Klädnypor och torklina

Dåligt torkväder nu – så här gjorde vi

Vi behövde verkligen tvätta nu. Har bara kört en maskin sen vi lämnade Sverige för en månad sen och det började saknas både det ena och det andra.

Så när vi lämnade Berlin letade vi reda på en ställplats med tvättmaskin och där det är tillåtet att sätta upp torkvindan. Jag undviker torktumlaren så mycket jag kan. Till lakan och handdukar kan jag använda den om det kniper. Men helst inte ens då.

Vi hamnade på ställplatsen Wohnmobilstellplats Grünewalder utanför campingen Themencamping Grünewalder i Lauchhammer lite norr om Dresden.

Vädret såg lovande ut igår med bara en liten risk för regn mitt på dagen. Inga problem när en har markis!

Tvättmaskin och handtvätt

Så jag körde en 40-maskin med tröjor etc och så handtvättade jag 60-tvätt med underkläder. Här kostar det €4,-  för 120 minuter och 60-maskinerna hinner inte klart stod det tydligt. Så då valde jag att handtvätta i varmt vatten istället, var längesen jag gjorde det och gillar det. Och inne i tvättstugan i servicehuset på campingen så hade de bra handtvättskar.

När jag handtvättat klart och 40-maskinen var klar så hängde jag upp allt under markisen, så eventuellt regn inte skulle blöta ner tvätten. Torkvindan, två strumphängare och så ett gäng kläder på galge på stormlinan hängde så fint på tork ungefär från kl. 13.00 (för det råkade bli en riktigt skön sovmorgon igår).

Men det stod helt still, ingen vind alls nästan. Och solen försvann bakom molnen. Torkvädret uteblev. Även regnet uteblev vilket ju var bra. Men framåt 20-tiden så var det fortfarande en hel del som inte var torrt. Trots att jag möblerat om flera gånger efter att jag tagit in torra klädesplagg.

dåligt torkväder

Så till slut fick vi hänga upp torklinor i FrankieBoy för att låta det sista torka inne. Det är faktiskt första gången vi behövt göra så, för vi har mycket baskläder och kan klara oss länge. Men nu behövde vi som sagt tömma en del av tvätten i smutspåsarna.

Vårt tips: Ha alltid med en torklina i bilen, även om du har andra möjligheter till torkning, den har i alla fall räddat oss vid flera tillfällen där vi inte kunnat använda vår torkvinda och nu då även inne i bilen! Och bra klädnypor kan en aldrig få för många av! Klädnyporna på översta bilden köpte vi på ICA Maxi och de är fantastiskt starka och bra!

Idag borde jag tvätta igen, får se om jag vaknar tidigare och om det är bättre torkväder. Annars kanske jag väntar lite. Vi får se vad dagen bjuder på!

/Anna & Roger

 

Publicerat:

i:

2 svar till ”Dåligt torkväder nu – så här gjorde vi”

 1. Profilbild för Åsa

  Haha, kul att läsa. Precis samma hände oss vid Moseldalen i våras. Satt där i husbilen med tvätten hängande kors och tvärs i husbilen ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det går ju det med! Fast skönt att det mesta torkade ute annars hade det blivit jobbigt.

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
31°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.