kostnader bo i husbil

Utgifter för husbilslivet – juni månad

Redovisning av våra utgifter för husbilslivet i juni månad, vår semestermånad. Varit i Sverige hela juni.

Den här månaden har vi haft semester de tre sista veckorna. Vi har spenderat en hel del tid själva men också träffat vänner och bott på campingar.

Nu när Roger sagt upp sig från sitt jobb och ska börja jobba i mitt lilla företag i augusti är det här med vår vardagsekonomi ännu viktigare, då inkomsterna kommer bli mycket mindre. Men fortfarande kommer vi tjäna mer än vad vi spenderade i maj månad, så utsikterna är goda 🙂

Våra utgifter i juni månad

Utgifterna för telefon och internet betalar mitt företag, så de syns inte här. Husbilen är ingen utgift för oss, så den är inte heller med. Läs om varför här!

För fasta utgifter varje månad sätter vi in 2000,- för försäkringar (1000;-), A-kassor (260,-) och CSN (600,-)

Det rörliga har i juni sett ut så här:

Diesel (3714,-)
I och med vår semester har vi flängt runt en del och självklart påverkar det detta kontot. Vi har en halv tank kvar ungefär in i juli månad.

Ställplats/Camping (4015,-)
Har betalat för nästan varje natt i juni månad. Dessutom stått på camping en del och det är dyrare än ställplatser.

Gasol (0,-)
Ingen ny gasol har vi handlat i juni månad. Har kvar 1/3 av LPK-gasolen och båda P11 är oanvända. Så det finns mkt gasol kvar.

Vägavgifter (102,-)
Miljömärket för Frankrike & Tyskland

Mat (4386,-)
Mer mat i juni än i maj. Här ska vi aktivt försöka minska utgifterna under juli och se vad vi kan spara in på.

Restaurang (1451,-)
Några luncher, en brunch och en smarrig pizza på Öland med rött vin.

Kläder (620,-)
Vi var på Ullared och vi köpte lite kläder. Ny jacka till Roger samt trosor, sockar och linnen till mig.

Hygien (621,-)
Medel till toalett och tankar, på Ullared, samt toalett- & hushållspapper.

Nöjen (277,-)
Några pocketböcker på Ullared samt snus.

Extra gött (1725,-)
Det här kontot har vi njutit av på semestern. Vin och lyxglass är nog de största utgifterna. Annars är det även chips och godis.

Husbilen (2280,-)
Vi har köpt solskydd i form av svenska flaggan, tältpinnar, strandmadrasser, myggmedel, konservöppnare, öljetter och ny melaminservis.

Övrigt (486,-)
Övrigt denna månaden är sårvårdsprodukter samt cykelsadel till Rogers cykel.

Totalt har vi i juni spenderat ca 21 700,-

Det är ca 2000,- mindre än i maj. Det går åt rätt håll!

Tankar om spenderandet i juni

Detta är alltså de totala utgifterna den månaden vi haft semester! Inga extra kostnader för hotell eller resor. Färre restaurangbesök än om vi bott på hotell och ändå har vi njutit. Av ledighet. Av varandra och av att ta tagen som den kommer. Åkt dit vi vill och faktiskt inte känt att vi måste hålla igen på utgifterna! Vi har varit på Ullared och de inköpen ingår så klart i ovan summering.

Tankar inför juli månads utgifter

Ställplatskostnaden kommer minska, då vi står gratis på veckorna i Alingsås som husvakter, under hela juli. Även dieselkontot kommer vara litet. Troligen inga klädinköp. Däremot blir hygienkontot stort då jag ska klippa håret och färga det idag!

Varje månad delar vi med oss vad vi spenderar, och hoppas det kan inspirera!

/Anna

Vill förtydliga att vi inte räknar in  värdeminskning på bilen i vår redovisning. Det är ingen utgift utan en ekonomiskt dålig investering, dock vettig personlig sådan hoppas vi. Så om du vill använda våra ekonomiska redovisningar som inspiration så glöm inte räkna in kostnaden för själva bilen.

Publicerat:

i:

12 svar till ”Utgifter för husbilslivet – juni månad”

 1. Profilbild för Kicki Ekonomisk PT

  Spännande Anna, blir så nyfiken på hur du tänker i ditt företagande och kostnader där. Jag jobbar ju med att hjälpa entreprenörer att bygga sina drömföretag. jag ser ju att det här är ditt, för mig är det så viktigt med rätt kombo av liv och företagande. Det är ju det som gör att vi orkar. Följer med spänning med på er resa !!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är samma sak i företaget, mindre utgifter ger bättre lönsamhet .) Pratar gärna mer om detta om du vill. Du hittar mitt företag på vimlewebb.se där finns även kontaktuppgifter.

 2. Profilbild för Kicki Ekonomisk PT

  PS även min man & son är i glasbranchen. Glastmästeri och inglasningar. Kul sammanträffande !!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja kul sammanträffande .)

 3. Profilbild för Petra

  Bra inlägg med att göra en uppställning på hur mycket pengar man spenderar under en månad…. Måste jag ta efter för att få lite mer koll:)
  Ha en fortsatt fin semester!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är kul att analysera just ekonomin tycker jag. Lite annorlunda med vårt av livsval så därför tänker jag att det kan vara intressant att se ekonomin för andra också.

