Jämförelser av några vinteröppna campingar

Det finns en risk att vi stannar i Sverige i vinter, den är inte stor, men den finns. Vi vill ju helst inte det. Men som sagt, risken finns.

Som vi tidigare berättat så behöver vi känna oss helt trygga med åka söderut för att vi ska göra det. Och än gör vi inte det. Därför är det skönt att faktiskt göra en del av de förberedelser som krävs ifall vi skulle välja att stanna i Sverige.

Det är inte en prisfråga var vi vill bo i Sverige på vintern. Det är så klart en faktor, men det är mycket annat som är viktigare, bland annat känslan och havet (jo det är häftigt med stormande hav).

Så vi fick lite tips från er läsare och har gjort en liten jämförelse av de tre mest aktuella!

Vilsta Sporthotell & Camping, Eskilstuna

Kompisar står här, vilket så klart lockar! Men de lär vara i Spanien på vintern.

8500,-/4 månader (sept-dec och jan-april)
Hemsida saknar information om elpris så vet inte vad de debiterar.

Inget hav nära och det är verkligen åt fel håll för oss. Så nej, vi har dömt ut denna campingen utan att ha sett den, just för att det är geografiskt fel för oss.

-> Webbplats

Kronocamping, Lidköping

Kronocamping har ett bra läge och ligger inom ett geografiskt område vi skulle kunna tänka oss, det är hyfsat nära familjen. Inget hav, men Vänern är ju det närmaste hav en kan komma. Nära stan och bekvämligheter.

140 kvm, med el, TV, VA
6900,- + el 2,25/kWh

Har inte besökt campingen, hade tänkt göra det i våras men vädrets makter ville annat. Vi har varit i Lidköping många gånger i våra liv och inte fastnat för staden riktigt. Det känns inte helt 100 rätt för oss, även om campingen skulle vara kanon. Men en god tvåa i alla fall.

-> Webbplats

Mötesplats Borstahusen, Landskrona

Besökte denna campingen i Landskrona i måndags. Det var faktiskt största anledningen till att vi åkte till Skåne. Hade stora förväntningar och vi gillade vad vi såg, även om det mestadels är en stor platt gräsyta.

Vintersäsong från 1 oktober till 23 mars kostar fr. 7900:-
Priserna är exklusive el och dusch. El 2kr/kwh och dusch 5 kr/3min.
100 kvm med VA, el och TV på platsen.

Allt är vinteröppet, restauranger, golfbana (kanske läge att testa i så fall!) etc. Brukar vara 50-80 ekipage på vintern. Inte inhägnat men däremot patrullerande nattvakter. Intill havet. Nära Landskrona city och tåg. Massor av vandrings- och cykelleder. Servicehusen är rena och det finns de faciliteter som vi kan tycka är bra som komplement till FrankieBoy.

-> Webbplats

Kök med spis är toppen när det är kallt, regn och elände. Om vi inte kan/vill vädra i FrankieBoy kan vi gå till köket. Bild från campingens hemsida.

Så OM vi ska stanna i Sverige över vintern är det inte omöjligt att det blir här vi bor. Bra att vi inte behöver bestämma oss och boka, för det blir inte fullt. Men nu har de träffat oss, vilket är en nödvändighet för att få boka en säsongsplats, så om det blir skarpt läge kan vi ordna det fort via mejl.

Känns skönt att allt är ordnat och förberett, ifall vi vill stanna i Sverige i vinter! Och att vi har en boplats att falla tillbaka på ifall vi inte hittar någon vi gillar ännu bättre 🙂

Översta bilden är från Lundåkrahamnen där vi stod när vi kollade in Landskrona och Borstahusen.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”Jämförelser av några vinteröppna campingar”

 1. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Så bra att ha en plan B, känns alltid lite tryggare. B som i Borstahusen alltså o då kan vi ses om vi behöver skratta o må bra för att överleva vintern. ???? ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja exakt, känns väldigt bra att ha er nära i så fall 😀

 2. Profilbild för Anna-K
  Anna-K

  Varför går ni inte med i Caravan Club ? Dom har flera vinter öppna campingar och ordning och reda alltid välskött . Vi är caravanare och står ofta på deras campingar när vi reser då vet vi vad vi får. Står gärna på ställplaster men finns det en caravan camping i närheten så väljer vi det . Det är även väldigt bra priser för oss medlemmar . Ett tips bara ! Vi går i pension i höst och kommer bo stora delar i vår husbil.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ska kolla upp deras campingar oxå. Tack

 3. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Vi stod vintern 2019 på Sibbarp i Malmö och det var ok tyckte vi trots att de höll på med arbeten inför sommarsäsongen. Bra kök,dusch och tvättmöjligheter. Ett tips bara. 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack!

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
24°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 12°C
30°C / 14°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.