december

Det är mycket sport nu

Handbolls-VM för damer är igång och skidsäsongen likaså! Mina favoritsporter att följa på TV. Så utöver andra sysselsättningar (som jag skrev om i förra veckan) så är det mycket sport nu.

Formel 1 säsongen har precis avslutats, så det är skiftbyte i soffan!

Samma kanal – men nya sporter. ViaPlay är dyrt, men den enda kanalen som Roger gillar att kolla Formel 1 på. Och eftersom vi även kollar längdskidor och handbollsturneringar så nyttjar vi deras sportsändningar hela året.

Längdskidor, skidskytte och handboll, det är de sporterna jag helst tittar på. Jag har stått på ett par slalomskidor en vecka i min ungdom och jag har spelat handboll i sex år. Det är min egen erfarenhet av sporterna.

Längdskidor & skidskytte

Premiärerna för världscupen i de här skidgrenarna har varit och helgerna för mig innebär nu några timmar framför ”TV:n”. Har ju ingen TV utan det är antingen filmduken eller datorskärmen som gäller.

Jag prioriterar längdskidor, men är det en ruggig dag så kan det bli även skidskytte. Ibland kan det bli dubbla skärmar eftersom både skidskytte och längdskidor sänds samtidigt. Bilden ovan är från förra året!

Handboll

Handbolls-VM för damerna är i gång, tre matcher är avklarade och de vann de sin grupp, ser fram emot fortsättningen och förhoppningsvis går de till final. Jag följer endast mästerskapen i handboll. Men både matcher för herrar och damer är roligt att se. Det här delar jag med Roger, vi gillar båda spänningen och actionen i den här underhållningen som nu prioriteras fram till 17 december. Dessvärre är Portugal inte med, men det kanske är lika bra, så jag inte har dubbelt så många matcher att se.

Forca Suecia!

Följer du någon sport? Är det en sport som styr din kalender?

Publicerat:

i:

24 svar till ”Det är mycket sport nu”

 1. Profilbild för Susjos

  Kul att ni följer en massa sport på TV, min man gillar ju Formel 1 och fotboll främst. Jag är numera dålig på att titta på sport på TV om det inte är OS eller nåt annat stort mästerskap, och då ska ju Sverige vara med! Tänk när man gick i skolan och de rullande in en TV så man kunde få se Ingemar Stenmark vinna i slalom och storslalom!
  Ha en fortsatt fin dag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Fotboll ser vi aldrig. Stora mästerskap är kul att hänga med i, då kan vi även se andra sporter. Ja, jag minns verkligen när de rullade in TV:n i klassrummet!

 2. Profilbild för Micke

  Skidorna följs ju här, bra sport tycker jag och längdskidor har jag funderat på att skaffa men det har stannat vid en tanke, kanske nån gång i framtiden.

  Handboll följs inte här men jag har åtminstone en lärare på skolan som just skrivit på för Sävehof efter många år i Redbergslid.
  Nästan ”starstrucked” här ju..haha.
  Bra gubbe det där.

  Tillönskar dig en fin onsdag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är verkligen imponerande prestationer de bjuder på i spåren. Längdskidor har jag själv aldrig provat eller varit intresserad av. Gillar ju inte snö 🙂 Kul att du har en kollega som spelar i högsta ligan.

 3. Profilbild för Ingrid

  Jag är efter 51 års ”tvångsmatning” med sport fri att välja andra program på tv.

  Nu ser allt ok ut här! ♥

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härligt att du kan välja vad du vill! Åh vad bra! Tack!

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Hos oss tittar vi gärna på främst längdskidor, skidskytte och handboll men också friidrott. Det är ju lite extra skoj med idrotter där vi har svenska framgångar. Vissa vinterhelger kan bli riktigt köriga och knappt vi hinner ut och ta en promenad mellan passen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Se där, då delar vi intresse för de tre sporterna. Friidrott tittade jag mycket på förr, men har släppt det. Eller hur, det kan bli körigt på helgen 🙂

 5. Profilbild för Anita

  Följer de flesta stora sportevenemang. Skidskytte tycker jag är väldigt spännande då det kan skifta så snabbt beroende hur det går på vallen. Premier League följer vi också då och då och då främst Liverpools matcher. Dessutom har vi tillfälligt uppgraderat TV4 Play för att kunna följa vårt lag, Södertälje SK i Hockeyallsvenskan, trots att vi bor på gångavstånd från rinken och skulle kunna se alla hemmamatcher live. Ikväll är det match och vi har en kul tradition. Vi äter varmkorv med bröd och dricker varsin öl i periodpausen. Precis som när vi är och tittar live.
  Så ja … jag tittar väldigt mycket på sport!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Skidskytte är jättespännande! Fotboll har vi dock noll koll på. Vilken kul tradition ni har där med varvmkorv och bröd! Älskart!

