En kall natt tog mina plantor

Jag visste att jag tog en chansning när jag planterade ut några av tomaterna och squashen. Men jag köpte fiberduk för att skydda dem.

Problemet är dock att jag inte hade koll på den kalla natten som kom i fredags. Fiberduken låg så fint på verandan och värmde betonggolvet. På plantorna låg den inte!

Så på lördagsmorgonen möttes jag dessvärre av vissna plantor.

Tomater

Jag satte ut 10 av tomatplantorna jag förodlat. Visste det var för tidigt men tog en chansning. Jag har många fler tomater att plantera ut när denna perioden med kalla nätter är över.

Squash

De växer så de knakar, fick inte plats i mitt lilla växthus så de fick åka ut i landet för ett par veckor sen och de har verkligen stortrivts där bland majsen. Men av av plantorna dog i fredagsnatt. Hade satt ut några andra bland kålen och de stod mer skyddat så flyttade in en av dem till platsen där den vissnade stod.

Solrosor

Hade 8 fina solrosplantor i kruka intill söderväggen. Såg hur de längtade efter mer plats för sina rötter, så grävde en provisorisk rabatt åt dem och några tagetes i fint söderläge så jag kan njuta av de härliga blommorna varje gång jag är ute. Att plantera om dem och till ett öppnare läge på dagen inför en kall natt är inte särskilt smart…

Så solrosorna blev ledsna i fredagsnatt också som du kan se på bilden ovan, men de repade sig i solen i lördags och ser ut att må bättre nu. Men kanske är önsketänkande..

Kvittenträden blommar för fullt och bryr sig inte om kalla nätter i alla fall.

Fiberduk

Nu ligger det fiberduk på både bädden med majs och squash samt över nya rabatten med solrosor. Nätterna ska vara kalla, ner till 3-4 grader och jag hoppas ett lager av fiberduk räcker för det är allt jag har.

Publicerat:

i:

,

2 svar till ”En kall natt tog mina plantor”

  1. Profilbild för Gun
    Gun

    Hej Anna! Så tråkigt att du missade fiberduken ???? själv kom jag tillbaka till Sverige i lördags efter 5 månader i Spanien. Har nu klarat av min morgonpromenad, minus 3 i morse, bor på västkusten. Soligt o ganska varmt på dagen, måste vara lä förstås! Lycka till med renoveringen, så kul få läsa om den! Gun

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Ja det var klantigt, men jag är glad för det som lever och frodas. Allt som vi kan äta är en bonus, naturen gör sitt eget race 😀

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.