Ända sedan vi fick tillträde till vårt hus den 11 februari så har vi, i princip, varje dag arbetat med hus och/eller trädgård. Men inte i måndags.

Eftersom byggaren varit här har vi behövt ställa klockan för att inte gå omkring i pyjamas när han kommer. Så i måndags ställde vi inte klockan, utan ställde in oss på lite sovmorgon. Nu blev det inte så för en mygga väckte mig istället.

Strålande sol och en riktigt varm och härlig dag! Vanliga morgonrutiner: frukost och jobb. Men därefter så gjorde vi Vega körklar och rullade till Cortes, byggmaterialfirman vi handlar av i Ourique. Vi behövde komplettera med lite småsaker så gick runt i deras stora lokal och tittade, och köpte det vi behövde.

Sen körde vi till parkeringen vi alltid brukar stå på när vi är inne i Ourique och så gick vi till Drogarian. Nej det är inte en droghandel eller ett apotek utan en butik motsvarande en järnaffär i Sverige. Där köpte vi andra saker som vi behövde: plugg och skruv, toaborste, fiberduk och en grensax bland annat.

Därefter var det dags att handla mat på Pingo Doce. Och snabblunch på deras parkering med en yoghurt, rostade kikärtor och vindruvor. Perfekt!

Lagom mätta gick vi till BPI banken. Ja, vi ska byta bank från Credito Agricola. Varför berättar jag i ett separat inlägg framöver.

När vi kom hem började jag steka pannkakor, hade fått massor av ägg från vår byggare kvällen innan då vi var och hälsade på de hönor och gäss han sköter om på granngården. Kolla in färgen på pannkakorna! Serveras med hallon, grekisk yoghurt och banan, blir lunch för två dagar.

Gula pannkakor

Eftersom vi ändå inte skulle kunna komma igång med något projekt valde vi att nyttja eftermiddagen till andra saker som också behöver göras. Till exempel så tvättade Roger Vega både ut- och invändigt. Middag blev sojabiffar och en fransk potatissallad som jag gjorde av bland annat Amandine potatis jag hittade i affären. Har inte hittat det som sättpotatis, men nästa år ska jag beställa i god tid!