solsängar & väder

Solsängar – men ingen sol

Vi har en himla fin vän här på campingen! Gunnel, tack för att du ordnade så vi också fick solstolar!

Eftersom allt är stängt på campingen (utom servicehus, affären och takeaway från restaurangen) så tyckte campingägaren att det minsta de kunde göra var att köra ut en solsäng till Gunnel när hon frågade om hon kunde få en från det stängda poolområdet till deras pitch.

Dessutom bad Gunnel att de skulle köra ut ett par till vår pitch också! Så vi har nu två solsängar att njuta i. Vilket är gött då våra egna stolar är inpackade i vårt garage och vi vill helst slippa ta ut dem då allt är så väl inpackat.

Det är bara en sak som saknas. Solen. Fast det är mycket mer stabilt väder nu än för någon vecka sedan. Så det går definitivt åt rätt håll! Och nej, vi klagar verkligen inte. Känner oss mycket tacksamma för att kunna vara här istället för i snöiga och kalla Sverige. Men det är inte så bra väder som vi varit bortskämda med tidigare år.

Så här ser prognosen ut för kommande vecka, i Lagos där vi är och i Ourique där vi skulle varit nu, egentligen. Lite ostabilt med lite solstrålar in emellan.

Vi jobbar en del, läser portugisiska, kollar Vinterstudion samt sett alla Sveriges matcher i handbolls-VM och ska idag heja fram dem till guldmedalj, hoppas vi. Så det blir inte så mycket tid utomhus just nu. Men kan lova att så fort solen skiner så ska vi slänga oss i solsängarna och njuta! Tack igen Gunnel!

Publicerat:

i:

10 svar till ”Solsängar – men ingen sol”

 1. Profilbild för FREEDOMtravel

  Perfekt med solsängar! Då får vi hoppas att solen tittar fram emellanåt!! Här hade vi faktiskt sol igår, men det är ovanligt kallt. 13 minusgrader i Stockholm just nu!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja skönt att de står där och väntar, ger hopp om sol i alla fall 😀

 2. Profilbild för Anna-K
  Anna-K

  Här har vi sol men kallt , men vi har dunkappor och varma kläder så det går ingen nöd på oss. Hellre snö och sol än regn och slask. Våren kommer och då uppskattar vi den ännu mer. Dagarna är är ljusare och längre . Känner att vi inte gått miste om bästa vädret söderut eftersom vi ställde in vår resa denna vinter. Hoppas ni får sol snart men det verkar rätt skönt väder där ändå?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad skönt ni har det bra där ni är! Nej, vädret har inte varit superduper den här vintern i Portugal. Och jo, det är ändå rätt skönt väder, väldigt mycket bättre än Sverige tycker vi 😀

 3. Profilbild för Susanne
  Susanne

  Vi har försökt utnyttja alla solstunder i våra sköna solstolar men det har varit lite spring fram och tillbaka mellan solstol och husbil. Vi har också kommit igång med lite portugisiska via zoom med Alison Boardman som bor här i Portugal men kommer ursprungligen från Irland. Det funkar bra vi är tre på kursen och kan styra vad vi vill lära oss inför varje lektion. Just nu är det ”att handla”Så nu är det bara att praktisera i affären. Ha det gott och hoppas ni får nyckeln snart!????

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad kul att ni också kommit igång med portugisiskan! Tur att siffror är logiska, de kan ju vara väldigt besvärliga i andra språk.

 4. Profilbild för Nils-Åke Hansson

  Tänk vi har haft sol idag, här har det varit ett lock över Helsingborgs trakten länge. Fick en toppen promenad med hunden.
  Hade nog varit bra med lockdown här också. Hoppas all blir bra för et snart i Portugal

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Underbart med sol, även i kallare väder 😀

 5. Profilbild för Richard

  I Stockholm har vi sol! Tyvärr är det över -10 minus, så inga solstolar här trots solen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad skönt! Eller näää inte med så många minusgrader 😀

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.