kostnader-husbil

Ekonomiska redovisningar för husbilslivet i annan form

Vår transparens kring vad saker och ting kostar när vi bor i husbil på heltid kommer vi fortsätta med. Men det blir på annat sätt än månadsredovisningar framöver.

För vår egen skull har jag fört kassabok i ett helt år nu. Varje liten utgift har jag noterat ner i ett dokument för att tydliggöra vad vi lägger pengar på. Främst för att lära oss vad saker och ting kostar i olika länder, men också för att du ska kunna ta del av vad det kostar att leva som vi gör.

Det är så otroligt individuellt vad saker och ting kostar när en lever och reser, så jag tänker att våra siffror bara stämmer för oss. För alla gör så klart sina egna val och får därmed ett annat resultat. Våra 12 månadsredovisningar finns kvar i bloggen så klart och vi har även gjort en mall för dig som vill göra en personlig budget. Men vi slutar nu att redovisa våra månadsutgifter varje månad.

Reflektioner om vad saker och ting kostar kommer vi helt säkert blogga om framöver också, men på ett annat sätt. Men vi kommer inte föra kassabok längre. Vi vill se om det här året har gett oss verktygen att hålla våra utgifter på rätt nivå utan att behöva skriva in varje kvitto.

-> Här hittar du budgetmallen.

-> Här är kategorin med alla inlägg om ekonomi & arbete.

-> Här kan du fråga oss om utgifter

Hoppas du har haft stor glädje av våra redovisningar och att du kommer ha lika stor glädje över framtida inlägg om ekonomi, fast det blir på annat sätt. Hur vet jag inte än, det får spontaniteten avgöra.

/Anna & Roger.

Publicerat:

i:

6 svar till ”Ekonomiska redovisningar för husbilslivet i annan form”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är det bra att få lite hum om vad det kan kosta att resa
  söderöver framöver så man kan planera en del!

  Trevlig 1:a Maj….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är bra att ha lite koll. Men tänker att 12 månaders redovisningar räcker på bloggen.

 2. Profilbild för Helena på S/Y Wilma

  Hej, gillar ert sätt att vara transparanta kring vad ert hjulbils-liv kostar. Det ger en liten fingervisning och då har man lättare att applicera det hela på ett eventuellt eget äventyr på fyra hjul. Själva redovisar vi emellanåt, och ska väl göra det här inom kort igen. Den senaste veckan har vi inte funnit något ställe överhuvudtaget där det går att spendera några pengar (inte en butik så långt ögat når, bara natur – vi lever på vårt matlager) och seglingarna vi har haft har gett oss fina vindar i rätt riktning så vi har inte ens kunnat använda någon diesel annat än några minuter in och ut ur ankarvik. Vi vet att många med oss eftersöker just denna form av information innan man ger sig iväg på sitt äventyr. Man vill helt enkelt veta vad det kostar att leva nomadliv. Kram från Grekland.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi letade ju själva efter informationen innan vi tog steget. Så det är bra att vi delar med oss, både ni och vi och andra. Men nu får det bli på ett annat sätt. Finns ju massor i arkiven. Sen tänker jag att om vi redovisar på annat sätt så blir det andra vinklar. Förändringar, du vet, vi älskar ju dem!

 3. Profilbild för Reiselinda

  Era ekonomiska uppdateringar är alltid intressanta. Ska bli spännande att se hur de ser ut i fortsättningen. Det är den typen av information man gärna vill ha om man planerar att vara borta en längre tid. Vi hade svårt att hitta något inför våra fyra månader i Tyskland, så vi fick gissa. Bommade inte så mycket på totalen, men var helt ute och cyklade i vissa kategorier!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är verkligen inte lätt att gissa sig till vilka utgifterna blir. Kommer fortsätta berätta vad vi reagerar över, men som sagt i annan form.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
10°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 9°C
26°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.