Eftersom vi har all tid tillsammans kan vi göra mer saker tillsammans. T.ex. lyssna.

Nu har vi semester och har hela dygnet tillsammans. Men vi kommer ju ha det hela tiden sen när Roger slutat sitt nuvarande jobb i mitten av augusti.

Vi kan då göra mer tillsammans. Som att lyssna.

Sommar i P1

Det är verkligen fantastiskt att lyssna på sommarpraten tillsammans. Att reflektera över vad som sägs, pausa, ventilera, kanske skratta och lyssna igen. Helt fantastiskt att kunna lyssna via podd-appens och själva styra när vi lyssnar.

Claes Månsson

Vi följer ordningen så vi började med Claes. Det blev en timmes lyssnande innan vi ens klivit upp ur sängen häromdagen. Vi skrattade gott åt flera av hans berättelser och förvånades över att han är så blyg. Han har en väldigt trivsam röst och dynamik i sitt prat. En bra start som verkligen gav oss mersmak på att lyssna på fler.

Bianca Ingrosso

Vi lyssnade till Biancas sommarprat när vi åkte bil till Seglora. Att få höra om Biancas uppväxt och hennes föräldrars skilsmässa, igen, kändes gammalt. Men förstår att det kanske var viktigt för henne att berätta om hur det påverkat henne. Hon berättade öppet om sin sjukdom och det tycker jag var starkt, även hennes starka kärlek till sin familj berörde mig.

Kaj Linna

Oskyldigt dömd och fängslad i 13 år. Vilken berättelse vi lyssnade till där vi låg på stranden idag. Att få höra om den svenska rättegångsskandalen var intressant, men också upprörande så klart. Hoppas han idag lever det liv han vill, nygift som han är med sin Petra.

Mouna Esmaeilzadeh

Rundade av kvällen med att lyssna till hjärnforskaren Mouna. Wow! Hon fängslade oss totalt med sina förklaringar om olika vetenskaper. Hon var intressant att lyssna till, hennes kunskap var väldigt fascinerande och samtidigt var det hon berättade lite otäckt. Att det går fort har jag förstått tidigare, men inte att det går sååå fort med vetenskapen.

Om du bara ska lyssna till ett av dessa program rekommenderar jag Mouna och Roger tycker att Claes var bäst.

Vi lyssnar vidare. Tillsammans. Har du lyssnat på något av ovanstående program?

/Anna

Bild: Oredigerad solnedgång i Apelviken