Praktisera med pixlar – juni 2024

Idag är det den första juni så nu kommer det nya övningsuppgifter för att utveckla sin fotografering med Praktisera med pixlar. I detta inlägg kan du både redovisa de övningar du väljer att göra samt hitta förslag på nya övningar.

Övningar för juni

Här är två förslag på övningar du kan göra i juni, men det spelar ingen roll vilka övningar du gör, men att du övar är viktigt om du vill utveckla din fotografering. Du kan även göra tidigare föreslagna övningar, du hittar alla som hittills presenterats på sidan Praktisera med pixlar.

Oavsett vilka övningar du gör så redovisar du i detta inlägg (längst ner) om övandet sker i maj månad.

övning 13 – Rak horisont

När en läser om fotografering och letar tips på hur en kan förbättra bilden så är detta något av det första en läser. Att horisonten ska vara rak. Det sitter i ryggmärgen för mig när jag fotograferar, men det gör definitivt inte det för alla. Men hur gärna jag än vill att det ska vara rakt så kanske jag inte fått till det perfekt vid fototillfället och i så fall är det första jag redigerar.

När du ändå övar på att se till att horisonten är rak, placera den gärna olika i bilden. Om himlen är intressant ta med mycket av den, annars mer av det som är framför horisonten. Lek loss när du sitter där uttråkad på stranden 🙂

övning 14 – Reflektioner

Öva på att skapa bilder med reflektioner. Reflekterandet kan vara i t.ex. vatten, speglar, fönster, solglasögon och bilar. Kanske du vet något mer som reflekterar som du vill dela med dig av?

Fundera kring vad du vill ha med i reflektioner, ska motivet och reflektionen vara med. Eller är reflektionen motivet kanske.

Variera dig när du övar och prova gärna med olika slutartider om det är ett rörligt vatten du använder som reflektor.

Redovisning

Redovisningen handlar om att visa några bilder som visar hur du tagit dig an övningen. Har du även reflekterat över resultatet så är det roligt att få läsa om det också i ditt inlägg.

Här nedan kan du länka till det/de inlägg där du redovisar en eller flera övningar. Vilken övning spelar ingen roll och du kan länka till alla dina övningsinlägg, oavsett hur många du gör under månaden. Ange gärna vilken övning det handlar om i din redovisning.

Länkningsfunktionen är öppen 1/6 6.00 till 30/6 23.00. Den 1 juli kommer ett nytt inlägg med fler övningsförslag och redovisningsfunktion för det du redovisar i juli. Redovisningen för aktuell månad du hittar du alltid via menyn under Praktisera med pixlar.


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Nyfiken på Praktisera med Pixlar?

Riktar sig till dig som också vill utveckla din fotografering. Övningar som vidgar vyerna och ger fler verktyg. Allt utifrån dina egna förutsättningar.

Läs mer här!

Publicerat:

i:

16 svar till ”Praktisera med pixlar – juni 2024”

 1. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Trots att vi fotograferat jättemycket i maj blev det aldrig riktigt tillfälle att fotografera till utmaningarna. Var vi ute på kvällen blev det aldrig något varmt kvällsljus osv. De här uppgifterna känns som om vi ska fixa till, speciellt den med horisonter när vi just befinner oss på västkusten där horisonten allt som oftast befinner sig i blickfånget. Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul om ni hänger på! Västkusten har ju massor av fint att bjuda på utöver både horisonter och reflektioner 🙂

 2. Profilbild för Marianne

  1. Rak horisont är svårt, det redigerar jag ofta,
  2. Eftersom jag älskar solglitter i havet så provar jag mej fram när med reflektionerna.
  Ha en fin lördag,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är bra du fixar till det om det inte blev så i fotoögonblicket. Det är underbart med solglitter! Detsamma, en kul aktivitet – en riktig fotoutmaning – blir det idag. Kram

 3. Profilbild för Mamma C

  En fin bild var det.
  Ha en bra lördag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack detsamma! Kram

 4. Profilbild för Veiken

  En rak horisont är även viktigt för mig. Man blir ju sjösjuk annars, men det finns oändligt mycket för mig att träna på. Tyvärr är jag lite lat när det gäller träning. Tack för all input som jag tänker till lite!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Sjösjuk vill en ju inte bli eller få ens betraktare att bli 🙂 Vore kul om du kunde vara med någon gång.

 5. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Idag har jag tagit ut min riktiga kamera….men jag har bara fotat pioner =) Jag redigerar aldrig mina bilder. De är och förblir i originalskick……jag resonerar så att bättre att det blir några bilder tagna än inga alls. Men det är kul att läsa om dina tips. Ha en underbar lördag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt den kommit ut idag! Absolut rätt resonerat! Tack detsamma!

 6. Profilbild för Tony
  Tony

  Ja det där med lutande horisont ser man på bilder. Inte bara vi horisont utan även när man fotar vertikala linjer. Jag brukar tänka på det när jag fotar men även när jag gör det ser jag på bilderna i datorn att jag inte riktigt lyckades.
  Numera finns det ju i många kameror ett rutmönster typ tredjedels regeln man kan slå på, även i äldre spegelreflexkameror kan man se det i sökaren.
  Det är en bra övning för de som inte tänker på det när de fotar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tänkte att en ”enkel” övning kan vara bra också. Lite blandning är aldrig fel 🙂

 7. Profilbild för Znogge

  Rak horisont är inte så lätt som man tror så där måste man vara medveten. Sedan går det att redigera men jag tycker inte att det alltid blir så bra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Precis så, det går ju att fixa som du säger men ju bättre bilden är som original desto bättre blir ju slutresultatet.

 8. Profilbild för Stefan

  Som sagt. Att fota reflektioner är både intressant och utmanande. Det kan bli riktigt härliga bilder som slutresultat.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det ska bli kul att öva på det!

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.