Österlen är ett av de områden i Sverige där vi faktiskt skulle kunna tänka oss att skaffa en fast bostad, nån gång. Så vackert!

Vi hade tänkt att spendera några veckor på Österlen. Har varit där förut så vi har sett många fina platser, men vi har inte haft tiden som vi har nu, nu när vi bor i husbilen. Att verkligen njuta av allt som finns där, sånt vi inte upplevt förut och känna atmosfären, det ville vi göra nu. Men det blev inte så dessvärre.

Lämnade Österlen

Hade förhoppningar om att vi skulle slippa trängseln på Österlen, alla verkar ju vara i Norrland. Men så var det inte, i Simrishamn t ex var alla möjliga boplatser fulla när vi kom dit. Gratisparkeringen, ställplatsen i Hamnen samt campingens ställplatser. Fullt! Fick rapport om att det var lika illa i Karlskrona, Blekinge, som stod på vår lista efter Österlen innan vi så småningom skulle rulla över till goda vänner på Öland.

Vi trivs inte i trängsel, ännu mindre i dessa tider när det är så många som inte bryr sig om att hålla avstånd och som inte heller stannar hemma när de har förkylningssymptom.

Gillar inte heller att åka från ställplats till ställplats för att sen behöva kompromissa med var vi står för att det är fullt där vi vill stå. Då kan det lika gärna kvitta tycker vi. Så vi lämnar plats åt er andra och återvänder off-season istället, för den möjligheten har ju vi.

Vi hann ändå med att göra det vi skulle, och det kommer inlägg med bilder på det framöver!

Älskar vidderna och alla de härliga fälten med de fina sädesslagen! Och stränderna är ju makalösa! Och ska en köpa någon konst är ju Österlen en ypperlig plats för det.

konst österlen

Konst på Österlen, älskar vallmo och ett vykort får vi ju plats med i vårt hem!

Rågfält på Österlen

Böljande korn på Österlen

vetefält

Vetefält på Österlen

sandhammaren

Sanddynorna på Sandhammaren

Vit och bred strand på Sandhammaren

Så vi har nu kommit tillbaka till Göteborgsområdet och tror inte vi åker någonstans i juli eller början av augusti utan håller oss här i vårt hemområde ett tag till. Det mår vi bäst av.

/Anna & Roger