I fredags kunde vi äntligen slänga oss i havet igen och njuta av det salta, klara och sköna vattnet i Italien.

Vi fann en öppen camping i Sestri Levante och utforskade stan på cykel samt tog ett långt och skönt bad på den södra stranden, tillsammans med en hel del andra människor. Kan bara gissa hur kaotiskt med folk det är där när det är högsäsong, men nu hittade vi till slut en plätt att byta om på och lägga våra kläder. Vet inte hur varmt det var men vi låg i länge båda två, i luften var det 22 grader men i solen så mycket varmare. En underbart dopp som vi längtat enormt efter., så härligt att vara vid havet igen! Efter badet klädde vi på oss och letade upp en pizzeria och avnjöt en riktigt god lunch inne i en gränd. Det är verkligen vackert i Sestri Levante.

strandpromenad

Strandpromenaden vid norra stranden i Sestri Levante

Norra stranden

Den norra stranden i Sagans vik

Fin skyltning vid en restaurang på norra stranden.

Södra stranden

Södra och populära badstranden i Tystnadsbukten

Så klart och vackert vatten i Tystnadsbukten

pizza

Mumsig glutenfri stenungsbakad pizza

Vandring i Cinque Terre

Vår plan var att ta tåget till Riomaggiore, den bortersta av de fem små byarna, och sedan gå mellan några av byarna och ta tåget tillbaka till Sestri Levante på eftermiddagen/kvällen. Men dessvärre är tre av de vandringssträckorna avstängda.

Det blev en besvikelse då vi var så inställda på den där vandringen. Men kanske det är lika bra då vi har problem med våra höftböjare båda två. Vi har besökt Monterosso tidigare och det är tydligen den ”fulaste” så vi såg fram emot de andra. Men de finns ju kvar, så vi tar dem en annan gång när vi får lov att vandra mellan.

För långt till havet

Campingen i Sestri Levante ligger några kilometer från havet. Det är långt för oss, även om vi har cyklar. För vi gillar ju inte strandlivet i sig, vi gillar att bada och att SUPa. Att se och höra havet. Att känna det mot huden och känna lukten. Men att cykla ca 3 km för att bada, klä på sig och cykla hem är inte det vi vill göra.

Vi vill bo nära havet, så vi kan bada många gånger på en dag, slänga på sig handduken och gå hem när vi vill. Pumpa upp SUParna och paddla, eller bara ligga på brädorna och guppa i vattnet. Det vill vi göra. Det kunde vi inte i Sestri Levante.

Camping Fossa Lupara

Camping Fossa Lupara i Sestri Levante

Ligurien är inte för FrankieBoy

Vi var dåligt pålästa på Italien har vi insett. Vi hade ju inte tänkt att åka dit i år, men längtan till havet blev så stor att vi styrde över Dolomiterna i alla fall. Och det är vi väldigt glada för! Men vi har inte kunnat hitta en plats att stå på intill havet. Campingarna som tar emot större bilar, är stängda för säsongen allihop. Campingen i Sestri Levante stänger också snart. Där hade vi tur att få plats med FrankieBoy, vi fick ta två pitchar eftersom det är slutet på säsongen, annars hade vi inte kunnat stå där heller. Alla ställplatser är för små, när vi läser kommentarerna blir vi avskräckta direkt, även om det i appar står att bilar upp till ex. 9 el. 10 meter ska få plats.

Ligurien – så här ser det ut precis överallt utmed motorvägen.

Det är så vackert i Italien, vi vill verkligen utforska mer, men just Ligurien ska vi inte göra med husbil. Kanske andra delar av Italien passar sig bättre för FrankieBoy. Eller så får Italien helt enkelt vänta tills vi gör en tågluffning till exempel. I alla fall tills vi läst på mer!

Landat i Frankrike

Så istället för att ägna ännu fler timmar åt att leta efter boplatser vi ändå inte får plats på, så åkte vi till Frankrike. Lena & Bosse hade hittat en camping som de trivs gott på, så vi åkte dit med. Och nu är vi här! Berättar mer om denna boplatsen en annan dag.

/Anna & Roger