sy Wilma

En båt med ett härligt svenskt par i Medelhavet

Det är så otroligt roligt att läsa bloggar där en får lära känna personerna bakom bloggen. Där något sticker ut. Med likheter och olikheter. Med humor och värme. 

Och eftersom jag själv blir så glad när någon tipsar om en blogg vill jag göra samma sak. Så jag kommer att berätta om bloggar jag läser med jämna mellanrum.

Jag har hittat Wilma!

Wilma stämmer så bra med min ingress, eller Projekt Sunshine som den egentligen heter. Den berättar om äventyr och livet ombord på S/Y Wilma, som rattas av styrman Pimpsten och kapten Betong. Det är ett svenskt par (i vår ålder) som är ute på en långsegling och nu befinner sig i Medelhavet.

Vi läser deras blogginlägg med glädje, både jag och Roger, och numera har vi även e-mailkontakt. Det finns så mycket likheter i våra livsstilar. Vi tänker lika om mycket och ändå är det den stora skillnaden att de befinner sig på vatten i en båt, och vi på rull på land i husbilen. Och de gillar att laga mat.. det gör inte vi. De har en sån härlig humor, se bara vilken bild de skickade till mig när jag bad om bilder till detta inlägget. Tycker den stämmer bra med hur jag uppfattar dem 🙂

sy Wilma

Detta par vill leva sina drömmar. De nöjer sig inte med att drömma – de vill uppleva och göra. De tänker som oss, att det inte går att vänta på pensionen. En vet ju inte ens om en får uppleva den. De tar sig fram dit vindarna bär så länge de kan och vill.

Från vardagspyssel till båtflyktingar

Om du gillar vår blogg, kanske du även gillar deras. De skriver långa inlägg och de skriver med en sådan enorm värme och humor. De älskar verkligen sitt liv, det känns i varje mening. De berättar om de små händelserna i båten, men också om de dramatiska ögonblicken, som när de blev rammade av båtflyktingar på Medelhavet. Deras bilder visar ljuvligt turkost vatten men också städer, byar och öar. De inspirerar till att leva minimalistiskt och de ger i alla fall oss lust att åka i deras kölvatten (fast vi kan ju inte flyta så det blir inget med det!)

Jag bad dem skriva lite om sig själva och jag fick ett långt och uttömmande mail. Det här stycket tycker jag visar väldigt väl på vad ni kan förvänta er om ni besöker deras blogg!

I övrigt så är vi rätt vanliga. Vi svär och dricker vin. Vi är inte religiösa eller fanatiska. Vi äter kött och älskar grönsaker (vi äter allt, vi är som kvarnar). Vi vurmar dock för lite hälsosammare livsstil i form av att vi inte häller i oss cocacola och onyttigheter. Vi är miljövänner (men inga miljöpartister) och plockar upp plast ur haven och längs med stränder. Vi använder vår motor så lite som möjligt. Det mesta går hand i hand med skral plånbok dessutom. Vi lagar mat och båt. Vi gör allt själva så långt det bara är möjligt. Och lite till. Och det vi inte kan, det försöker vi lära oss. Det brukar gå men det tar lite längre tid bara.

Så. Om du känner att du vill inspireras av fler personer som verkligen lever. Som gör som de behagar och som kanske kan väcka lockelser hos dig är S/Y Wilma ett alternativ! Här hittar du deras blogg, projekt Sunshine.

sywilma

Vill också så klart skicka ett varmt tack till Knut-Erik och Marianne som tipsade om Wilmas blogg! Och har någon annan läsare några tips på bloggar så går det alldeles utmärkt att länka till dem i kommentarsfältet. Läser och kommenterar gärna bloggar jag gillar.

/Anna

Publicerat:

i:

10 svar till ”En båt med ett härligt svenskt par i Medelhavet”

 1. Profilbild för Helena
  Helena

  Woop woop! Trevlig läsning som vanligt, med lite extra igenkänning denna gång ????☀️// kram från besättningen på S/Y Wilma och projektsunshine ⛵️

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för inspirationen! Kram!

 2. Profilbild för Orsakulla mamma vid 20, nu lärare & doula
  Orsakulla mamma vid 20, nu lärare & doula

  Så härligt :). Det är verkligen något fint bakom att följa sin egen väg, jag vill göra detsamma. Funderar om det får bli ett mål inför 2019, att odla grödor till maten för att minska matkontot ytterligare. Jag försöker att tänka långsiktigt för att kunna få så mycket ut av livet som möjligt. Det är därför jag valt att jobba deltid till andras förtret. Jag tänker att det är nu jag lever, om pensionen (om min generation ens får pension) blir knapp så kan jag i alla fall säga att jag levt mitt liv under många år innan ;).

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Intressant det där med att andra ska tycka till om hur en lever sitt liv. Så länge ingen annan drabbas så kan de hålla tyst tycker jag. Jag gillar dina tankar, tror också det är viktigt att vi lever nu.

 3. Profilbild för Agnes

  Låter ju helt fantastiskt. Kul att ni numera har kontakt med varandra. Jag och maken kommer säkert göra något liknande när barnen blivit stora.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja en knyter nya kontakter när en är i nya sammanhang 🙂

 4. Profilbild för Husisblogg
  Husisblogg

  Ja vem vet om ägarna får uppleva pensionen. Jag som är lite yngre har ju knappt börjat tjäna in min pension..?.
  Det är härligt med de personerna som verkligen njuter av livet på olika sätt. Alla har nog sina egna förutsättningar och tankar men då mina ägare köpte mig så blev det verkligen en dröm som blev sann, även om de går till arbetet alla veckodagar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Finns inget rätt eller fel – var och en av oss är unika och precis som du säger så har vi olika förutsättningar, behov och tankar. Men. Tänker också det är viktigt att inte begränsas av sina förutsättningar, för vissa förutsättningar är påverkningsbara. Du kommer inte få någon pension, det är jag ganska säker på 😉

 5. Profilbild för Reiselinda

  Härligt med folk som gör dessa val, som ni också gjort! Ska helt klart kolla in på bloggen och förhoppningsvis inspireras!
  Vi är jättelyckliga för möjligheten att resa fyra månader nu i sommar och friheten har absolut givit mersmak… vi får se vad framtiden bringer!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är kul att följa andra som gör liknande resor i livet. Hoppas du gillar vad du läser, annars är det ju bara att leta vidare efter andra inspirationskällor 🙂 Det är roligt att läsa om ert äventyr också!

Vädret

Ourique, PT
23°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.