Ett bord till kan ju inte skada..

Ett bord till kan ju inte skada..

Människan är en bekväm varelse, det är vi bra exempel på. Men lathet är även en drivkraft faktiskt. Att hitta lösningar som inte kräver lika mycket energi.

Alla härliga husbilsbilder vi sett innan vi köpte vår FrankieBoy där campingstolar och bord står fint uppställda under markis på en markmatta, de styrde oss till våra inköp. Omedvetet. Vi påverkades helt klart av det vi matades med. Klart en ska ha ett stort bord och stolar.

Vi köpte 3 stolar (eftersom vi har tre sovplatser i bilen), matta och ett bord. Bordet är inte jättestort, men tillräckligt för att kunna sitta fyra stycken runt det och äta och/eller jobba i våra datorer. Perfekt! Trodde vi. Eller jo, vi är nöjda med det.

Men. Det är onödigt stort när vi bara är två. Särskilt när vi bara ska fika eller äta en enkel middag. Och då känns det onödigt krångligt, i alla fall för oss lata, som då istället väljer att inte ta ut något bord alls.

Så. Vi har letat efter ett mindre bord. Som inte tar någon plats. Alls. Helst. Som är lätt och smidigt. Och vi har hittat det. Ett hopfällbart bord som åker fram direkt när det vankas något ät- eller drickbart.

bord till husbilen

Inhandlat på Ebay för GBP 20,- inkl. frakt. Så även om vi vill leva utan en massa prylar och minska våra utgifter så köper vi ändå det vi anser vi behöver så klart. Och det här bordet kändes som ett bra köp, han kan det där med att hitta bra grejer på Ebay min Roger 🙂

Så. Med lärdom av det här så skulle vi köpt det lilla bordet när vi fick husbilen istället för det stora, och sedan låta behovet av det stora bordet verka fram. För om sanningen ska fram så misstänker jag att det stora bordet kommer användas väldigt lite framöver. Vi får se vilket behov vi har.

/Anna

Publicerat:

i:

14 svar till “Ett bord till kan ju inte skada..”

 1. Det lilla bordet mellan solstolarna, var inte enkelt att hitta rätt. När vi till slut köpte, var det ganska instabilt, Men en bok, en tidning, en kopp kaffe eller en god öl, är det perfekt till.

 2. Men du vilket bra fynd ni gjorde där med bordet :D. Perfekt 😀

 3. Ni gör precis som mina ägare som också har ett stort och ett litet bord. Det stora ligger mest hemma i huset och används enbart då ägarna är iväg på längre semester, som nu i Polen där de kanske står några fler nätter än vanligt på varje ställe.

  • Ja när en boar in sig blir det nog det stora bordet. Det har du rätt i 🙂

  • Tycker vårt är stabilt nog. Det är enkelt och det är smidigt.. kan det vara så att vårt bord är det optimala?! 😀

 4. Hei
  Flott blogg, leser den hver dag 🙂
  Jeg har lenge vært på utkikk etter bord nr. 2 som ikke er altfor stort. Dette bordet så bra ut. Har prøvd å finne det på ebay uten hell. jeg får lete videre ….

  • Tack! Ja det var inte lätt att hitta ett bord som passade oss. Hoppas du finner det du vill ha!

Translate »