Villavakter

Villavakter – det är en riktig win-win lösning!

Vi är villavakter och har varit det i fyra veckor och nu har vi ställt oss på plats igen för sista veckan. En perfekt lösning för oss!

Eftersom vi är, och har varit, fast i Alingsås hela juli kände vi att det kunde vara bra att inte stå på gratisställplatsen Savannen, hela tiden. Dels för att en bara får stå där i 24 tim på veckodagarna och dels för att vi faktiskt trodde att det inte alltid skulle finnas plats när vi kommer på söndagar efter helgens bravader, då vi tidigare år sett att det är en populär plats. Vi ville inte heller boka in oss på en camping, då vi inte tycker att campingarna i Alingsås är trevliga.

Så när vi fick kontakt med Martin som berättade att vi kunde få stå på deras tomt så tyckte vi det lät ypperligt. En första titt och vi kände att det här funkar bra. En trygghet för oss och för dem, då vi ju vaktar deras hus. Verkligen en win-win-lösning.

Vi har lärt oss en del de här veckorna och tar med oss det när och om vi söker villor att vakta när vi kommer tillbaka till Sverige till våren. Känner en stor tacksamhet till att vi har fått stå här och lära oss vad vi gillar och inte gillar. Det har öppnat upp  för nya tankar och det gillar ju vi skarpt!

Villavakter nästa sommar?

När vi är tillbaka i Sverige till våren nästa år tror vi att vi gärna är villavakter igen! Vi har inga geografiska krav utan är öppen för förslag. Eftersom vi kan arbeta var som helst, där det finns internet, kan vi vakta villor och sommarstugor var som helst.

Vi har den här sommaren lärt oss lite om vad vi behöver och vill ha, så vi har en kravlista:

 • vattennära, helst hav
 • öppen miljö runt omkring
 • tillgång till el
 • tillgång till vatten
 • tillgång till toalett om vi ska stå länge
 • gärna tillgång till wi-fi
 • cykelavstånd till mataffär
 • plats för bord och stolar
 • gott om utrymme för vår FrankieBoy (som är 8.40 lång)

Så vill du ha oss som villavakter till din villa/sommarstuga nästa sommar? Hör av dig så vi kan dra igång dialogen!

Publicerat:

i:

16 svar till ”Villavakter – det är en riktig win-win lösning!”

 1. Profilbild för FREEDOMtravel

  Vilken smart win-win lösning! 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi tycker det är riktigt bra lösning 🙂

 2. Profilbild för Kicki Ekonomisk PT

  Vilken smart lösning, tänk vad sociala medier och nätet kan skapa möjligheter. Perfekt med villavakt eller bara sällskap på tomten. Kan bli både en billig och trevlig rutt för er.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja, nätet är himla bra grej

 3. Profilbild för Reiselinda

  Smart med villavakt! Vi brukar lösa det på olika sätt, men har tills nu inte haft en husbil som vakt. Kanske kan vara nåt för nästa sommar!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hojta om ni vill vi ska vakta 🙂

 4. Profilbild för Liw på Liwslust.se

  Superbra idé ju. Borde ju finnas en sajt för att förmedla sånt. Eller nja det kanske hade blivit en sajt för tjuvarna istället för att ta reda på vilka som är bortresta när. 😛 …Men vi hade gärna haft en villavakt här när vi reste bort. 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hahah, ja på nåt sätt kanske det ändå skulle gå att förmedla. Men den affärsidén får någon annan dra igång i så fall. Hojta om du vill att vi kommer och står med husbilen hos er nästa sommar 🙂

 5. Profilbild för Husisblogg

  Vilken smart affärsidé. Perfekt och båda parter är troligen nöjda. Ni får tyvärr inte plats hemma hos ägarna för där är mina 7.55 precis vad som fungerar.

  PS. Går det att få sitt namn, mailadress och webbsida sparad för att slippa fylla i dessa uppgifter vid varje tillfälle? DS

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Attans att vi inte får plats hos er 🙂 Tack för att du påminde mig om det med kryssrutan och funktionen bakom. Fixas nästa vecka!

 6. Profilbild för Rolle o Carina

  Perfekt lösning,vi hör av oss om vi behöver vakt!

  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Trevligt, gör det!

 7. Profilbild för Ylva
  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack!

 8. Profilbild för Emma
  Emma

  Super bra ide win-win

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, vi får väl se om det kommer några uppslag till nästa vår/sommar

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.