Sestri Levante

Det bidde ett kort besök i Italien

I fredags kunde vi äntligen slänga oss i havet igen och njuta av det salta, klara och sköna vattnet i Italien.

Vi fann en öppen camping i Sestri Levante och utforskade stan på cykel samt tog ett långt och skönt bad på den södra stranden, tillsammans med en hel del andra människor. Kan bara gissa hur kaotiskt med folk det är där när det är högsäsong, men nu hittade vi till slut en plätt att byta om på och lägga våra kläder. Vet inte hur varmt det var men vi låg i länge båda två, i luften var det 22 grader men i solen så mycket varmare. En underbart dopp som vi längtat enormt efter., så härligt att vara vid havet igen! Efter badet klädde vi på oss och letade upp en pizzeria och avnjöt en riktigt god lunch inne i en gränd. Det är verkligen vackert i Sestri Levante.

strandpromenad
Strandpromenaden vid norra stranden i Sestri Levante
Norra stranden
Den norra stranden i Sagans vik
Fin skyltning vid en restaurang på norra stranden.
Södra stranden
Södra och populära badstranden i Tystnadsbukten
Så klart och vackert vatten i Tystnadsbukten
pizza
Mumsig glutenfri stenungsbakad pizza

Vandring i Cinque Terre

Vår plan var att ta tåget till Riomaggiore, den bortersta av de fem små byarna, och sedan gå mellan några av byarna och ta tåget tillbaka till Sestri Levante på eftermiddagen/kvällen. Men dessvärre är tre av de vandringssträckorna avstängda.

Det blev en besvikelse då vi var så inställda på den där vandringen. Men kanske det är lika bra då vi har problem med våra höftböjare båda två. Vi har besökt Monterosso tidigare och det är tydligen den ”fulaste” så vi såg fram emot de andra. Men de finns ju kvar, så vi tar dem en annan gång när vi får lov att vandra mellan.

För långt till havet

Campingen i Sestri Levante ligger några kilometer från havet. Det är långt för oss, även om vi har cyklar. För vi gillar ju inte strandlivet i sig, vi gillar att bada och att SUPa. Att se och höra havet. Att känna det mot huden och känna lukten. Men att cykla ca 3 km för att bada, klä på sig och cykla hem är inte det vi vill göra.

Vi vill bo nära havet, så vi kan bada många gånger på en dag, slänga på sig handduken och gå hem när vi vill. Pumpa upp SUParna och paddla, eller bara ligga på brädorna och guppa i vattnet. Det vill vi göra. Det kunde vi inte i Sestri Levante.

Camping Fossa Lupara
Camping Fossa Lupara i Sestri Levante

Ligurien är inte för FrankieBoy

Vi var dåligt pålästa på Italien har vi insett. Vi hade ju inte tänkt att åka dit i år, men längtan till havet blev så stor att vi styrde över Dolomiterna i alla fall. Och det är vi väldigt glada för! Men vi har inte kunnat hitta en plats att stå på intill havet. Campingarna som tar emot större bilar, är stängda för säsongen allihop. Campingen i Sestri Levante stänger också snart. Där hade vi tur att få plats med FrankieBoy, vi fick ta två pitchar eftersom det är slutet på säsongen, annars hade vi inte kunnat stå där heller. Alla ställplatser är för små, när vi läser kommentarerna blir vi avskräckta direkt, även om det i appar står att bilar upp till ex. 9 el. 10 meter ska få plats.

Ligurien – så här ser det ut precis överallt utmed motorvägen.

Det är så vackert i Italien, vi vill verkligen utforska mer, men just Ligurien ska vi inte göra med husbil. Kanske andra delar av Italien passar sig bättre för FrankieBoy. Eller så får Italien helt enkelt vänta tills vi gör en tågluffning till exempel. I alla fall tills vi läst på mer!

