En dag utan renovering eller trädgårdsarbete

Ända sedan vi fick tillträde till vårt hus den 11 februari så har vi, i princip, varje dag arbetat med hus och/eller trädgård. Men inte i måndags.

Eftersom byggaren varit här har vi behövt ställa klockan för att inte gå omkring i pyjamas när han kommer. Så i måndags ställde vi inte klockan, utan ställde in oss på lite sovmorgon. Nu blev det inte så för en mygga väckte mig istället.

Strålande sol och en riktigt varm och härlig dag! Vanliga morgonrutiner: frukost och jobb. Men därefter så gjorde vi Vega körklar och rullade till Cortes, byggmaterialfirman vi handlar av i Ourique. Vi behövde komplettera med lite småsaker så gick runt i deras stora lokal och tittade, och köpte det vi behövde.

Sen körde vi till parkeringen vi alltid brukar stå på när vi är inne i Ourique och så gick vi till Drogarian. Nej det är inte en droghandel eller ett apotek utan en butik motsvarande en järnaffär i Sverige. Där köpte vi andra saker som vi behövde: plugg och skruv, toaborste, fiberduk och en grensax bland annat.

Därefter var det dags att handla mat på Pingo Doce. Och snabblunch på deras parkering med en yoghurt, rostade kikärtor och vindruvor. Perfekt!

Lagom mätta gick vi till BPI banken. Ja, vi ska byta bank från Credito Agricola. Varför berättar jag i ett separat inlägg framöver.

När vi kom hem började jag steka pannkakor, hade fått massor av ägg från vår byggare kvällen innan då vi var och hälsade på de hönor och gäss han sköter om på granngården. Kolla in färgen på pannkakorna! Serveras med hallon, grekisk yoghurt och banan, blir lunch för två dagar.

Gula pannkakor

Eftersom vi ändå inte skulle kunna komma igång med något projekt valde vi att nyttja eftermiddagen till andra saker som också behöver göras. Till exempel så tvättade Roger Vega både ut- och invändigt. Middag blev sojabiffar och en fransk potatissallad som jag gjorde av bland annat Amandine potatis jag hittade i affären. Har inte hittat det som sättpotatis, men nästa år ska jag beställa i god tid!

Publicerat:

i:

16 svar till ”En dag utan renovering eller trädgårdsarbete”

 1. Profilbild för Gun
  Gun

  Gomorron! Så kul följa er! Lycka till med allt! O tack för att du delar med dig!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att du uppskattar och kommenterar!

 2. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Hur mycket det än finns att göra och hur kul det är att se Hur allt utvecklar sig så är det nog viktigt med en ”vilodag” då och då. (Tyckte ni fick gjort mycket nyttigt ändå).
  Det är så kul när du skriver om din matlagning, ett intresse som jag tror var ganska obefintligt för ett par år sedan.
  Ha det fortsatt gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja så är det. Du har helt rätt angående matlagningen, den var ett eländigt måste förr, nu jättekul!

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst måste ni vila upp er lite oxå,och Vega måste ju bli fin med! 🙂
  Och pannkakor är ju bara så gott med ärtsoppa,blir i monn det!
  Kul att följa med i er renovering oxå,skriver inte var dag men läser -)

  Ha det gott i solen….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Roligt att du läser och kommenterar när du önskar 🙂 Tack!

 4. Profilbild för Carin
  Carin

  Jag läser också med intresse om er vardag i Portugal. Tack för att ni delar med er så att jag får njuta!
  Vilken energi ni har med allt jobb med husrenovering och företag! Hur tankar ni den i dessa isoleringstider?
  Bor ni i Vega under renoveringen? Eller sover ni och lagar mat i huset?
  Vilken fantastisk by ni bor i med trevliga och generösa grannar!
  Tänker ni själva skaffa höns el andra ”hus” djur senare?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hej Carin!
   Ja vi bor i Vega under renoveringen, men lagar mat och duschar i huset tills vi river ut kök och badrum. Tanka energi är inbyggt i vår vardag, vi gör allt i en behaglig takt. Att vara fysiskt aktiv är något vi längtat efter och känner att även om kroppen är trött på kvällen är huvudet tillfredsställt. Ja vi kommer nog skaffa höns och ankor längre fram.

 5. Profilbild för Eva
  Eva

  Hej, första gången jag skriver till er. Wow vad häftigt att verkligen våga göra det ni drömt om och inte vänta till det kanske är för sent. Tänker på det du sa om amandinepotatisen. Varför inte sätta den du köper i mataffären. Själv sparar jag kärnor från favoriter både tomat, paprika och potatis och petar ner. Brukar funka kanonbra. Lycka till.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul att du kommenterar Eva! Ja det kan jag prova, tack!

   1. Profilbild för Christina
    Christina

    Kul att läsa om allt ni fixar i huset och trädgården. Håller med Eva, det brukar gå bra att sätta potatis man köper i affären.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Vad roligt att du gillar. Jag har hört att det kan vara dumt att använda matpotatis. Men kanske det är värt ett försök 🙂 Får alla fall vänta tills jag har någonstans att sätta den.

 6. Profilbild för Marita
  Marita

  Spännande att höra om allt ni fixar och renoverar. Själva håller vi på att byta ut väven i köket. Blir tapet istället ????.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du följer! Blir säkert väldigt fint med tapet istället för väv.

 7. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Blir tufft att leva utan myggnät för tänk på att det finns denguefeber som de sprider här i södern. Hade inte klarat mig utan myggnät här i Frankrike.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Självfallet ska vi ha myggnät.

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
24°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 12°C
30°C / 14°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.