BroBizz är vårt val. För att ta sig till Europa med (hus)bil krävs det att vi tar bro och/eller färja så vi kommer till kontinenten. 

BroBizz dosa

BroBizz är en dosa som registrerar överfarter. För att få dosan betalade vi en depositionsavgift på 285,- och sen registrerade vi oss hos BroBizz. Första steget klart, sen angav vi uppgifterna för mitt betalkort för att betalning ska ske automatiskt.

Vet ej hur lång tid det tar att få hem dosan, så det känns bra att vi är ute i god tid.

Bropass för rabatterat pris

För att slippa betala fullt pris på överfarterna har vi köpt ett Bropass. Det kostade 390,- och gäller ett helt år. Vi köpte vårt Bropass på Öresundsbron och betalar  därmed halva priset för att köra över bron.

Med bropasset får en sedan rabatter på ett gäng olika färjor, tex Helsingborg-Helsingör och Rødby-Puttgarden men också på Stora Bältbron mellan Själland och Fyn.

Men vi kommer inte att ta någon färja utan kör hela vägen då resan är vårt mål. Vi har inte bråttom och vi ska köra Atlantkusten genom Tyskland, Belgien, Nederländerna, Frankrike, Spanien och Portugal. Sen får vi se vart vi tar vägen. Solkusten kanske. Kanske inte.

Nu väntar vi på att få hem dosan men två dagar efter jag registrerade mitt betalkort så har vi fått BroBizz numret digitalt i appen.

/Roger

Bild: Pixabay