkt i södra Portugal och även Highway one i USA. Nytt boende varje kväll, aldrig testat på husbil men jag blir inspirerad! Hittade er blogg idag. Tack!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Välkommen Josefin! Kul att höra att ni oxå gillar att åka runt med bil. Ja vi ser ser verkligen fram emot vår resa söderöver.

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.