eklaholm

Eklaholm och Hallongården

Att uppleva andras kreativitet tycker vi om. Därför vill vi dela med oss av två gårdar som vi besökt, som fullständigt blommat ut i kreativitet.

När vi lämnade Lundåkrahamnen körde vi ner till Hallongården utanför Trelleborg. Därifrån tog vi oss till Österlen och hamnade på ställplatsen hos Borrby Bed & Breakfast. Och då kunde vi cykla bland annat till Karl-Fredriks Eklaholm.

Borrby B & B
Sandhammaren, Sveriges finaste strand?

Eklaholm

Efter en god natt sömn cyklade vi iväg mot Eklaholm, där Karl-Fredrik huserar med både blommor, inredning och konst. Men först tog vi en omväg via Sandhammaren, en magnifik och vit strand. Verkligen inte badväder men kul att ha sett dynor och strand i Sverige som påminner om Lökken.

Att besöka Eklaholm var ett av målen med vår tur till Skåne. Hos Karl-Fredrik på Eklaholm var det massor av folk. Bilar slussades in i takt med att bilar åkte ut. Ett par husbilar såg vi på parkeringen, men vi hade inte velat köra in där med FrankieBoy. Vi njöt av en härlig cykeltur och fick se så mycket vackert samtidigt så det tycker vi var en lyckad lösning.

En riktigt god kopp med italienskt kaffe från kaffevagnen som var skönt intryckt bland alla växter utanför ingången. Det går inte att beskriva Eklaholm riktigt. Mängder av växter överallt, trädgårdsdekorationer och inredning, en salig blandning utan att ge ett rörigt intryck. Vi såg inte Karl-Fredrik, men sprang nästan ihop med sambon Petter.

Det fanns en vinstock där som var hög som ett träd!
Yellow Meilove
Rosen Yellow Meilove doftande mycket starkt av citron. Ljuvlig!
Trädgårdsgrisar, vill ha! Den längst till höger ligger precis så som våra låg när vi kliade dem på magen.
Tänk att ha en egen Fransk Bulldog!
Den här var jag nära att köpa. Vägde inget. Tänk att ställa ut en tupp utanför husbilen 😀
Så fantastiska bordskivor, vägde dock massor 😀

Hallongården

Hallongården hade jag (Anna) favoritmarkerat för längesen eftersom vi båda är väldigt förtjusta i hallon, i alla dess former. Vilket vi tydligen delar med många andra. Men de har tre parkerinsgområden och vi knödde in oss på den vi hittade längst in bakom självplocket, och då slapp vi vara i vägen.

Kön ringlade lång till att plocka hallon (även jordgubbar och krusbär fanns i självplocket när vi var där), men eftersom vi inte kan förvara några mängder med hallon eller andra bär så skippade vi det. Istället stegade vi över vägen och in i butiken & kaféet.

I gårdsbutiken finns det traditionella och innovativa hallonprodukter, färska och frysta hallon samt mängder av annat från andra kreatörer i området. Vi köpte en burk med hallonmarmelad samt en lunchmacka var. De hade glutenfritt hallonbröd som var väldigt saftigt och gott, även om det inte smakade hallon. Kompenserade det med en härlig hallonsmoothie! Roger tog en smarrig wrap med god fyllning, bland annat dressing av deras egen björnbärschutney. Eftersom regnet hängde i luften åt vi hemma i lugn och ro innan vi sedan rullade vidare.

Hallongårdens gårdsbutik och kafe
Sån här konst tycker vi mycket om! Men köpte inget.
Hallonprodukter och även annat från deras gård.
Lunchsmoothie och färska hallon för kvällsgodis.

Eklaholm kan vara en stor inspirationskälla för alla som har en trädgård! Hallongården är ett utmärkt ställe att njuta av hallon och andra bär.

Översta bilden är en kökssoffa full med Afrikas lilja, det första som möter oss när vi kommer innanför grindarna till Eklaholm.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

2 svar till ”Eklaholm och Hallongården”

 1. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Karl-Fredrik är en stor inspirationskälla och han bara sprudlar av positiv energi.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kan tänka mig hans program även tilltalar er som gillar att ordna i trädgården

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 18°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.