 4. Profilbild för Helena Norberg

  Trevligt inlägg (som vanligt). Kring pengar så är det med vår erfarenhet många bäckar små som gäller. Ett tips är kring böcker och läsning. Byt böcker och tidningar med andra som har husbil och med seglare som ni möter (för ni på hjul söker er ofta till hamnar har vi noterat). Vi har sedan länge inte längre några kostnader för böcker. Det är ofta ett bra ämne att ta upp med andra svenskar ute i Europa. -Har du någon bok du har läst som du kan tänkas byta mot någon av mina som jag har läst? Sen så har man trevligt umgänge och nya vänner på rekordtid. I övrigt så får vi känslan av att en del inköp ni nyligen gjort, såsom kläder och annat till husbilen var något av ett ”avstampsköp” där ni fyllt på för att klara er en längre tid utan att handla längre fram. Så gör nog de flesta. Vi handlade lite kläder före avfärd men idag har vi inte längre kostnader för kläder (mycket sällsynt handlar vi något). Vi lagar och lappar och klarar oss på det vi har. Konsten är sen att i affärer, att bryta ett gammalt invant mönster av att handla och konsumera. Det löser sig lite av sig självt då man bor trångt. Så vi fönstershoppar gärna men handlar inget. Går vi ut och fikar så tar vi inte något fikabröd till, utan en slät kopp för att få insupa en härlig miljö. Och istället för att äta middag ute kan vi ibland gå ut och bara ta en öl eller ett glas vin. Problemet här är att min man har svårt att landa i en (1 st) öl…ha ha ha…det blir gärna två. Men grundtanken är att vi äter hemma ombord där vi har mat. Restaurangbesök gör fort stora hål i plånkan. Sen blir man ofta medbjuden med vänner. -Vi ska på restaurang ikväll, ska ni med?! I början nappade vi på detta. Men nu har vi lärt oss att tacka för inbjudan, men nej tack! Vi säger kort och gott att restaurangbesök inte ingår i vår budget. Då har vi ofta kontrat med att fråga om de vill komma över till oss på en fördrink innan de knallar vidare till restaurangen. Detta tas som regel emot med stor glädje. I båtvärlden pratar vi om att vi tar ”sundowners” ihop. En drink men utan mat (annat än en skål med torra nötter eller nåt). Vet inte om ni uppskattar våra tips…vi har säkert många på lut. Men det här är kul… När man glömt bort vart man lagt plånboken för att det var så länge sedan man hade den framme…ja då är man en tvättäkta Vagabond. Har hänt oss ett par gånger…. God Hjul!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så många bra tips Helena, tack! Ja vi har gjort en del avstampsköp. Även utrustat bilen. Vårt stora problem är att vi inte gillar att laga mat.. Det är något vi bör finna en glädje i på något sätt, för att minska både mat och restaurangkostnaden. Bra tips om att bara ta slät kopp eller ett glas vin! Vi shoppar väldigt lite generellt, så det är inga problem alls att besöka butiker utan att handla. Skulle vara kul att sammanstråla med er i vinter och lära oss mer om vagabondlivet!

 5. Profilbild för Helena Norberg

  Ja gillar man inte att laga mat så där värst mycket så är det ju inte lika givet. Mitt starka råd är att göra maten än enklare, skita i recept och gå på basen protein, grönt och eventuellt sås. Vi väljer helst kött eller fisk, är inga vegetarianer även om vi gillar grönt. Sen hoppar vi ofta ris, pasta och potatis och blandar en rolig sallad till istället. Sen en sås…créme fraiche med vitlök, salt o peppar. Eller naturell youghurt med rivet citron- eller limeskal. Eller mayo med gurkmeja o vitlök. Ha få ingredienser hemma. Skit i grytor och långa krångliga recept. Ofta behöver man då bara steka köttet eller fisken i fem minuter. Resten går snabbt o det blir minimalt med disk. Vill gärna höra hur det går ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Bra tips på hur vi kan förenkla maten. Vår rätt stekt ris med grönsaker är en billig och snabb rätt som vi lätt gör i vår paellapanna på grillen. Sen har vi dessutom mat dagen efter. Grytor är inte för oss. Ett annat dilemma vi har är att Roger älskar kött och är inte så förtjust i fisk. Jag äter inte kött men älskar fisk. Hhaha. Nåja vi har klarat mathållningen i många år, så vi ska nog kunna tweaka till den lämplig för vår plånbok och nya livsstil.

 6. Profilbild för Helena

  Borde nog veta för du har nog berättat, men det har fallit ifrån…Men har ni frys ombord på Franky B? Är ni en Fisk-fantast o en kött-älskare så passar det ju toppen att ena middagarna kring en sallad eller liknande, så äter ni ert eget val av protein därtill. Om ni har frys så kan ni styckfrysa er fisk/kött i portionsstorlekar.

  Jag har några stående långbarhets ”sallader” jag kör på. Fixar dessa i förväg så matlagningen till kvällen går maxat fort. Jag skriver nog ett eget inlägg om det…så kan ni fånga idéer därifrån. Jag själv älskar allt med mat; planera, laga och äta. Har någon form av sjukdom tror jag…jag tänker alltid på mat ???. Men många av mina mattrender är framavlade av trångboddhet med ständigt gung och skral plånbok. Mycket förenar våra liv ändå ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi har en frys.. en pytteliten. Men där får det iaf plats lite bär, oumph och hamburgerbröd. Sen är det fullt! Ser verkligen fram emot att läsa ditt inlägg om mat! Här behövs all inspiration vi kan få.

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.