corona portugal

Corona gör oss inte oroliga – vi väljer att leva med det

Ni är några som frågar oss om corona och det skrivs på alla möjliga ställen på nätet om hur var och en hanterar eller bör hantera denna märkliga situation vi alla är i. Så här resonerar vi.

Först och främst så turistar vi inte. Vi äter inte på restaurang och vi hänger inte med andra människor särskilt mycket. När vi gör det så är det självfallet med avstånd och flitigt tvättade händer. Vi har inte varit i fysisk kontakt med någon annan än varandra på över ett halvår. Inte ens våra allra närmaste fick en kram när vi var i Sverige. I Portugal umgås vi ännu mindre med andra människor.

För oss är det inte lika hälsosamt att vara i Sverige. Sen vi kom till Portugal har jag (Anna) inte behövt ta astmaspray. I Sverige, även under sommaren, fick jag ta flera gånger i veckan, ibland faktiskt flera gånger varje dag. Jag vet inte varför, men jag har nästan ingen astma alls i Portugal eller Spanien. Jag tror så klart det beror på klimatet samt på att maten (frukt och grönt mestadels) är friskare här där det mognat i solen.

Vi tror att corona är något vi kommer behöva leva med under en längre period och vi kan inte sätta vårt liv på vänt under tiden. Självfallet anpassar vi oss, men vi väntar inte. Vi agerar istället. Följer mantrat acceptera, anpassa och accelerera!

Portugal gick in i ny fas inatt

Vi tycker att Portugals ledare agerar hela tiden, tar snabba beslut när läge förändras. Och i natt gick de in i State of calamity med en del nya restriktioner. Här är senaste nytt med gällande regler!

Både Portugals och Spaniens ledare har sagt att de inte ska stänga sina länder igen. Hårdare restriktioner, men de kommer inte stänga ner allt igen. Vi litar på det.

PORTUGAL AND SPAIN REJECT NEW BORDER CLOSURE DURING PANDEMIC
”I believe that, at this moment, there is no justification for closing borders, we are in a completely different situation than we were in April,” said António Costa this Saturday, during the Portuguese-Spanish Summit yesterday. The heads of the governments of Portugal and Spain today ruled out the possibility that the pandemic could lead to a new closure of the borders between the two Iberian countries. Both the Prime Minister of Portugal, António Costa, and Pedro Sánchez, president of the Spanish government, asked the populations for greater individual responsibility in combating the covid-19. The statements were made during the 31st Portuguese-Spanish Summit that took place this Saturday in the city of Guarda. António Costa reminded of the second wave of infections that the whole of Europe is facing, “sometimes with a greater number of new cases than in the first wave”, adding that now “everyone is better prepared” and that it is not possible to repeat measures such as mandatory confinement.

Ovan är inklistrat från Safe Communities Portugals Facebooksida.

Om det ändå kommer hända så klarar vi oss. Vi behöver inte el. Tömning och fyllning finns gratis lite här och där i landet. Vi behöver inte någon camping, vi har allt med oss. Om UD avråder från resor till Portugal framöver så har vi kanske ingen försäkring. Men då får det vara så. Vi återvänder inte till Sverige i vinter om vi inte kastas ut ur landet.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

18 svar till ”Corona gör oss inte oroliga – vi väljer att leva med det”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Så resonerar vi också. Vi vill fortsätta leva, medan vi lever. Vi har fått till oss att ”hur kan ni åka nu, ni kan ju hamna på sjukhus! ” Ja visst kan vi. Den risken tar vi. Vi kan halka på stranden. Vi kan snubbla på trottoaren. Vi kan ni påkörda av en rattfyllerist. Vi kan få covid-19. Vart än i världen vi är. Skulle vi vara så rädda, får vi sälja husbilen och låsa in oss i vår svenska lägenhet. För livet i sig självt, är en risk. Och medan livet pågår, hänger vi med och gör nåt trevligt av det. Med munskydd. Och spritade händer.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Precis! Även om vi inte gillar munskyddet som inatt blev krav att bäras även på gatorna här i PT så är det som det är och då anpassar vi oss. Kram!

  2. Profilbild för Anna-K
   Anna-K

   Tur vi resonerar olika vi avstår eftersom vi mitt i en pandemi riskerar att belasta andra länders sjukvård . Visst ska man leva livet det är just därför vi inte reser nu. Jag skulle skämmas om jag i dessa tider tvingades ens söka sjukvård oavsett orsak i i ett annat land just nu.

   1. Profilbild för Anna
    Anna

    Vi är välkomna till PT (& andra länder) trots pandemin så ser ingen anledning att skämmas (skam och skuld slutade vi med för flera år sen).

    1. Profilbild för Anna-K
     Anna-K

     Vet inte om alla välkomnar i rådande pandemi ? sen har vi väl inte haft en smitta som härjat världen över så vi haft behov av att tänka på bara oss själva ??

     1. Profilbild för Anna
      Anna

      Vet inte vad du försöker säga men min tolkning ger inga goa vibbar.

 2. Profilbild för Hanna Telon
  Hanna Telon

  Som jag förstår så har ni försäkring även då när ud avråder då ni har börjat resan innan avrådan.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ok! Tack för info 🙂

 3. Profilbild för Anders
  Anders

  Låter som ni resonerar som oss. Imorgon vid 12 rullar vi mot Portugal och ser fram mot att stanna där till april.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Underbart! Vill gärna träffa er när våra vägar korsas.

 4. Profilbild för Anders
  Anders

  Det får vi lösa på nåt sätt när vi är i samma land.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det ser vi fram emot, hoppas ni har bättre väder på er resa söderut än vad vi hade!

 5. Profilbild för Anders
  Anders

  Närmar oss Flensburg och hittils inget regn. Ska försöka hitta var ni köpte miljömärke för det saknar vi också.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi sökte på ”dekra” på google maps.

   1. Profilbild för Resfredag / Annika

    Spännande att höra om livet på rull, och hur ni upplever det i Coronatider.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Tack!

 6. Profilbild för Chatrine

  Heja er! Som vanligt äger ni ert liv, helt rätt ❤️

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack vännen!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 12°C
24°C / 11°C
25°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.