 6. Profilbild för Annika

  Nej, inte direkt. Bryr mig inte tillräckligt mkt om ngn sport för att följa. Men jag gillar att se skidor jag med. Och konståkning.
  OCH stora event, som OS och VM etc. Men annars, nej …
  Min make ser amerikansk fotboll på TV (SNARK säger jag). Däremot älskar jag dokumentärer om idrottare, spelare och lag. Det är lite konstigt, men jag tycker verkligen om sådana.

  Kramen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Stora event är kul! Amerikansk fotboll och vanlig fotboll tittar jag aldrig på. Kram

 7. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Det är nog klokt att väja en eller två favoritsporter att titta på och ha någon i reserv om väder eller andra omständigheter gör att man gärna tittar på något mer. Jag gör som du fast tvärtom. Skidskytte i första hand och längdskidor när jag känner att jag gärna sitter i soffan lite mer. Viaplay ingår i baspaketet i min bostadsrättsförening och totalt kostar det 299 kr/mån. Lite dumt för de som inte nyttjar alla kanaler men det finns just nu inget alternativ. För min del är det bara bra eftersom jag hade viaplay och baspaketet förut. Lagsporter tittar jag sällan på men när det blir OS kan jag titta på det mesta. Men kanske mest friidrott på sommaren och skidor i olika former på vintern. Nu i helgen tror jag att längdskidorna sänds härifrån Östersund så jag får nog ta mig tid till att titta lite mer på dem…utöver skidskyttet så klart 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har ju hängt i Östersund, via TVn hela helgen och kollat skidskyttet. Tänkte på dig då. Så det lär jag ju göra igen i helgen när det är längdskidor 🙂 Kram

 8. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Maken tittar på kvällen, på dagarna jobbar han.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Handbollen är på kvällen, men skidorna är dagtid på helgen och det är inte kul att se i eftersändning tycker jag. Jag kan styra när jag jobbar (jobbade) så det har funkat för mig oavsett.

 9. Profilbild för Marianne

  För mej är det ju hockey som du vet,
  men inte så jag måste se alla matcher, alpin sport kan vara roligt, men tittar sällan.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja 🙂 Det har det varit för mig också tidigare. Men det har jag släppt nu. Kram

 10. Profilbild för Anki

  Jag är inte direkt sportintresserad, med några undantag … motorsport (rally och speedway), handboll (både damer och herrar), skidskytte och ridsport och det är då såklart sånt jag tittar på på tv 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jamen se där, då är vi ju bänkade samtidigt nu under handbollsVM och skidskyttet i alla fall 🙂

 11. Profilbild för Cathrine
  Cathrine

  Ja men inget är väl så engagerande som sport. Älskar vintersporten med alla typer av utövande, helst de sporter som våra svenska utövare är duktiga på. Det är då det blir spännande.
  Stora evenemang som OS el VM kan jag nästan planera in semester för, ha ha. Ja det är verkligen kul!
  Även att åka skidor gillar jag, helst längdskidor. Mycket bra träning för hela kroppen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är jätteroligt med de stora evenemangen, jag har också planerat arbetet efter det 🙂 Jag är superimponerad av er som utöver längdskidåkning!

 12. Profilbild för Susanne

  Jag har alltid varit intresserad av att kolla på sport men kanske inte riktigt all sorts sport. Skidor är en favorit vintertid. Men vid stora händelser som OS, då kan jag se det mesta. Sommar som vinter.
  Jag ställde mig på ett par längdskidor när vi var i Vemdalen i vintras. Tänkte att det skulle nog inte bli några problem. Åkte lite i tonåren så vad då… Hjälp!!! Att dom var så smala och ostadiga och svinhala är inget jag kommer ihåg. Kunde sen inte sitta ordentligt på flera veckor efter ett fall där jag landade på svanskotan. Och genast påmindes jag om att jag inte är så där jätteung längre, haha.
  Sonens fotbollsmatcher är annars jag följer både på plats och om det sänds live via någon tidning. Nu uppehåll men snart rullar det igång igen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Men oj vad svårt att åka längdskidor när du inte gjort det på så många år. Underbart att du försökte. Fick du blodad tand? Sport ör kul och självklart ännu roligare om en har en relation med en spelare/utövare.

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.