Har tidigare berättat att jag skulle vilja göra en ny dekor på husbilen. Vi älskar verkligen vår bobil, men dekoren är för trist. Tycker jag.

Redan en vecka efter att vi fått hem vår FrankieBoy (i mitten av april) började tankarna på att göra en annan dekor på bilen. Här kan du läsa om alla tankar jag hade då.

De där tankarna har verkliga fått ligga och gro. Men mest har jag faktiskt skjutit bort dem. Det är en alltför kostsam sak att foliera en dekor på husbilen. Jag får lära mig att leva med det utseende bilen har. Jag tycker den är snygg i formen och nu har vi i alla fall kompletterat dekoren med en QR-kod!

QR kod på bakluckan

I torsdags när vi hade 10-års jubileum för vårt företag VimleWebb började vi prata om QR-koder och hur det faktiskt inte riktigt tagit fart att använda de där smarta QR-koderna. Då kom vi på att en stor QR-kod på bakluckan skulle passa oss riktigt bra. Tack för fröet du sådde Anders! Eftersom vi var på väg att rulla neråt så ringde jag ett par vänner, som driver lilla personliga reklambyrån Paraiba i Varberg och frågade om de hade några bra kontakter som kunde hjälpa oss snabbt. Och jajamen, Star-Tryckeri i Varberg kunde göra jobbet för oss igår.

Fräckt och ovanligt

Vi gillar ju att göra saker som inte alla andra gör. Vi har inte sett någon bil (och inte heller någon husbil) med en QR-kod, så det känns ovanligt. Och det är fräckt. Tycker vi!

Digitala personer

En QR-kod är ju något väldigt digitalt, det passar oss som är digitala nomader, som arbetar digitalt och är aktiva i digitala kanaler av olika slag.

För andra nyfikna

Vi tänker att de som ligger bakom oss i köer, ser oss på en ställplats eller parkering eller kör om oss på motorvägen kanske blir nyfikna och då scannar av vår QR-kod. Och då leds de hit till bloggen. Vi är själva väldigt nyfikna, och hade jag sett en QR-kod på en bil hade jag helt klart scannat. Så eftersom vi själva är nyfikna hoppas vi att vi kanske får nya läsare och kontakter som också är nyfikna!

Ingen tydlig identitet

En av anledningarna till att vi velat bort och fram kring om vi ska lägga ut loggan från bloggen eller våra Instagramkonton är ju att vi inte vill skylta med att det är vi som är i bilen, i alla sammanhang. Nu gör vi det. Men ändå inte. För ni som nu vet att vi har den här QR-koden på husbilen vet ju direkt att det är vi. Och de som väljer att scanna kommer ju se att det är vi. Men de som inte scannar eller inte redan känner till oss via bloggen/instagram har ju ingen aning om vilka vi är. Så det här blev ett bra mellanting, en lagom hög tröskel!

Hojta om du ser vår dekor på husbilen!

Vi tycker det är kul med dialog – så ser du oss hojta gärna!

Bilden är tagen vid Galtabäcks hamn där vi stått i natt och vaggats i storm och ösregn.

/Anna