Castro Verde, Alentejo

Castro Verde är vår grannkommun och vi har varit där många gånger, men häromdagen tog vi en längre promenad på vägar vi inte tidigare gått.

I Castro Verde ligger Lidl, här har vi också gått portugisiska kurs, här finns vår nya bank och vi besöker marknaden ibland. Så ja, vi har varit i Castro Verde ganska mycket. Det blev därför extra roligt när vi bestämde oss för att upptäcka mer av denna staden och blev glatt överraskade av vad vi fick uppleva.

Jag har tidigare berättat om att det ska byggas en ny park, Sinnenas trädgård, i Castro Verde, men det bygget har inte ens påbörjats än, jag hade förhoppningen att kunna uppleva den vid det här besöket, men det lär ju dröja minst ett år till.

Det fanns en hel del kakel och jag har sparat lite kakelbilder som jag visar tillsammans med annat kakel i ett separat inlägg en dag.

Alla dessa bilderna är fotade med mitt fasta 80mm.

Publicerat:

i:

34 svar till ”Castro Verde, Alentejo”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Så vackert! Här på Västkusten igår vid havet +27°C fläktade lite

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja det finns mycket vackert omkring oss, men även hos dig. Havet är underbart!

 2. Profilbild för Mamma C

  Verkligen en vackert i er grannkommun.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Gillar den! Kram

 3. Profilbild för Barbro

  Härlig omväxling.

  Ena dagen fotovandrar jag vid Västkusten IRL och andra dagen besöker jag Castro Verde tillsammans med dig via datorn. Finemang!

  Ljuvligt att få följa hur din fotoblick registrerar staden. Så vackert. 💙

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Omväxling förnöjer 🙂 Tack, gillar att få följa din fotoblick också!

 4. Profilbild för Marianne

  Vacker stad, stannade en stund vid 8e bilden och den vita muren längs vägen, fin!
  Dessa byggnader är som konstverk, jag kanske har nämnt det ett antal gånger, men när jag ser de kan jag inte låta bli att fundera över de som byggt, och hur lång tid det tagit.

  Ha en fin söndag,
  Kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det finns mycket fina murar här och ja vackra byggnader också. Jag tänker ofta så också, fantastisk byggkonst. Kram

 5. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Helt underbart vackert =) Lycka att få ta en promenad där – tack!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du hängde med 🙂

 6. Profilbild för Anita

  Tack för en fin promenad. Tycker om vyerna du fångat. Fastnar lite extra för bilderna med kakel. Älskar kakel och ser fram mot kommande kakelinlägg.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag hade ju tänkt ha kaklet till färgsprakande fredag. Men det blir en annan dag istället, när vet jag inte, men det kommer!

 7. Profilbild för Kraka

  Ser ut att vara en fin liten stad.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En portugisisk stad utan så mycket turister. Jag gillart!

 8. Profilbild för Micke

  Det är ju så vackert att man nästan avlider, fast bara nästan som tur är. 😉
  Fint att få promenera med er via bloggen, stort tack för detta.

  Ha nu en fin fortsättning på denna söndag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Men vad roligt du känner så Micke! Kul du hängde med!

 9. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  En vacker stad. Inte bara för alla vita hus och blommande träd och buskar utan det verkar finnas så mycket mer. Tack för en fin vandring genom delar av staden.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker om att försöka variera mig 🙂 Castro Verde är en genuin portugisisk småstad, som jag gillar. Kram

 10. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilken vacker fotopromenader du gjort, så fina bilder! Sedan är jag extra förtjust i gamla tegeltak, gärna med utsikt bakom….
  Det är skoj att fotografera med ett fast objektiv, jag har ett fast 50 mm och ett 90 mm. Då får man zooma med fötterna istället och det blir ett helt annat sätt att fotografera!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt du hängde med! Jag tycker det är kul, men uppskattar också zoom, vilket jag nu köpt. Berättar mer en annan dag!

