Reseplanering europa

Reseplane­ringen för vår Europaturné har börjat!

Att reseplanera har alltid varit halva nöjet med våra resor, tycker jag. Nu har vi mycket att planera eller stora möjligheter att vara väldigt spontana. Valet är vårt!

Vi vill inte bestämma exakt resväg, eller var vi ska stanna och hur länge. Men det finns vissa saker vi vill förbereda. Och nu har vi börjat! Först ut är Danmark och Tyskland. Får ju ta ett land i taget, annars blir jag alldeles snurrig av all ny kunskap  av områdesnamn, städer, broar, vägnummer etc.

Vad vill vi inte missa på vägen?

Genom att hålla lite koll på sevärdheter som är intressanta och ljuvliga vyer kan vi ju styra rutten efter det. Men samtidigt kommer vi inte stanna överallt, även om det finns intressanta platser. Spontaniteten kommer styra mycket. Men för att kunna vara riktigt spontan är det bra att ha koll på alternativen.

Vilka ställplatser verkar bra?

Det finns mängder av platser att stå på har vi insett när vi kollar ställplatsapparna. Men det finns så klart både bättre och sämre ställplatser. Vi försöker hålla koll på vilka som är bra, så vi kan ta sikte på dem ibland. Men vi vill ju hitta egna smultronställen, som stämmer med vad vi tycker om och som kanske inte alls är ställplatser andra talar om så mycket.

Hjälpmedel för planeringen

Jag sitter med papperskarta, Google Maps i paddan, testar olika ruttplaneringsappar och kikar i alla ställplatsappar i telefonen. Samt alla noteringar jag gjort i Evernote från bloggar jag läst/läser det senaste året. Och självklart använder vi internets fantastiska källa av information.

Vad använder du när du planerar dina resor?

/Anna

Publicerat:

i:

16 svar till ”Reseplane­ringen för vår Europaturné har börjat!”

 1. Profilbild för Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula
  Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula

  Så spännande det låter :). Kommer nog bli bra :).

  Jag reser aldrig så något sådant har jag inte. Eller ja reser inom Sverige men inte mera än så.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag tycker planeringen är halva resan, så jag planerar även om jag bara gör en helgtur i Sverige 🙂 Men vi är alla olika. Och ja, det kommer bli bra!

 2. Profilbild för Yvonne Bjerregaatd

  Ååå vilken härlig livsstil. Jag bytte husbil mot stuga för många år sen. Men det är inte utan att jag blir sugen på det mobila livet igen. Ska bli spännande att följa er runt i Europa. Ha det gott.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Livet har olika faser, kanske det blir husbil igen för dig, kanske inte. Oavsett bjuder vi på vår resa så kanske det ger dig antingen mättnad eller hunger 🙂

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Vi kikar på papperskartor, Via Michelin och Google. Och så några ställplatsappar. Jo, Acsi-katalogen också så vi hittar billigare campingar. När vi gör en planering har vi ju en bas att gå efter, sedan händer det (nästan alltid) att vi åker nån annan stans. Vi får tex tips efter vägen om sånt vi inte visste fanns. Man får ju inte glömma spontaniteten.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag tänker så också, att vi bara kollar vad som finns, inte bestämmer vad och vart, men skapar ett underlag att vara spontan utifrån.

 4. Profilbild för Husisblogg

  Ja planera gör ägarna, men sedan blir det aldrig så ändå. Nu när ägarna är i Polen har de inte planerat något mer än de första nätterna, sedan får vi se.
  Om ni är medlemmar i Motormännen har de en väldigt bra sammanfattning gällande varje land, rekommenderas.
  Så härligt att slippa vintern i Sverige, ta med sig huset i Europa.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Gör ju inget om det inte blir som en planerat, så länge det blir som en vill. Vi planerar inte vart vi ska åka och var vi ska stanna. Men jag planerar in möjligheterna. Så det finns ett begränsat urval istället för att det är för mkt att välja bland. Typ 🙂 Ja, väldigt skönt att ta med sig huset till Europa. Tror vi 🙂 MM står på listan över ”att göra” inför Europa. Tack för påminnelsen

 5. Profilbild för Ina

  Åh vilken härlig med husbil…hur länge ska ni köra? Vill följer dig!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi bor i husbilen. Så vi kör hela tiden i den 🙂 Europa blir 6-8 månader tänker vi.

 6. Profilbild för Anki

  Kul just detta att fundera och planera … men då jag är ganska oplanerad hela jag, så blir det nästan aldrig så som jag tänkte 🙂
  Ska bli trevligt att följa både er planering och er resa 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi är ju väldigt spontana så därför är planeringen inte detaljerad på något sätt. Men jag skapar ett underlag att vara spontan utifrån. Att nu sitta och kika fokuserat på vad som finns att se, var en kan bo och så göra en sammanställning på det. Sen får vi se var vi landar och hur länge.

 7. Profilbild för FREEDOMtravel

  En blandning mellan planering och spontanitet brukar bli bra! Vi försöker kolla upp lite sevärdheter och saker vi vill göra innan (googla, bloggar etc). Campingar och ställplatser kollar vi sällan upp i förväg. Vi använder appen Camper Contact.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tror också på en blandning! Ja Camper Contact verkar vara riktigt bra, använder den när jag kollar upp tips jag läst om. Kikar om det verkar vara vår typ av favoritplats 🙂

 8. Profilbild för Rolle o Carina

  Härligt för er att börja planera för övervintringen!

  Ha det gott i värmen…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så spännande är det!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.