London storstad

Generellt är storstäder inte vår melodi

Vi gillar landsbygden, små städer och byar. Natur, sjöar och framför allt hav. I de miljöerna mår vi allra bäst.

När vi bodde i Alingsås, en liten stad 4 mil utanför Göteborg, tog vi tåget in till stora staden emellanåt. För att träffa kunder, äta god mat eller se en hockeymatch. Vi drogs aldrig in till Göteborg för att vi ville till stora staden. Utan det var utbudet som lockade oss. Och då pratar vi ändå om det väldigt vackra, historiska och kulturella Göteborg!

Utbudet av wow-platser är enormt

För att vi ska lägga tid och engagemang på en plats, även storstäder således, behöver vi bli wow:ade ganska snabbt. Vi har inte tålamodet att återvända flera gånger och hoppas på en senare förälskelse. Världen är så fantastisk och utbudet är väldigt mycket större än vad vi nånsin kommer kunna uppleva. Så vi rullar vidare när vi inte vill stanna. Det är inte svårare än så.

Wow-faktor för besökta storstäder

Innan vi flyttade in i FrankieBoy reste vi massor och vi har verkligen besökt många storstäder. Så vi har lärt oss vad vi gillar, och det har utvecklats i och med alla fantastiska platser vi besöker med FrankieBoy. Det finns bara en enda storstad som vi väldigt gärna återvänder till hur många gånger som helst, i tid och otid. Men här listar jag de storstäder vi besökt och lägger dem i fallande ordning vad gäller dess wow-faktor.

London

Efter ett par timmar i den staden så var vi fast. Vi älskar verkligen både England och London. Vi firade våra 50-åriga födelsedagar där, vi har firat nyår och vi har strosat genom parkerna även i sommartid. Vi kommer nog alltid återvända till London och atmosfären där som vi älskar. 

Basel

En stad vi bara spenderade 9 timmar i – men ändå fick vi wow-faktor båda två. Bloggade om vårt besök där och vi vill absolut återvända.

Basel
Basel

Funchal

Hela Madeira är en fantastisk plats och vi blev wow:ade överallt. Men även av storstaden Funchal som vi bodde i. Hit vill vi absolut återvända och uppleva mer. Dock inte med FrankieBoy. Har bloggat om Madeira.

Amsterdam

Vi gillade Amsterdam efter vårt första besök där. Hade en härlig långhelg och vi trivdes riktigt bra. Andra gången, förra hösten när vi åkte med FrankieBoy söderöver var det inte lika starka känslor. Men visst är Amsterdam en god 4:a på wow. Inlägg om det fantastiska hotellet vi bodde på första gången.

Porto

En stad som vi gillade, i alla fall Anna. Kanske kopplingarna till Portugal är en anledning till det. Vill verkligen återvända. Wow-faktor dök upp, särskilt för andra staden på andra sidan av Douro. Inlägg från besöket i våras.

Porto
Utsikt mot bron och Porto från Gaia

Stockholm

En behöver ju inte resa så långt för att uppleva storstad. Stockholm är en fin stad, särskilt med allt vatten. Vi är i Stockholm varje år för vi har många kunder där. Jag gillar Stockholm, mycket mer än vad Roger gör. Vi kommer definitivt återvända dit.

Köpenhamn

Vi var där i höstas i ett par dygn direkt efter att vi lämnat Sverige för vår första övervintring. Tyckte om Köpenhamn trots det korta besöket och den svaga kronan. Vi lär återvända. Inlägg om vårt besök.

New York

Roger tilltalades mer av New York än vad jag gjorde. Jag fick lite panik för jag såg aldrig himmelen om jag inte tittade uppåt. Ja, vi var bara där i 5 dygn och höll oss på Manhattan. Kanske det är annorlunda i utkanterna, men jag är inte wow:ad, men Roger är.

Los Angeles

En kombinerad jobb/nöjesresa till Los Angeles för ett par år sedan. Inte heller en stad vi blev förälskade i, även om delarna vid havet var fantastiska.

