Ferrari museum maranello

Ferrarimuseet i Ferraristaden Maranello

Som F1 entusiast och bilintresserad är ett besök på Ferrarimuseet i Maranello såklart på ens bucketlist. Så även på Rogers.

Så i veckan besökte vi Ferrarimuseet i Maranello. Det finns även ett kompletterande museum i grannstaden Modena, men det hoppade vi över, trots att det går bussar mellan dem.

I Maranelllo finns inte bara museet utan även Ferrarifabriken, Formel 1 stallet Scuderia Ferrari samt Ferraris testbana. Hela stan är också präglad av Ferrari, logotypen finns i blomdekorationer och Enzo Ferrari (grundaren av Ferrari) står staty på stadens marknadstorg. Det finns också mängder med butiker som säljer Ferrariprylar.

Ferrarimuseet i Maranello

En ståtlig båge mötte oss vid entrén till museet. Vi parkerade våra cyklar alldeles utanför dörrarna och klev in i de lyxiga lokalerna. Fick lite Apple-känsla när vi kom in. Men den försvann successivt, även om det var fina bilar och häftigt utformade lokaler så blev det aldrig lika bra som känslan när vi klev innanför dörrarna.

Båge Ferrari Museum
Välkomnande båge vid museet
Ferrari
Vid entrén fanns detta konstverk?

Det var väldigt fina bilar på plats, men det var för få, de har gjort så otroligt många fler varianter än vad som visades i museet. Det tyckte Roger så klart var tråkigt, men han njöt ordentligt av det som visades. Det är väldigt vackra bilar! Mycket information om historien finns överallt. Att läsa, på italienska och engelska. En fräck hall med alla vinster från Formel 1. Vårt besök varade i ca 1,5 timme.

En snygg display av några bilmodeller
ferrari
Ferrari F50 gjordes för att fira sitt 50-års jubileum
ferrari
Oliver Lees track-day bil FXXK. Finns I 32 exemplar. Kostade 2 200 000 Euro vid köp 2015 och en var tvungen att äga minst 5 Ferraribilar vid köptillfället.
ferrari
FXXK bakifrån, Roger spanar in den framifrån
ferrari
De 32 ägarna bjuds in till bandagar av Ferrari där de kan köra sina bilar. De är nämligen förvarande och förvaltade av Ferrari.
ferrari
2018 års Formel 1 bil
ferrari
Smalt utrymme kan en tycka, men den innersta delen, där det står Ray Ban, sätts dit först när föraren satt sig. Så den täcker axlarna.
ferrari
Mycket Formel 1 priser har det blivit för teamet genom åren.
ferrari
Några av de gamla Formel 1 bilarna
ferrari
En Alfa Romeo minsann. Men det var det Enzo Ferrari körde innan han startade Ferrari
ferrari
Lite andra racingbilar från Ferrari
Ferrari 250 GT, en klenod. En av världens dyraste bilar.
Simulator
Ferraris Formel 1 depå från 2015 (tror vi).

När museet är avklarat så leds en in i simuleringsrummet, men det kostade extra att testa och var inget som Roger (eller Anna) tyckte var viktigt. Sen kom vi in i shoppen med Ferrariprylar innan vi kom till utgången. Det var kul att se alla prylar men såklart köpte vi inget, dels för att vi inte behövde något och dels för att det var på tok för dyrt. T.ex. €22,- för en kaffemugg med Ferrariloggan på.

Vi saknar interaktivitet i det här museet. Det enda som händerna kunde vidröra var provlappar av läder som hängde på ett ställe. Annars var det bara synen av alla sinnen som fick uppleva något. Ett besök räcker, även för en bil- & F1 entusiast som Roger, men vi är glada att vi varit där!

Ställplats 5 km från museet

Vi stod på ställplatsen Area Sosta Camper – ”Terra dei Motori” i Fiorani Modenese och sov som stockar. Ljudet från testturer av Ferrariebilar gav oss goa vibbar när vi var vid FrankieBoy på dagtid. Cykelavståndet till museet i Maranello är bara 5 kilometer och det är cykelväg nästan hela vägen. Du kan se bild från ställplatsen i inlägget om Dolomiterna.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Ferrarimuseet i Ferraristaden Maranello”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Härligt att fått besöka det stället,gillar också Formel 1 ju! 🙂

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det kanske kan vara något för er oxå att besöka en gång. Upp tidigt imorgon bitti då? 😀

 2. Profilbild för Ove Lundqvist
  Ove Lundqvist

  Man behöver nog inte vara F1 freak för o gilla det museet, jag tycker det räcker med teknik intresse o den vackra röda färgen. Tack för ert reportage om museet ????????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så kan det absolut vara, den vackra färgen är verkligen fantastisk. Kul att du gillar vårt inlägg om museet.

 3. Profilbild för Nils-Åke Hansson

  Häftiga bilar med mycket framgång på tävlingsbanan. Jag var tvungen att kolla kartan var detta låg. Så nu vet vi det.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Bra. du hittade det på kartan 🙂

 4. Profilbild för Ama de casa

  Läckra bilar! Vi fick en fråga på ett quiz för några dagar sen vilket företag som hade en svart häst på en gul bakgrund som symbol. Du borde ha skrivit det här inlägget tidigare, då hade jag nog kommit på det 😉 😀

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Attans, jag skulle skrivit om det tidigare då 🙂

 5. Profilbild för MECamping.se (Majk)

  Vi besökte också Ferrarimusset för ett par år sedan och jag måste tyvärr säga att jag var besviken när vi klarat av museet, det står sig väldigt platt i jämförelse med tex Porsche, BMW som också besökt.
  Missförstå mig inte nu, jag älskar verkligen Ferrari …. ja Alfa Romeo och Vespa också förstås, jag hade nästan plånboken på glänt för bokning av en testkörning av en Ferrari när vi var där.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har inte varit i de andra museimän du nämner, men då vet vi att de är bättre ifall vi vill besöka dem i framtiden. Nu är det ju främst Italienska bilar som Roger gillar bäst så vi får väl se om han vill besöka även ett museum för tyska bilar 🙂

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.