Våra ”måsten” när vi köpte husbil – del 3

Fortsättning på vår lista över våra måsten – del tre av fyra!

Beakta att vi köpte vår husbil utan att ha mer än 2 veckors erfarenhet innan. Vår lista på måsten är hopskrapad från andras erfarenheter och vårt resonemang utifrån det.

Långbäddar minst 190 cm

Vi är långa, båda två. Vi ligger ofta och sover på rygg och behöver därför ha sängar som vi får plats i. Här faller många modeller bort, särskilt queen-varianter av sängar eftersom de är rundade i fotändan och då hänger våra fötter utanför.

Minst ett stort takfönster

Rymd och ljus är viktigt i våra bostäder, särskilt efter att vi bott i hus med endast 1,91 i takhöjd i vissa rum. Med ett stort takfönster skapar vi den rymd vi önskar.

Ingen taksäng

De flesta husbilar verkar vara byggda med 4 fasta sovplatser. Det är inte alls intressant för oss att köra omkring med sovplatser som inte används. Så vi ville kunna välja bort taksängen och istället ha skåp där. Vi är mycket nöjda med detta vilket också påverkar rymden och ljuset i bilen!

Stöldlarm

Vi har larm på bilen, en självklarhet för oss.

Wifi-antenn

Forsbergs monterade en antenn åt oss på taket, den lilla runda grejen på bilden ovan, och drog in kablarna snyggt i bilen. Vi monterade själva in router och modem, se bild nedan. Blev en väldigt bra lösning!

Router i husbil

Fiat eller Mercedes chassi & motor

Det är de två märkena som dominerar verkar det som. Men det finns även bilar med Renault chassi och motor. De går fetbort. Ingen fransk bil kommer i Rogers ägo 🙂

Utedusch

Vi har ett vattenutkast på utsidan av bilen, där både varm- och kallvatten kan väljas i enhandsblandaren. Perfekt för att skölja av vandringskängor, saltvatten eller diska grillen.

Dörr mellan kök och sovrum

Det kändes viktigt att vi kunde stänga en dörr mellan sovrum och kök/salong för att en av oss ska kunna sova längre än den andra på morgonen eller gå och lägga sig tidigare, utan att bli störd. Detta har vi bara praktiserat typ en gång hittills och det är rätt häftigt vad lite ljud som letar sig in i sovrummet när dörren är stängd. Särskilt om vi stänger båda dörrarna.

Gasfilter

Tydligen är gasen i Europa mycket smutsigare än här i Sverige. Så att ha gasfilter på tuber och LPK-tanken är viktigt om inte brännarna i bilen ska klägga igen.

ACC i hytt

Klimatanläggning i förarhytten är ruskigt viktigt för oss. Vill ju inte försmäkta av värme när vi kör. I bodelen testar vi ett år utan först, eftersom vi inte planerar att vara på varma platser och det dessutom kräver ström via stolpe för att kunna användas.

Del 1 med våra måsten

Del 2 med våra måsten

Del 4 med våra måsten

/Anna

Publicerat:

i:

4 svar till ”Våra ”måsten” när vi köpte husbil – del 3”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Med tanke på att ni är såna gröngölingar i husbilslivet 😉 så har ni fått till det väldigt bra och heltäckande. Verkligen. En gedigen research innan och så blev det så bra. Många tror jag inte tänker igenom köpet och för dem har det säkert 2-3 byten innan de är riktigt nöjda. Då kan det bli riktigt dyrt… Ni är att gratulera som fått till det så bra och en sån f in Frankie Boy
  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Gröngölingar som kommer bli väldigt erfarna fort om en räknar antal nätter 🙂 Snart uppe i 100 nätter, vilket ju är mer än många husbilister bor i sin bil på 3 år om den endast används på semestern. Men vem tävlar.. hahahah Känns tryggt att ni som är så rutinerade tycker det är en gedigen research vi gjort. Vi hörde om att det är ofta är så att en byter bil snabbt, och det ville vi undvika. Känner inte något behov av att byta än i alla fall, vi är så nöjda med vår FrankieBoy.

 2. Profilbild för ReiseLinda

  Ni har gjort många bra val och tankar. Inte allt har varit lika viktigt för oss, men Långbäddar kom snabbt upp som ett måste för oss också. Både för att de flesta andra är korta eller smala och/eller kräver att man kryper över varann för att komma upp…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Det där med sängen är verkligen viktigt!

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1120:57 WEST
TorFreLörSönMån
24°C / 12°C
30°C / 12°C
34°C / 14°C
36°C / 19°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.