En dags mat #rawfood

Jag får ofta frågan vad jag äter under en dag nu när jag äter bara rawfood. De flesta tror att jag bara äter sallad och knaprar äpplen, eller skalar en banan. Jo jag äter mycket grönsaker och frukt, men det finns olika sätt att preparera maten på.

Nedan kan du se vad jag åt igår och jag har inte en aning om det innehåller det man ”ska” ha i sig om man tittar på ex. Livsmedelsverkets rekommendationer. Men deras rekommendationer har jag inte lyssnat på länge så jag går på vad min kropp säger istället och den mår fint! Jag har mer energi än vad jag haft på länge på traditionell kost. Så om du undrar ifall jag får i mig tillräckligt, så svarar jag JA, för jag mår bättre. Om du vill ha mer fakta kring innehåll etc. så rekommenderar jag dig att Googla. Jag kan nämligen inte svara på näringsfrågor. Men jag vet att eftersom jag inte upphettar maten så försvinner inga näringsämnen utan jag äter upp allt :D.

En annan viktig aspekt är att nötter och fröer oftast är blötlagda innan jag äter dem. Här kan du läsa om varför och hur man gör.

Frukost

Jag äter nästan alltid en smoothie till frukost. Gör oftast den här eller en variant på den, särskilt nu när jag tar vad som finns tillgängligt i trädgården. Igår innehöll den:

 • 2 äpplen (krav o eko)
 • 2 rödbetor (härodlad)
 • 1 stång stjälkselleri
 • 1 avokado
 • 1 näve mangold (härodlad)
 • 1 inläggsgurka (rå och härodlad)
 • 2 chlorella tabletter
 • vetegräspulver

Förmiddagsfika

 • 1 stor bit fröknäcke
 • en stor klick ost (gjord på pinjenötter, solrosfrön, vatten, salt, citronsaft, gräslök och paprikapulver)

Lunch

Fruktsallad av:

 • 1 mango
 • 1 banan
 • 1 nektarin
 • 1/2 melon
 • en näve bigarråer
 • en halv näve paranötter (ej blötlagda)
 • 2 kalktabletter (tar det för att få ner ph-värdet då min allergi gör att reserven på kalcium o andra basiska mineraler ligger lågt i kroppen, så dessa skulle jag med nuvarande kunskap ta även om jag inte åt rawfood)

Eftermiddagsfika

En näve solvarma körsbärstomater direkt från växthuset

Middag

 • 1 skål med bovetesallad
 • 1 skål med jordgubbar (härodlat)
 • mandelmjölk till jordgubbarna

Detta är alltså bara ett exempel på hur en dag kan se ut. Jag äter ofta sallad också, gärna med tamaridressing på t.ex. Det är ju lika viktigt som när man äter traditionell kost att försöka äta så varierat som möjligt. Nu vet du i alla fall hur en matdag kan se ut för mig som rawfoodare.

Publicerat:

i:

3 svar till ”En dags mat #rawfood”

 1. Profilbild för Lena
  Lena

  Hej Anna! Det var mycket intresseant att läsa om dig och din resa. Jag känner igen mig i allt du skriver, men började med raw food först i slutet av augusti. Jag har ett stort behov av att gå ner i vikt, behöver gå ner 10-12 kg, för jag har värk i hälsenor och vader. Jag är i stort behov av att finna ut ett sätt att få igång min viktminskning men det händer absolut ingenting på den fronten. Jag äter nog ungefär som du och har samma tankar om hur jag vill äta hemma och hur jag skall fungera utanför hemmet. Har du tips till mig hur jag skall göra för att få min vikt att sakta peka neråt? Vad var det för en viktcoach som du hade kontakt med online?

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Hej! Ledsen för sent svar, men har varit på semester. Var försiktig med nötter. Det kan lätt bli för mkt av det goda och då går man inte ner i vikt. Det var en personlig kostrådgivare jag hittade på nätet, hon verkar inte ha kvar sin verksamhet längre.

 2. […] cortison och andra allergimediciner jag intagit i snart 40 år, startade jag att äta rawfood och här kan du se hur en dag med rawfood kan se ut. Jag åt 100% rawfood i 6-8 månader ungefär och halverade mina allergimediciner och blev av med […]

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
37°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.