 11. Profilbild för Matilda

  Ser otroligt vackert ut i solen och med alla blommor. Och vilken arkitektur du får njuta av till vardags 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är fint där, ja här finns ju mycket gammal bebyggelse.

 12. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Portugal är vackert och alla dessa fina kakel. Väntar på ditt inlägg med mer kakel. Visst är det kul och spännande att upptäcka nya vägar… speciellt de med bougainvillea. Staden ser ut att ligga på en höjd… vidsträckta vyer.

  Skön söndag och Kram till dig! Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är verkligen ett vackert land 🙂 Det kommer så småningom. De flesta städer ligger på en höjd, i alla fall här i Alentejo som är så öppet och vidsträckt. Kram!

 13. Profilbild för Paula Merio

  Fantastiskt vackra byggnader! Är det morisk stil ? Det bara ploppade upp i huvudet, kan vara helt galet. Och det spelar ju ingen roll alls, de är ursnygga hursom.
  Nu måste jag fråga något jag undrat lite över. Vet ju att ni bor en bit från kusten, men hur är det med sjöar i området, finns det några, eller är landskapet det jag ser på dina foton? Är bara nyfiken, när man bara bott i Norden med alla sjöar som glimtar fram överallt och sedan jämför med Portugal så ser det rätt torrt ut i naturen utom alla fantastiska färger som omåttliga mängder blommor tillför.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det kan absolut vara från morerna, de lämnade området på 1100-talet. Jag har dock svårt att bedöma vad som är det och inte. Här finns inga, eller få, sjöar. Det finns reservoarer som jag vet är konstgjorda, alltså byggda för att vi ska kunna få vatten över huvudtaget. I vårt område är landskapet böljande kullar, längre in inåt land är det platt, som runt Castro Verde och sen blir lite kullar igen. Söder ut har vi en bergskedja och lika så västerut. Norrut ser landskapet lite annorlunda ut. Det är väldigt varierat landskap, men en stor del av Alentejo är odlingsbar mark.

 14. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Oj, dessa kakel, så fina de är, så fina..jag känner igen mönstret i flera av de äldre kakel som finns här också. De flesta av kaklena här kommer ju från fastlandet.
  Visst är det underbart att upptäcka sitt nya land. Jag säger bara Portugal, Portugal, Portugal…eller som Uffe sade nyss när han tittade på tv-n. De säger bara Pogal….haha
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kakel är så enormt vackert, men kan också vara bedrövligt fult, som med det mesta tänker jag 🙂 Portugal är fantastiskt! Kram

 15. Profilbild för Annika

  Mmmm … så fint, Anna!! ÄLSKAR det där landskapet, husen, väderkvarnarna (tänker på Don Quixote direkt), kaklet … Allt tilltalar mig.
  Via dig, och Karin på Madeira, har jag fått en enorm lust att resa till Portugal. Numera går det ju direktflyg mellan Dulles och Lissabon likaså. SÅÅÅ …. haha. Nej, men one of these days!
  Kramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag älskar vårt landskap här, passar mig perfekt. Som du vet är du alltid välkommen hit, tänk vad kul att röja i Lissabon tillsammans 🙂 Kram

 16. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Fint ställe och kakelhus finns det, älskar dessa hus.
  Allmänt vacker arkitektur.
  Ha det bra!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är mycket kakel här i vår del av världen. Detsamma Lena!

 17. Profilbild för Jag

  Många spännande och vackra bilder, gillar bladningen av detaljer och vyer. Funderar över byggnaden på bilderna 19 och 20, att den ena byggnaden, det lilla ”tornet” skjuter ut över huskanten. Vet du varför?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Den byggnaden heter Casa Dona Maria och tornen är byggda för att vara burar, för vad vet jag inte. Finns nog en del att hitta om det huset, men jag har inte lagt ner den tiden 🙂

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.