Berlin

Var där nyss och kände ingen wow-faktor. Men vi spenderade bara 7 timmar där så det var väldigt kort tid för att ge staden en ärlig chans. Men wow:ade brukar vi bli fort, om vi gillar nåt, vilket vi inte blev. Inlägg från besöket i förra veckan.

Malaga

Förra övervintringen stod vi länge i Rincon de la Victoria, 2 mil utanför Malaga. Men vi besökte bara Malaga ett par gånger. Hade ju möjlighet att åka in varje dag, men det lockade inte med mer än ett par besök. Så nej, wow-faktor saknas.

Abu Dhabi

Vi var i Abu Dhabi över en påsk för några år sen. Förvånad över det fantastiska klimatet, fast det var så varmt. Troligen inget vi återvänder till. Inte wow:ade där heller med andra ord, trots den fantastiska moskén. Här är ett inlägg om Abu Dhabi.

Moské i Abu Dhabi

Bryssel

Choklad och kiss. Ja så kan vi sammanfatta våra upplevelser från den här staden. Vi var där för att kolla in Formel 1 på Spa och det var så klart bra. Provsmakade en massa choklad, hälsade på en vän på EU-parlamentet och höll för näsan. Det luktade urin och röktes överallt. Så där blev vi verkligen inte wow:ade.

Så vi fortsätter att utforska och hittar säkert fler storstäder att besöka (och jag har säkert glömt att lista någon av alla de vi besökt) även om vi föredrar mindre städer. Vad som är en storstad finns kanske en definition på, vi har gått på vad vi själva tänker som storstad.

Vad föredrar du? Och om du gillar storstäder – vilken är din favorit?

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

14 svar till ”Generellt är storstäder inte vår melodi”

 1. Profilbild för Chatrine

  När det gäller storstäder har jag flera favoriter. Paris och Stockholm är nog på topp, följda av Lyon och Budapest.
  Idag åker vi till en hyfsat stor stad, Annecy, som jag har goda förhoppningar om.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag har inte varit i Paris, R var där innan vi träffades. Lyon passerade vi i våras o Bukarest har vi inte heller varit i 🙂 Hoppas ni gillar Annecy!

 2. Profilbild för Kenth
  Kenth

  Jag tyckte Valencia var helt Ok. Glassen smakade utmärkt. Inte med på din lista???
  Missa nu inte Prag när ni är i närheten en av Europas pärlor!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Glömde Valencia! Helt ok, särskilt apelsinerna!! Blir inget Tjeckien i år.

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Storstäder är väl inget man gillar direkt,trivs mycket bättre på landet! 🙂
  Stockholm är väl fint med allt vatten runt omkring 🙂

  Ha det gott o njut……

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så tycker vi oftast också, men ibland dyker upp det guldkorn även när det gäller storstäder 😀

 4. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Köpenhamn, Amsterdam, HAMBURG, Paris, PRAG, MALAGA, London, men helst undviker vi stora städer. Jag får panik av att alla är så jäktade. Just nu en helt fantastisk liten stad Zakapone i Polen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja tempot är oftast väldigt avskräckande i storstäder. Noterar ner Zakapone för framtida Polenbesök.

 5. Profilbild för Lisa

  Antwerpen och Gent, så mysiga städer

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   De städerna har vi inte besökt men positivt om. Tack!

 6. Profilbild för Kors och Tvärs

  Vi tycker kombin husbil och storstad är svår att få i hop på nåt sätt. Men ska jag välja en, för mej, wow-stad så blir det Rom på första plats. Var där för några år sedan och blev helt tagen, fast vi hade inte husbilen med dit.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har inte varit i Rom, så där finns det nåt kvar att utforska 🙂

 7. Profilbild för FREEDOMtravel

  Vi föredrar oftast natur och små byar framför storstäder, särskilt när vi reser med husbil. Men ibland är det roligt med storstadsbesök också! Jag gillar bland annat Belfast, Amsterdam och Zagreb.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Behövs säkert ett och annat storstadsbesök för att uppskatta småstäderna och naturen 😀 Belfast och Zagreb har vi ännu inte besökt.

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.