rawfood recept citronmousse

Citronmousse

Älskar citron och blev så glad när jag hittade det här receptet på en engelsk rawfood sida. Översatte till svenska och sedan njöt jag – mycket!

Egentligen två portioner, men jag hade lätt kunnat äta upp det själv

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 2 msk smält kakaosmör
  • skalet från 1 citron (de små ekologiska använder jag så klart)
  • saften från 2 citroner (ekologiska), ca 0,75 dl
  • 0,75 dl agave sirap
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

Smält kakaosmöret i vattenbad (tar kanske 20 minuter ungefär). Lägg sedan alla ingredienser i blendern och kör till en len smet. Häll upp i formar och ställ in i kylen.

Garnera och smaksätt gärna med färska bär, exempelvis hallon eller jordgubbar och strö över lite kakaonibs om du har hemma.

Publicerat:

i:

Translate »