Nytt datum för tillträde bokat!

Nytt datum för tillträde bokat!

Äntligen har vi fått ett nytt datum för när vi ska få nycklarna till huset!

Det har varit en tuff väntan, men nu har vi fått besked om statusen i processen och ett nytt datum är bokat. Så befriande när vi fick mejlet från vår advokat med följande information:

  • säljaren har varit hos notarien och skrivit nya papper (för att minska sin reavinstskatt)
  • landsregistret har återkopplat med inbetalningsreferens
  • betalning gjordes av säljaren och har bekräftats av landsregistret

Nu är det bara att vänta på att registreringen av ändringen ska göras av de som arbetar på landsregistret. De har lämnat besked till notarien att det kommer att ske snart.

Så det är äntligen inbokat en ny tid för kontraktsskrivning och till det datumet är advokaterna och notarien övertygade om att registerändringen kommer vara klar. Finns inga garantier dock…

När blir tillträdet då?

Vi vågar inte ropa hej igen, inte förrän vi har nycklarna i handen. Först då kan vi jubla! Så vi berättar inte vilket datum som är bestämt. Det går dessvärre inte så fort som vi hade hoppats, det är lockdown och allt tar längre tid. Vi är dock väldigt tacksamma att det inte står helt still i processen.

Det är inte lika jobbigt att vänta när vi har ett datum att se fram emot, det var mycket värre att vara helt ovetande. Lovar att ni får besked dagen efter tillträdet!

Bilden är från mäklarens annons, visar taket på en av altanerna.

Publicerat:

i:

8 svar till “Nytt datum för tillträde bokat!”

  1. Så fint, jag följer er sedan en tid tillbaka. Intresset började med Frankie Boy, har oxå haft Frankia bilar tidigare. Tråkigt läsa om de hemska dödssiffrorna i Portugal, ni får vara försiktiga, lömsk smitta. Önskar er all lycka med fastigheten, spännande få se kort!

  2. Åh, vad härligt att ni fått nytt datum. Läser dina inlägg, med glädje, så spännande att få följa er resa fram emot detta nya.

Translate »