Varmaste dygnet

Sommarens hittills varmaste dygn

Jag måste dessvärre skriva hittills, för jag misstänker det kommer fler riktigt varma dagar redan i kommande vecka.

I Alingsås var det 32 grader senaste gången jag tittade på termometern igår. Men enligt yr skulle det bli upp till 35 grader och det skulle inte förvåna mig om det var något varmare än 32 senare på eftermiddagen.

Varmaste dygnet

Jag var i husbilen, alla fönster öppna och det fläktade lite grann så jag stod ut. Men jag använde också trädgårdsslangen i villan som vi står vid i hela juli, urskönt att kunna dra på mig baddräkten och spola av mig. Hjärnan kokade och jag kände att jag varken kunde jobba eller fokusera på något annat än en feelgood roman. Roger jobbade på glasmästeriet och där saknas AC….

På eftermiddagen hämtade vi min cykel som varit inne på helservice och sedan åkte vi hem till ett par vänner i Ingared och käkade Raclette! Riktigt gott och så klart också härligt umgänge, kvällen avslutades med ett bad för de som ville (och kan). Jag fotade istället…

Varmaste dygnet raclette

På natten körde vi ut till Öckerö, trivs verkligen här! Men vi hade en tuff natt med värmen och glada badande ungdomar som tjoade och tjimmade länge. Förstår inte varför de badade i en hamn.. Men, huvudsaken är ju att de hade roligt och kunde svalka sig. Och i natt sover vi förhoppningsvis bättre då det både regnat och åskat så det är liiiite svalare.

Så idag är vi helt slut. Finns inte mycket energi och det känns nästan som vi är bakfulla. Lite fotande, läsande och bara vara.

Varmaste dygnet

Varmaste dygnet

Men nu ska jag gå och hälsa på en Instagramföljare som hojtade i ett DM att de är här också, så kul när folk tar kontakt.

Fördel med husbil: lär känna nya människor med samma nyfikna sinne.

/Anna

Publicerat:

i:

12 svar till ”Sommarens hittills varmaste dygn”

 1. Profilbild för Tess Mabon

  Härligt med digitala kontakter som tjoar i närheten. Ta hand om er och njut vidare så som ni kan 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är roligt att ses IRL när en setts digitalt. Tack vi är bra på att njuta 🙂

 2. Profilbild för Husisblogg

  Vilken fin plats ni står på där. Värme är gott tycker ägarna. Men tur de har mig så de kan åka till havet och svalka sig.
  Bloggar ger nya bekantskaper, trevliga och bra tips så är glad att jag bloggar lite åt ägarna.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja Öckerö är väldigt fint tycker vi. Du fyller en viktig funktion i er familj helt klart! Vi kanske ses på vägarna också framöver.

 3. Profilbild för Linnea – Lanclin.com

  Jo tack det är varmt som i en bastu här i Östergötland också. Jag jobbar en del på ett Friluftsmuseum och vi anställda arbetar alltid i tidsenliga kläder. Finskjorta, yllekjol och hatt i 34° höromdan 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Åh fy tusan vad varmt! Vad är dina knep för att överleva i värmen?

 4. Profilbild för Reiselinda

  Har faktiskt klarat av värmen bättre än vanligt denna sommar, men på en ställplats med betongyta för ett par nätter sen var det 35 när vi gick till sängs och jag tror knappt det var under 30 den natten… nu har vi varit vid en sjö ett par dagar och även fått lite regn, så nu laddar vi om!!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det har jag också gjort, tror helt klart att jag vant mig. Men när det passerar 30 sträcket och är vindstilla, då tycker jag det är ganska jobbigt. skönt att ni kan ladda om:)

 5. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är det varmt och skönt tycker vi,har badat sååå mycket i år mot förra året!
  Och nu har det regnat och åskat,vi har fått 15 mm sen igår 🙂

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är en fantastisk sommar. Jag gnäller väl lite extra för att jag inte kunnat bada då jag har sår på benet. Men idag har jag äntligen badat!

 6. Profilbild för ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Ja du värmen är då verkligen speciell i år. Jag tycker nästan det är värst nattetid dock. Känns som man ska svettas bort totalt :/

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Där är fördelen med husbilen, för på natten blir det svalt och skönt!

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.