Bilder från trädgården

Bilder från trädgården

Tog min nya kamera och gick en sväng i trädgården och fotade lite. Bilderna är beskurna, men inte redigerade överhuvudtaget.

Hittade lite insekter men de var väldigt flitiga och flög mellan blommorna så det blev bara en liten rumpa på en humla. Men, vi låter väl bilderna tala istället!

Flera vitkålshuvud som Fernanda planterat och som jag nu sprutar med vitlöksvatten varje dag för att inte ge bort allt till sniglar och larver. Lite suddig bild, men fick vara med ändå.
Tror detta är ett citronträd, men är inte säker. Besprutar varje kväll med vitlöksvatten och plockar angripna blad.
En aning tidigt, men provade att plantera ut 10 tomatplantor (har fler ifall det skiter sig). Täckt med flis från kompostkvarnen.
Finns ju massor av kål, och tycker den är väldigt vacker. Och god.
Kålens blommor är så sköra och fina, lyser upp hela köksträdgården just nu.
Bädden med squash och majs, också täckt med flis från kompostkvarnen.
Squashen har bott ute i 1-2 veckor och mår gott i bädden med fårkompost.
Majsen nyligen utplanterad hos squashen.
Älskade koriander!
Flaskborstblomman blommar igen, finns massor av knoppar.

Vädret ska vara soligt och fint så långt fram vi kan se på väderprognosen. Temperaturen kommer krypa ner mot 3 grader på morgonen i nästa vecka, då får jag lägga på fiberduk och skydda plantorna. Men jag planterar alltid ut för tidigt och det har gått bra varje år när jag odlade i Sverige. Så det går nog här också, hoppas jag!

Översta bilden är på ett fikon.

Publicerat:

i:

,

21 svar till “Bilder från trädgården”

  1. Hej!
    Vitlöksvatten, hur tillverkar du det och fungera det mot larver?

  2. Wow vilka fina bilder, och vilken bra kamera! Så spännande att följa er och allt ni fixar med.

  3. Ja, jag erkänner… jag är SÅÅÅÅÅ avundsjuk. Vill också plantera nu! Jag har dock ett gäng tomatplantor och chili på gång men det kommer dröja åtskilliga veckor tills jag kan plantera ut dem.

    • Ja om det nu är apelsin 😀 Det luktar fantastiskt redan om träden då det redan börjat knoppa sig och en och annan blomma öppnat sig.

  4. Åhh – hur härligt är det inte med egna fikon, blir såååå avundsjuk. Ni har ju kommit så långt redan med er vår/försommar, och med era jobbprojekt. Blir så glad när jag läser om allt ni företar er! 🙂

Translate »