Att planera badrummet har varit så svårt, men nu finns det i alla fall en plan!

Badrummet är väldigt litet (2.17×2,03 m) och vi vill få plats med en dusch, toalett, handfat, spegel och lite förvaring samt en tvättmaskin.

Tvättmaskinen viktigare än bidén

Här är det vanligt att tvättmaskinen står i köket. Men det tycker inte vi om alls, så därför ska vi få plats med den i badrummet istället. Och då ryker bidén. Det är vanligt att det finns bidé i badrummen, för att smidigt kunna tvätta underredet utan att behöva duscha varje dag. Men vi får inte plats med både tvättmaskin och bidé i badrummet. Vi väljer tvättmaskinen, en A+++ 7 kg kommer vi köpa. Jag gillar ju att handtvätta, men finns så mycket annat roligt att göra här med trädgården och odlingarna att jag väljer bort handtvättandet numera.

Duschhörna

Vi hittade en duschhörna på Leroy som vi verkligen gillade, hög kvalitet och snyggt. Vi beställde med svarta profiler samt ett matt och vitt duschgolv med måtten 80×100 cm.

Handfat

Förälskade oss i ett handfat som en ställer uppe på en bänkskiva eller kommod. Det är beställt och levereras tillsammans med duschen. Däremot kommer vi inte ha en kommod utan ett köksbänkskåp och så lägger vi bänkskiva över den som även går över tvättmaskinen. Vi hade det så i vår lägenhet i Alingsås (se nedan bild) och det var bra förvaringslösning och snyggt.

Det blir ett badrumsskåp med förvaring bakom spelarna över handfatet.

Bild från lägenheten i Alingsås, där tvättmaskin och torktumlare är under en bänkskiva tillsammans med ett bänkskåp.

Toalettstol

Vi köpte en ganska hög toalettstol på Leroy. Vi är ju båda långa. Den provsatte vi i butiken och tog med oss hem direkt. Spolningen på toaletterna ser lite olika ut, vi valde en som spolar neråt runt om hela sitsen, så som vi är vana vid från Sverige.

Färger

Allra först hade vi bestämt oss för ett golvkakel som vi hittade på Leroy Merlin, ett flerfärgat som går i sandtoner och blått (översta bilden). Men det går inte ihop med det svarta i duschen, så det kaklet hamnar i köket i stället. Badrummet kommer gå i vitt, svart och grått. Men gärna ett golv med portugisiskt mönster och någon accentfärg.

Det kvarstår som du förstår lite detaljer att bestämma. Men toaletten och duschgolvet står i huset, duschväggar & dörr samt handfatet är klart för leverans vilken dag som helst och själva bänkskåpet och bänkskivan har vi beställt från IKEA.

I nästa inlägg om badrummet får du se hur det blev samt vad kalaset kostade. Arbetet med att riva ska ju göras först.