bokslut

Dags för bokslut & årsredovisning i företaget

Jag har sedan jag blev egen företagare tagit hjälp av proffs för bokslut, deklarationer och årsredovisning. Men nu är det något jag ska göra själv för första gången.

När jag gick gymnasiet gick jag 3-årig ekonomisk linje och jag har ett gediget intresse för företagets och vår personliga ekonomi. Men just bokslut, deklarationer och årsredovisning tyckte jag var väldigt skönt att få hjälp med. Dessutom var det då när vi startade våra företag ett krav att en revisor skulle kolla på bokslutet.

Efter ett par år valde jag att även lägga ut bokföringen, och den som då bokförde gjorde även årsavslutet. Jag kunde slappna av och känna att någon annan gjorde det bättre än jag. Jag kunde fokusera på att göra det jag är bra på – arbeta med våra kunders webbplatser!

När vi valde att arbeta båda två i företaget så visste jag att det var dags att ta hem bokföringen igen, dels för att minska utgifterna och dels för att jag har tid att göra det själv igen men också för att jag tycker det är kul. Det drog dock ut på tiden lite, men från den 1/4 2020 gör jag bokföringen själv i företaget.

Det är lärorikt att för varje transaktion se exakt hur företagets ekonomi ser ut. Jag är mitt i bokslutet nu och det har dykt upp saker jag lärt mig massor av, och nu har jag en helt annan kunskap för framtida analyser och bokslut. Det är väldigt roligt att utvecklas! Ska ta tag i deklarationerna och årsredovisningen också snart. Perfekt sysselsättning i lockdown!

Vill också säga att jag är så innerligt tacksam att ha en vän som har en egen redovisningsbyrå. Känner full tillit till hennes kompetens och känner mig trygg i att hon håller mig om ryggen i detta arbetet. Älskar konsulter som gärna hjälper till där behovet finns och inte kräver att få göra varje verifikation själv! Så jobbar vi också 😀

Tycker bilden passar in bra, det gäller att hitta balansen i ekonomin!

Photo by KT on Unsplash

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.