Landat i Frankrike

Så istället för att ägna ännu fler timmar åt att leta efter boplatser vi ändå inte får plats på, så åkte vi till Frankrike. Lena & Bosse hade hittat en camping som de trivs gott på, så vi åkte dit med. Och nu är vi här! Berättar mer om denna boplatsen en annan dag.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

14 svar till ”Det bidde ett kort besök i Italien”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Så synd att det inte var öppet i Chinque Terre. Det är så mysigt att vandra mellan byarna. Italien fö är ju så vackert, men trångt. Vi återvänder säkert nångång om/när vi byter till en mindre husbil. Vi har inte heller besökt Franska Rivieran, på grund av trånga ställen. Hoppas ni får många havsbad nu, efter er lååånga väntan!
  Kram

  1. Profilbild för bmlarsreseblogg

   Så synd att ni inte gick i Cinque Terre. Redan 2014 när vi var där var två etapper avstängda pga rasrisk och har varit det sedan dess (mestadels i alla fall).
   Dock finns alternativa vandringar över bergen som gav betydligt vackrare vyer än om vi gått längs vattnet. Det är nästan de vackraste vandringar vi gjort., men som sagt var de finns ju kvar.
   Ha det fortsatt gott!

   1. Profilbild för Anna
    Anna

    Jaha! Ok, då vet vi det till nästa gång, tack för infon! Vi tar den vandringen en annan gång.

  2. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det finns ju kvar så det blir en annan gång. Idag har jag badat flera gånger i underbara vågor i skönt vatten!

 2. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Vi planerar att åka färja till Brindisi i Italien nästa vecka. Är det så svårt i hela Italien att hitta Campingar? Vi har faktiskt inte kollat ännu tänker oss beta av alla MÅSTE. Jag vill se Neapel, Rom, San Marino, Florens, Venedig å några till. Är det mesta stängt redan i hela landet?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ledsen vet inte om det är lika illa längre söderut, men i Ligurien var det många campingar som var stängda eller stänger snart.Hoppas ni hittar platser ni trivs på!

  2. Profilbild för Eva Dramin

   Finns många ställplatser/campingplatser i dom område som du nämner som är helårsöppna. Dessutom så dräller det av helårsöppna ställplatser i Italien när man kollar i Bordatlas.

   1. Profilbild för Anna
    Anna

    Tack för att du svarar Marguerite!

 3. Profilbild för Ama de casa

  Italien är verkligen supervackert! Men dyrt… Minns när vi tältade på Elba. Jösses… Vi bodde billigare på hotell på sina ställen.

  Väldigt fina bilder du bjussar på 🙂

  Ha det fortsatt gott – Frankrike är inte dumt det heller 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Mmm det är dyrt. Tack roligt du gillar bilderna, tycker det är kul att fota.

 4. Profilbild för Rolle o Carina

  Tänk va gott med pizza och att få bada i fint rent vatten! 🙂

  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja de är gott och härligt!

 5. Profilbild för MECamping.se (Majk)

  Härlig berättelse du delar med dig av, själva är vi helfrälsta både jag och Eva av Italien. Minst en gång om året besöker vi Italien.
  Dyrt? Nja det tycker jag nog inte, beror ju självklart på vad man jämför med. I centrala Rom, Florens, Venedig etc är det självklart dyrt, så även i gamla stan i Stockholm.
  Tipset är att gå ett par gränder ifrån huvudstråken i turistområdena, dels blir det ofta betydligt billigare och mycket bättre mat.
  Ett annat tips är också att använda sig av CamperContact för ställplatser, vi har en husbil som är 7.5m och har upptäckt att detta är nästan precis vad som får plats överallt utan problem, större bil går säkerligen här och där men det blir ofta inte alls problemfritt.
  Ligurien är ett av våra favoritställen faktiskt, vi har hittat en liten anspråkslös camping i Deiva Marina med väldigt enkla faciliteter, Camping Al Fornaci heter den och ligger kanske 50m från havet. Vi har varit där två år på raken och kommer förmodligen besöka denna mysiga lilla stad och den nästan odrägligt trevliga och omsorgsfulla ägaren med familj nästa sommar igen.
  Sluta genast att skriva om Italien, jag får abstinens!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi slutar nu att skriva om Italien, blev ju så kort besök där. Och vi lär definitivt återvända! Vi använder alltid CamperContact och sorterar på ställplatser som är för bilar 9meter och då blir det inte många kvar i de områden vi rörde oss iaf. Tack för tipset om camping, den ligger mer söderut än där vi var så hade inte passat denna gången. Men nästa kanske 🙂

Vädret

Ourique, PT
21°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.