En restaurang för mig i Silves

För flera år sedan dök det upp ett konto för en vegansk restaurang i Silves i mitt Instagramflöde, Parsley & Thyme, som jag sparade.

Jag har ju inte Instagram längre, men restaurangen hade jag favoritmarkerat i Google Maps. Silves ligger i Algarve och vi passerar där titt som tätt.

När jag hittar restauranger som erbjuder vegansk och/eller vegetarisk mat med glutenfria alternativ så blir jag så glad!

När vi var och gjorde lite ärenden i Albufeira och jag fotade för bland annat Staket-ordet så passade vi på att hälsa på Susanne & Anders och ta en eftermiddagskaffe hos dem.

Men först skulle vi få i oss lite lunch och då kom jag att tänka på restaurangen Parsley & Thyme. Och det var ett bra beslut!

Jag tog en vegansk burgare med glutenfritt bröd samt klyftpotatis. Potatisen kunde varit krispigare och jag skulle uppskattat en liten fräsch grönsallad till. Men smakerna satt verkligen som en smäck, väldigt gott!

Roger tog en ost- & grönsaksfylld portobellosvamp med en fräsch sallad till och han tyckte det var riktigt gott.

Det är en liten och intim restaurang. Jag vill väldigt gärna återvända och prova fler rätter.

Så glad jag sparat en pin så jag inte glömde bort att den fanns! Kan varmt rekommendera den, och det gör många andra också, kolla in Tripadvisor till exempel, om du vill läsa mer om Parsley & Thyme.

Publicerat:

i:

16 svar till ”En restaurang för mig i Silves”

 1. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Grattis! De växer ju inte på träd precis de restauranger som kan erbjuda glutenfritt, veganskt eller vegetariskt men tydligen är de på kommande.
  Morgonkram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var verkligen ett trevligt besök, som vi gärna gör om. Vegetariskt kan en ofta får, men inte i kombo med glutenfritt.. 🙂 Eftermiddagskram!

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Kul att hitta restaurang man trivs med, en gång i veckan äter jag lunch på stan, men det blir ofta olika. Vaffö väljer du glutenfritt?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   I Göteborg går det ju verkligen att variera restaurangbesöken. Jag äter glutenfritt för jag mår bättre av det.

 3. Profilbild för Marianne

  Så bra att du hittade dit, det är inte lätt att hitta glutenfria alternativ när en är ute, vegetariskt har det blivit lättare med, då det är många som har olika allergier eller inte äter kött numer.
  Jag minns när vi var i Italien med jobbet för 22 år sedan, vegetarianen i sällskapet fick en tjock ostskiva till pommes medan vi andra fick någon slags biff, fantasifullt? Njaaa 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vegetariskt är lättare, men ofta är det pastarätter eller annat fullt med gluten. En tjock ostskiva med pommes låter ju jättegott 🙂 Hahahah, nån gång skulle jag gärna prova det.

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Härligt att hitta nya favoriter på restaurangfronten. Jag tycker Rogers fyllda portobellosvamp lät kanongod!
  Förstår att det inte alltid är helt lätt att hitta glutenfria alternativ. De vegetariska har ju blivit riktigt bra på senare år.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är alltid roligt med nya favoriter. Nu ligger det ju en bit ifrån oss, men när vi har vägarna förbi lär det bli ett nytt besök där. Vegetariskt kan en få nästan överallt.

 5. Profilbild för znogge

  Härligt när man hittar en restaurang som man verkligen blir nöjd med!

  1. Profilbild för Anna Forsberg
 6. Profilbild för Ajli

  Men vad bra, vad glad jag blir att läsa att du hittat ett ställe med så fint utbud! 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag blev verkligen glad att hitta den!

 7. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Jag blir alltid glad när jag läser om bra veganska restauranger och jag vet att det kommer fler och fler i Europa. Vi använde appen HappyCow när vi bilade i Europa och på Island och tack vare den appen hittade vi många fina små restauranger. Den delen av resandet var en stor bonus 😀 Trevligt att ni båda blev nöjda men synd att potatisen inte riktigt höll måttet,

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Förstår att du uppskattar det. Att någon gång ibland njuta av bra restaurangmat är underbart lyxigt. HappyCow tittade jag i en gång, men fanns ingenting i det området jag då var så trodde den var inaktuell.. får kolla in den igen.

 8. Profilbild för Susjos

  Det såg mysigt ut där, alltid trevligt med bra restaurangtips!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var mysigt 🙂 Detsamma, hoppas du mår bra efter dagens op!

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.