Det är vissa länder som kräver miljömärken för sina miljözoner i storstäder/regioner. Frankrike och Tyskland t ex.

Eftersom vi ska köra i både Frankrike och Tyskland behöver vi köpa miljömärken. Jag laddade hem appen Green Zones och där kan man beställa hem märkena. Men, det är väldigt dyrt att köpa via appen upptäckte jag efter lite Googlande. Franska märket kostar 29.65€ och det tyska kostar 31.90€. Det går också att köpa det tyska märket i Sverige, hos Dekra besiktning, till en kostnad av 185kr eller på plats i Tyskland.

Går att köpa billigare miljömärken

Men om man letar lite, som jag gillar att göra, så blir det billigare. Franska märket kostar då 4.21€ och det tyska 6€. Det innebär en besparing på totalt ca 500 SEK!

För att kunna köpa online behövs ett foto på del 1 av registreringsbeviset som ska skickas med i beställningen.

Franskt miljömärke

Franskt miljömärke

Det franska märket, CRIT´Air, köper man här, och man måste också fylla i mycket av det som redan står i registreringsbeviset.

Karta över franska miljözoner.

Tyskt miljömärke

Tyskt miljömärkeDet tyska märket, Feinstaubplakette, köper man här, det är mycket enklare att beställa än det franska, bara registreringsnummer och skicka med registreringsbeviset så är det klart.

Enkelt att betala på bägge sajterna med Visa eller Mastercard.

Karta över Tyska miljözoner.

Så nu är det bara att vänta, ca tre veckor ska det ta.

Miljömärkena följer bilen ”livet ut” men om vindrutan byts så måste man beställa nya eftersom de måste vara påklistrade på rutan.

/Roger