Fortsättning på vår lista över våra måsten – del tre av fyra!

Beakta att vi köpte vår husbil utan att ha mer än 2 veckors erfarenhet innan. Vår lista på måsten är hopskrapad från andras erfarenheter och vårt resonemang utifrån det.

Långbäddar minst 190 cm

Vi är långa, båda två. Vi ligger ofta och sover på rygg och behöver därför ha sängar som vi får plats i. Här faller många modeller bort, särskilt queen-varianter av sängar eftersom de är rundade i fotändan och då hänger våra fötter utanför.

Minst ett stort takfönster

Rymd och ljus är viktigt i våra bostäder, särskilt efter att vi bott i hus med endast 1,91 i takhöjd i vissa rum. Med ett stort takfönster skapar vi den rymd vi önskar.

Ingen taksäng

De flesta husbilar verkar vara byggda med 4 fasta sovplatser. Det är inte alls intressant för oss att köra omkring med sovplatser som inte används. Så vi ville kunna välja bort taksängen och istället ha skåp där. Vi är mycket nöjda med detta vilket också påverkar rymden och ljuset i bilen!

Stöldlarm

Vi har larm på bilen, en självklarhet för oss.

Wifi-antenn

Forsbergs monterade en antenn åt oss på taket, den lilla runda grejen på bilden ovan, och drog in kablarna snyggt i bilen. Vi monterade själva in router och modem, se bild nedan. Blev en väldigt bra lösning!

Router i husbil

Fiat eller Mercedes chassi & motor

Det är de två märkena som dominerar verkar det som. Men det finns även bilar med Renault chassi och motor. De går fetbort. Ingen fransk bil kommer i Rogers ägo 🙂

Utedusch

Vi har ett vattenutkast på utsidan av bilen, där både varm- och kallvatten kan väljas i enhandsblandaren. Perfekt för att skölja av vandringskängor, saltvatten eller diska grillen.

Dörr mellan kök och sovrum

Det kändes viktigt att vi kunde stänga en dörr mellan sovrum och kök/salong för att en av oss ska kunna sova längre än den andra på morgonen eller gå och lägga sig tidigare, utan att bli störd. Detta har vi bara praktiserat typ en gång hittills och det är rätt häftigt vad lite ljud som letar sig in i sovrummet när dörren är stängd. Särskilt om vi stänger båda dörrarna.

Gasfilter

Tydligen är gasen i Europa mycket smutsigare än här i Sverige. Så att ha gasfilter på tuber och LPK-tanken är viktigt om inte brännarna i bilen ska klägga igen.

ACC i hytt

Klimatanläggning i förarhytten är ruskigt viktigt för oss. Vill ju inte försmäkta av värme när vi kör. I bodelen testar vi ett år utan först, eftersom vi inte planerar att vara på varma platser och det dessutom kräver ström via stolpe för att kunna användas.

Del 1 med våra måsten

Del 2 med våra måsten

Del 4 med våra måsten

/Anna